Jsem po potratu. Mám podepsat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@foxsay píše:
Smlouva na dobu určitou se dá legálně prodloužit jen 2× (pokud nepracuješ pro agenturu), pak je zaměstnavatel povinen nabídnout smlouvu na dobu neurčitou. Možná by šlo se o tom v práci zmínit…
Já myslela, že můžou 3×
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka.k8 píše:
Nevidim duvod proc bys mela dostat nejake penize, pracovni pomer ti konci 31.8.a tim to pro tebe hasne…proc by ti mel zamestnavatel vyplacet nejake odstupne??
On te nevyhazuje, normalne ti skonci pracovni pomer a je hotovo…
Proč? protože mě jí chce dát už teď, tak proto..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že si našli náhradu, je jejich problém..pro tebe není důvod končit dřív. Trvej na tom, aby tě dál zaměstnávali do konce srpna. A k výpovědi nemají zákonný důvod - to pracovní místo mají, nezrušili ho. Pokud bys odešla na dohodu s nějakým smyšleným důvodem a nebylo by tam uvedeno z organizačních důvodů (pro nadbytečnost), tak nemáš nárok na odstupné. Pokud by to nebylo ani z vážných důvodů dle zákona, tak bys měla nárok jen na nižší podporu. A hlavně proč být ze dne na den bez práce, takhle můžeš už hledat něco jiného a do konce srpna pracovat.
A jak bylo zmíněno, ze zákona může mít pracovní poměr jen 3× na dobu určitou (to znamená jen 2× prodloužený).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wamp píše:
Ano, smlouva mi sice končí až v srpnu, ale výpověď mě chtějí dát už dnes jí mám podepsat, teda vlastně tu dohodu a proč bych měla vjít na prázdno, když nemusím. Zachovali se hnusně a když z toho má něco kápnout, tak proč neJá se do práce chtěla vrátit.
Tak nepodepisuj, oni tě k tomu donutit nemůžou a do 31.8. trvá pracovní poměr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud tam s jejich přístupem nechceš být ani do toho srpna, tak trvej na odstupném v zákonné výši a taky, aby v té dohodě bylo specifikováno, že je to z organizačních důvodů (pro nadbytečnost). Jak dlouho tam pracuješ? Od toho se odvíjí výše odstupného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lendeš: Jí ale nikdo odstupné nedá, když jí smlouva uplyne tak jako tak 31.8.
Akorát se může domoct toho, že tam do konce srpna ještě bude zaměstnána.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dohoda by to byla, pokud by s tím obě strany souhlasily, pak bys mohla odejít ze dne na den. Ty s tím evidentně nesouhlasíš, tak proč bys podepisovala? Jakýkoliv jiný způsob odchodu by vyžadoval výpovědní lhůtu, která by byla podstatně delší než do konce srpna, stejně jako odstupné. Z jejich pohledu, když nepodepíšeš, budou ti holt platit ještě ty dva měsíce a pak sbohem. Od prvního září mají od tebe pokoj, odstupné platit nemusí… Ale samozřejmě by pro ně bylo výhodnější, kdybys skončila okamžitě a nemuseli už ti dávat ani korunu
Donutit tě k tomu ale nemůžou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Tak pokud tam s jejich přístupem nechceš být ani do toho srpna, tak trvej na odstupném v zákonné výši a taky, aby v té dohodě bylo specifikováno, že je to z organizačních důvodů (pro nadbytečnost). Jak dlouho tam pracuješ? Od toho se odvíjí výše odstupného.
jsem u nich zaměstnána od 20.9.2016..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wamp píše:
Ano, smlouva mi sice končí až v srpnu, ale výpověď mě chtějí dát už dnes jí mám podepsat, teda vlastně tu dohodu a proč bych měla vjít na prázdno, když nemusím. Zachovali se hnusně a když z toho má něco kápnout, tak proč neJá se do práce chtěla vrátit.
Zachovali se hnusně? A jak se chováš ty?
Po prvnim testu okamžiťě neschopenku????. Co s někým, kdo nechce dělat!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Poiu píše:
Nepodepisovat! Nedostanes ani korunu odstupnyho, kdyz je to dohodou! Ty prece s vypovedi nesouhlasis! A jak ti daj vypoved klasickou, tak bez hned marodit na nejaky cas ( muzes rok),nez si neco najdes. Budes mit penize z marodky a pak jeste odstupny. A pracaku se vyhnes. Pokud te totiz vyhodi pro nadbytecnost tak ti odstupny dat musi. Pokud ti neprodlouzi jen smlouvu, udelej to stejne. Jdi v srpnu marodit a budes brat neschopenku az rok. Ale dohoda ti zavre dvere k odstupnymu!
tak to mi teda rekni, na co ti doktor napise neschopenku, když si zdrava… ![]()
ji pro nadbytecnost nikdo nevyhodi, normalne ji ke konci srpna skonci pracovni smlouva…
Příspěvek upraven 04.07.17 v 09:27
- Citovat
- Upravit
@jankajj píše:
Takže mám tu dohodu podepsat? Když se půjdu hlásit na ÚP, tak co se týká peněz, tak nic moc..proto bych chtěla raději klasickou výpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wamp A tak sem to i pochopila. Dohodu nepodepisuj. Chteji te vyhodit driv nez te skonci smlouva pro nadbytecnost a to okamzite, takze mas narok na odstupne ve víši 3 mesicu. Takze bud ti daji klasickou vypoved pro nadbytecnost a daji odstupne, nebo si pockaji az ti skonci tvoje smlouva v srpnu a znovu neprodlouzi. Ale to by si normalne chodila do prace, coz se jim moc nehodi kdyz te chtej vyhodit. Zbytek uz je na tobe. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Claire00 píše:
Zachovali se hnusně? A jak se chováš ty?Po prvnim testu okamžiťě neschopenku????. Co s někým, kdo nechce dělat!!!
Dala mě jí gynekoložka, už třikrát jsem přišla o mimčo, tak proto a laskavě to nekomentuj, když o tom n ic nevíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jankajj píše:
Ty víš jak bude reagovat její zaměstnavatel? Třeba si tam tu náhradu chce nechat a na nějakém odstupném by se s ní domluvil, protože takhle jí bude muset 2 měsíce zaměstnat a co s tou náhradou? Ale samozřejmě je možné, že se vůbec domluvit nechce, ale prostě se jí chce zbavit co nejrychleji a nejlevněji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:
Dohoda by to byla, pokud by s tím obě strany souhlasily, pak bys mohla odejít ze dne na den. Ty s tím evidentně nesouhlasíš, tak proč bys podepisovala? Jakýkoliv jiný způsob odchodu by vyžadoval výpovědní lhůtu, která by byla podstatně delší než do konce srpna, stejně jako odstupné. Z jejich pohledu, když nepodepíšeš, budou ti holt platit ještě ty dva měsíce a pak sbohem. Od prvního září mají od tebe pokoj, odstupné platit nemusí… Ale samozřejmě by pro ně bylo výhodnější, kdybys skončila okamžitě a nemuseli už ti dávat ani korunuDonutit tě k tomu ale nemůžou.
přesně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit