Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale ono to tak bohužel někdy je, že někdo má v životě větší štěstí. Že je někdo negativní…může být, to však nemění nic na tom, že někdo má větší štěstí než druhý.
Příklad: někdo dodržuje zdravý životní styl, stejně vážně onemocní. Někdo by byl skvělým rodičem, ale nepodaří se mu vlastní dítě ani s IVF, zatímco jiný člověk je strašný rodič a má dětí spoustu. Někdo na toho skvělého partnera narazí už v mládí a jsou spolu šťastní, jiný má smůlu a nevychází mu to. Někdo se narodí do dysfunkční rodiny a má to holt těžší než děti z funkčních rodin.
Svůj život můžeme ovlivnit, ale nemůžeme ovlivnit všechno, někdo má štěstí/smůlu na lepší/horší okolnosti.
Vím, jaké to je, já se taky srovnávám s okolím…
Docházíš na psychoterapie? Pokud ne, tak to zkus.
@Anonymní píše: Více
To urcite a z uvodneho prispevku je jasne ze presne taka zena ho pisala
Gratulujem k odhaleniu konspiracie roka
Uspesne ste dosiahli VSZ PhD
Vzdy ked som si hladal partnerku na prvom mieste bolo zneuzivanie zien
den ked nezneuzijes zenu je zbytocne prezity!
Zase miestna inteligencia… ach jo, vzdy ked citam takyto vysoko inteligentny prispevok tak si hovorim preco sem vlastne stale chodim…
A este sa tu bavim s anonymami… asi som fakt vadny ja…
Vzdyt si jen stěžuje. Ono když nebude tak negativně zamerena, bude ji líp. Život je nespravedlivý, všichni ji využívají. No… prostě potkala blbyho chlapa. Ale zbytek, na tom muze zapracovat.
Příspěvek upraven 11.03.26 v 13:36
Jo jo krásně napsáno. Důležité je umět hrála s kartami, které nám život rozdal a užila si to.
@arinecka byla jsem s ním cca rok, pak to se mnou ukončil a já zjistila, že jsem byla jen na sex.
Těch vztahu, kde jsme nakonec zjistí že jsem až ta druhá mám za sebou víc než jeden.
O hrdosti nebo nehrdosti jeho manželky se bavit nechci. Zrovna u něj jsem trochu doufala, že ho vyhodí a on by se třeba vrátil. A zase. Pro ně to dopadlo dobře a já jsem sama.
Ráda bych byla větší optimistka, přijde mi, ale že život mi háže pod nohy jen klacky. Byla jsme dokonce pracovně i v zahraničí a máte pravdu, i cizinci o nás mají zájem, ale opět to ve všech případech dopadlo špatně ![]()
Nelituji se, že nemám práci, já mám opravdu za život nasetrenk, žijí celý život sama, žádné extra výdaje nemám, takže finance je to jediné co je v mém životě stabilní.
Nejsem si jistá, jestli v tomhle případě je zakladatelka ta, co chudák žije zdravě, přesto jí není přáno. Nakonec i lenost se dá povazovat za nemoc, všechny závislosti, všechny mánie a všechny zlé pudy. Nikdo vlastně za nic nemůže.
a víš proč? protože napráskat svého ženatého milence manželce s dětmi poté, co tě opustí s tím, že doufáš, že, když ho vyhodí, tak se k tobě vrátí, je prostě prasárna!! A řešit její hrdost a litovat se??
možná přehoď svoje životní nastavení, nebo se nikam jinam neposuneš…
@jkra píše: Více
jj, potkala blbýho chlapa, který ho, když ji opustil, šla napráskat manželce, kdy doufala, že ta ho vyhodí a on se k ní vrátí
začít si s ženáčem se dvěma dětma bylo její rozhodnutí, stejně jako ho jít pak napráskat
a pak se litovat?
Mám se tak, jak se mám, protože jsem toho docílila. Ano, vždy může být i lépe, ale taky hůře. Kolem mě se mají lidi různě, opět je to tím, jakým směrem se dali a co pro to dělají. Jen si na všechno stěžovat a být negativní, to fakt nic lepšího nepřinese ![]()
Když vidíš život jen negativně, začneš si často víc všímat hlavně problémů a toho, co se nedaří. To pak může ovlivnit náladu i vztahy s ostatními. Naopak vděčnost pomáhá soustředit se na dobré věci, které v životě máme, a díky tomu se cítíš klidnější a spokojenější ![]()
Z toho, co píšeš, ale zároveň vyplývá pár věcí, které o tobě říkají i něco dobrýho. Dokázala jsi odejít z práce, kde na tebe byl velký tlak. Máš finanční rezervu, takže ses v životě uměla o sebe postarat. Dokázala jsi odejít ze vztahu, který nebyl v pořádku
a i přes zklamání jsi úplně nerezignovala na vztahy
To všechno ukazuje, že v sobě máš dost síly a schopnost postarat se o sebe, i když je to teď těžký období.
Je to těžké. Chápu, že kdybch byla min negativní, pomohlo by mi to. Ale tam odchází na mateřskou jedna kolegyně, tam se kamarádka zasnoubí a když už je mi chvilku hezky, zjistím zase nějakou jobovku. Tolik kamarádek už má děti a vztahy s nimi skončili, protože už neměli čas. Takže když zjistím, že další čeká dítě, už vím, jak to dopadne.
O hrdosti manželky od milence jsem nechtěla mluvit nějak negativně, spíš jsem reagovala na paní, co psala, že nemá žádnou hrdost. Ano, doufala jsem, že ho vyhodí, asi mi nedošli okolnosti, kterých je v dlouholetém manželství víc. On to byl totiž dobrej chlap, nebyl to nevěrník z nudy, spíš asi z krize. A o to víc jsem o něj stala.
A dovedeš si představit, že v jejích očích jsi třeba ty ta, která jí zničila důvěru v celoživotního partnera (ano, zničil ji on sám, nepíšeš, zda si o tom, že je ženáč věděla od začátku nebo ne, píšu to, co ona třeba vnímá, její pohled) a ona s tím bojuje každý den a pere mu špinavé spodky a říká si, jak je život nespravedlivý?
Nechápu, tos chtěla, aby se chlap kvůli tobě rozvedl a odešel od dětí?
Tady máš poučení do budoucna, že to takhle většinou dopadne, on zůstane dál doma a milenka má jen ztracený čas.
Nemusí být… spousta žen je hrdá a sebevědomá či má radar na nevěru a taková si nenechá ponižovat. Spousta žen je sama, protože se prostě nesmíří s nekvalitou a netoleruje ji… ti partneři pak odchází, protože to neunesou, že nemají šanci ženu zneužívat nebo si na ní hojit své mindráky. A antidepresiva na úzkosti nebo tak určitě neznamenají, že takový člověk je slabý nebo vadný. Kolikrát je vnitřně silnější než lidé co nic neberou. Což zní paradoxně, ale i tak to někdy je.
Příspěvek upraven 11.03.26 v 13:24