Jsem po potratu. Mám podepsat výpověď?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9793
4.7.17 09:39

@wamp Pokud by ti navrhli dohodu z organizačních důvodů a dali ti odstupné ve výši 2 platy (tedy víc než ze zákona), tak bych na dohodu přistoupila..aspoň bys teď už měla čas hledat jinou práci. S menším odstupným nebo bez odstupného se ti to nevyplatí a z jiného důvodu v dohodě (pokud by nebyl vážný), by ti vznikl nárok jen na nižší podporu (45 %). Takže bez alespoň 2 měsíčního odstupného bych trvala na dalším zaměstnávání do konce srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.7.17 09:39
@Hanka1 píše:
presne tak, uz jsem se ji ptala, který doktor napise neschopenku naprosto zdravému cloveku… :roll:

Tohle myslím řešit nemusíte, samozřejmě, že na neschopenku nepůjdu, nikdy jsem nechodila až teď, měla jsem rozikové a mám docela fyzicky náročnou práci, takže na výběr jsem neměla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
4.7.17 09:40

@leryl Ja nerekla ze ma byt rok doma. ;) To bylo jen to co muze.
A bohuzel kazdej druhej. :roll: Ted uz obvodaci ani neleci, opravdu razitkujou a posilaj dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
4.7.17 09:45

@wamp Byt na neschopence kvuli tehotenstvi neni ostuda! Nemusis to omlouvat! :srdce: Ostuda je pristup tveho zamestanavatele! :zed: Mel se snazit najit reseni a ne te chtit hned vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
4.7.17 09:47
@Claire00 píše:
Zachovali se hnusně? A jak se chováš ty? :cert: Po prvnim testu okamžiťě neschopenku????. Co s někým, kdo nechce dělat!!!

Ještě více vykřičníků by to chtělo. :roll:
Jakým právem taky soudíš zdravotní stav zakladatelky?
A psát něco o líných lemrách?
Kdyby se jí pracovat nechtělo, zůstává dál na neschopence. Jenže ona se chce vrátit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.7.17 09:49
@renduli píše:
Ještě více vykřičníků by to chtělo. :roll:
Jakým právem taky soudíš zdravotní stav zakladatelky?
A psát něco o líných lemrách?
Kdyby se jí pracovat nechtělo, zůstává dál na neschopence. Jenže ona se chce vrátit do práce.

Děkuji :srdce: líp bych to nenapsala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
4.7.17 09:51

Zavolejte si na urad prace na pravni oddeleni, prodiskutujte situaci s pravnikem, ktery tohle ma jako denni chleba. Zdarma Vam behem par minut vysvetli Vase moznosti a varianty, jak postupovat. Jsem zamestnavatel a radim Vam dnes nepodepisovat. Zalezi kolikrat Vam zamestnavatel jiz smlouvu prodloužil a od toho se vse odviji. Dohoda je ve Vasem pripade nicmene nevýhodná z vice hledisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
4.7.17 09:52

@renduli Rypalky nema cenu resit. Vzdy se nejaka najde co rada moralizuje. Reakce na takove prispevky je prave tesi. Nejlepsi je takove nazory ignotovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
4.7.17 09:52
@Patricia89 píše:
Ja nevim, co resis. Nevis kde dela, jakou praci dela. Vis o tom prd a soudis. A navic se na tohle neptala.
Ja sem taky pokazdy dostala neschopenky. :nevim: a vubec me to netrapilo :D platis si zdravotni, platis. A jako tehotna na tri smeny delat nemuzes.

Zdravotní s neschopenkou nemá nic společného (od toho se platí nemocenské) a třísměnný provoz není důvod pro neschopenku, ale pro úpravu směn/přeřazení na jinou práci. Ale jinak s tebou souhlasím, že není důvod tady v diskuzi zkoumat zdravotní stav zakladatelky nebo obecně její důvod pro neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
4.7.17 09:57
@Poiu píše:
@renduli Rypalky nema cenu resit. Vzdy se nejaka najde co rada moralizuje. Reakce na takove prispevky je prave tesi. Nejlepsi je takove nazory ignotovat. ;)

Asi jo no. :mrgreen:
Vždycky se objeví tyhle neempatické radikální a hysterické rypny. No tak hlavně, že si pomasírují své ego. :mrgreen:

Zakladatelko, taky se přikláním k tomu, abys nepodepisovala. Je to pro to tebe nevýhodné (tedy pokud by k té dohodě nepřihodili nějakou kompenzaci).

EDIT: Napiš, jak jsi dopadla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.7.17 10:12
@Patricia89 píše:
Ja nevim, co resis. Nevis kde dela, jakou praci dela. Vis o tom prd a soudis. A navic se na tohle neptala.
Ja sem taky pokazdy dostala neschopenky. :nevim: a vubec me to netrapilo :D platis si zdravotni, platis. A jako tehotna na tri smeny delat nemuzes.

Pletes si pojmy s dojmy. Ja reagovala na tu dotyčnou, co radila, aby sla po vypovedi hned marodit. Ptala jsem se, který doktor napise neschopenku zdravému cloveku. O neschopence při rizikaci tu nebyla rec, tak nez se zacnes do nekoho obouvat, tak předtím poradne cti… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
4.7.17 10:14
@wamp píše:
Tohle myslím řešit nemusíte, samozřejmě, že na neschopenku nepůjdu, nikdy jsem nechodila až teď, měla jsem rozikové a mám docela fyzicky náročnou práci, takže na výběr jsem neměla..

neschopenka při rizikaci neresim, resila jsem tu dotyčnou, co radila, ze po ukonceni pracovního pomeru mas jit na neschopenku a muzes marodit rok. Ja proste neznam doktora, který napise neschopenku zdravému cloveku. To je vse…

• Citovat
  • Upravit
4035
4.7.17 10:30

@Hanka1 Pardon, nechtela sem radit ze ma, ale pravda napsala sem to tak, za coz se omlouvam,( jiz opraveno), ale chtela sem rict ze je to jen moznost. Zamestnavatel se nezachoval zrovna korektne. Je to moznost, ktera je a vyuziva ji mnoho lidi a i vycuranejsim zpusobem. Bohuzel. A co se tyce doktoru, je to jen o domluve. Ale co si budem povidat, ona neschopenka pri zakladni mzde neni zadna vyhra ze. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.7.17 10:31
@Patricia89 píše:
Kdyz mas doktora pribuznyho ci znamyho, tak to jde.
Jako bys nevedela, ze v nasi zemi jde vse. ;)To je jako s paragrafem na dite pres prazdniny. Taky ti to doktor napise.

to bude tim, ze zadnyho doktora příbuzného ci známého nemam. Paragraf jsem přes prázdniny nikdy neresila, vždycky jsme to nejak pokryli…

• Citovat
  • Upravit
86
4.7.17 10:39

@Claire00 no mazec tvoje komety 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat