Jsem po potratu. Mám podepsat výpověď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mám podepsat?
Ahoj,
potřebuji poradit ohledně výpovědi od zaměstnavatele. 15.5. jsem zjistila, že jsem těhotná, hned jsem dostala neschopenku, bohužel jsem o miminko přišla a chtěla se vrátit do práce a na to mě bylo řečeno, že už si za mě našli náhradu a mě dají výpověď dohodou. Mám smlouvu na dobu určitou, která mi skončí 31.8.2017 a už 3× mě jí takhle prodloužili. Dneska bych jí měla podepsat a chci se zeptat, když mě dají dohodou, jak je to pak s penězi na ÚP? nebo mám trvat na klasické výpovědi bez té dohody. Nějak se v tom nevyznám, jaký je mezi tím rozdíl, děkuji za odpovědi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Buď je to výpověď, nebo ukončení dohodou. Žádná výpověď dohodou není. Když máte smlouvu do 31.8., tak mi není jasné, kdo a proč by vám někdo dával výpověď, nebo rozvazoval poměr dohodou. Váš smluvní vztah prostě skončí posledního srpna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepodepisovat! Nedostanes ani korunu odstupnyho, kdyz je to dohodou! Ty prece s vypovedi nesouhlasis! A jak ti daj vypoved klasickou, tak muzes jit hned marodit na nejaky cas ( muzes rok),nez si neco najdes. Budes mit penize z marodky a pak jeste odstupny. A pracaku se vyhnes. Pokud te totiz vyhodi pro nadbytecnost tak ti odstupny dat musi. Pokud ti neprodlouzi jen smlouvu, muzes to udelat stejne. Ale dohoda ti zavre dvere k odstupnymu!
Příspěvek upraven 04.07.17 v 10:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smlouva na dobu určitou se dá legálně prodloužit jen 2× (pokud nepracuješ pro agenturu), pak je zaměstnavatel povinen nabídnout smlouvu na dobu neurčitou. Možná by šlo se o tom v práci zmínit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni - to miluji, takove rady. Jdi marodit, kdyz ti nic neni…
jako fakt lekari napisou neschopenku na hov.no? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidim duvod proc bys mela dostat nejake penize, pracovni pomer ti konci 31.8.a tim to pro tebe hasne…
proc by ti mel zamestnavatel vyplacet nejake odstupne??
On te nevyhazuje, normalne ti skonci pracovni pomer a je hotovo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka píše:
Anonymni - to miluji, takove rady. Jdi marodit, kdyz ti nic neni…jako fakt lekari napisou neschopenku na hov.no?
ano, někteří napíšou, třeba moje obvoďačka, manžel má jinou a s tou se taky domluvil, ani nemusel nic předstírat…takže ano, napíšou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kve-tinka Na ho.no ne, ale na jiny veci ano.
A ono ve vysledku je to uplne jedno, zda-li bude marodit ci bude na UP.
A mimochodem, to ze si zamestnavatel nasel nahradu za tehotnou a hnusne se ji chce ted zbavit a jeste bez odstupneho je v poradku, ale jit marodit v poradku neni? Nevim proc si nechat za kazdou cenu s..t na hlavu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacenka.k8 No ale já jsem pochopila, že by byli rádi, kdyby skončila dříve, resp. okamžitě. Tzn. dohodou.
Pro nadbytečnost ale výpověď nedostane, protože výpovědní lhůta 2 měsíce by stejně překročila datum doby určité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonyme, ale rozdíl je v tom, že ona by v tom srpnu zkončila tak jako tak, těhotná či ne, nemuže vedet jestli by si ji tam nechali… proste by v srpnu odešla, v tom je ten rozdíl, oni ji přece nevyhazují, jen jí končí smlouva a neprodlouží se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, chtějí, aby skončila dříve než posledního srpna. Právě proto, že už mají za ni náhradu.
Příspěvek upraven 04.07.17 v 09:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Anonyme, ale rozdíl je v tom, že ona by v tom srpnu zkončila tak jako tak, těhotná či ne, nemuže vedet jestli by si ji tam nechali… proste by v srpnu odešla, v tom je ten rozdíl, oni ji přece nevyhazují, jen jí končí smlouva a neprodlouží se…
To jo. Jenomže oni se jí chtějí zbavit už teď, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@renduli píše:
To jo. Jenomže oni se jí chtějí zbavit už teď, ne?
to těžko říct, úplně mi to z toho nevyplývá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Debra: Ale vyplývá to z toho, že chtějí dohodu, tedy ukončení pracovního poměru bez plynutí zákonné výpovědní doby.
Příspěvek upraven 04.07.17 v 09:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, smlouva mi sice končí až v srpnu, ale výpověď mě chtějí dát už dnes jí mám podepsat, teda vlastně tu dohodu a proč bych měla vjít na prázdno, když nemusím. Zachovali se hnusně a když z toho má něco kápnout, tak proč ne
Já se do práce chtěla vrátit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit