Jsem po potratu. Mám podepsat výpověď?

554
4.7.17 08:12

Mám podepsat?

Ahoj,

potřebuji poradit ohledně výpovědi od zaměstnavatele. 15.5. jsem zjistila, že jsem těhotná, hned jsem dostala neschopenku, bohužel jsem o miminko přišla a chtěla se vrátit do práce a na to mě bylo řečeno, že už si za mě našli náhradu a mě dají výpověď dohodou. Mám smlouvu na dobu určitou, která mi skončí 31.8.2017 a už 3× mě jí takhle prodloužili. Dneska bych jí měla podepsat a chci se zeptat, když mě dají dohodou, jak je to pak s penězi na ÚP? nebo mám trvat na klasické výpovědi bez té dohody. Nějak se v tom nevyznám, jaký je mezi tím rozdíl, děkuji za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
4.7.17 08:17

Buď je to výpověď, nebo ukončení dohodou. Žádná výpověď dohodou není. Když máte smlouvu do 31.8., tak mi není jasné, kdo a proč by vám někdo dával výpověď, nebo rozvazoval poměr dohodou. Váš smluvní vztah prostě skončí posledního srpna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
4.7.17 08:34

Nepodepisovat! Nedostanes ani korunu odstupnyho, kdyz je to dohodou! Ty prece s vypovedi nesouhlasis! A jak ti daj vypoved klasickou, tak muzes jit hned marodit na nejaky cas ( muzes rok),nez si neco najdes. Budes mit penize z marodky a pak jeste odstupny. A pracaku se vyhnes. Pokud te totiz vyhodi pro nadbytecnost tak ti odstupny dat musi. Pokud ti neprodlouzi jen smlouvu, muzes to udelat stejne. Ale dohoda ti zavre dvere k odstupnymu!

Příspěvek upraven 04.07.17 v 10:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.7.17 08:35

Smlouva na dobu určitou se dá legálně prodloužit jen 2× (pokud nepracuješ pro agenturu), pak je zaměstnavatel povinen nabídnout smlouvu na dobu neurčitou. Možná by šlo se o tom v práci zmínit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
4.7.17 09:00

Anonymni - to miluji, takove rady. Jdi marodit, kdyz ti nic neni… :roll: jako fakt lekari napisou neschopenku na hov.no? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
4.7.17 09:05

Nevidim duvod proc bys mela dostat nejake penize, pracovni pomer ti konci 31.8.a tim to pro tebe hasne… :nevim: proc by ti mel zamestnavatel vyplacet nejake odstupne?? :zed: On te nevyhazuje, normalne ti skonci pracovni pomer a je hotovo… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.17 09:07
@kve-tinka píše:
Anonymni - to miluji, takove rady. Jdi marodit, kdyz ti nic neni… :roll: jako fakt lekari napisou neschopenku na hov.no? 8o

ano, někteří napíšou, třeba moje obvoďačka, manžel má jinou a s tou se taky domluvil, ani nemusel nic předstírat…takže ano, napíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4035
4.7.17 09:08

@kve-tinka Na ho.no ne, ale na jiny veci ano. :kytka: A ono ve vysledku je to uplne jedno, zda-li bude marodit ci bude na UP.
A mimochodem, to ze si zamestnavatel nasel nahradu za tehotnou a hnusne se ji chce ted zbavit a jeste bez odstupneho je v poradku, ale jit marodit v poradku neni? Nevim proc si nechat za kazdou cenu s..t na hlavu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
4.7.17 09:10

@Kacenka.k8 No ale já jsem pochopila, že by byli rádi, kdyby skončila dříve, resp. okamžitě. Tzn. dohodou.
Pro nadbytečnost ale výpověď nedostane, protože výpovědní lhůta 2 měsíce by stejně překročila datum doby určité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.17 09:12

Anonyme, ale rozdíl je v tom, že ona by v tom srpnu zkončila tak jako tak, těhotná či ne, nemuže vedet jestli by si ji tam nechali… proste by v srpnu odešla, v tom je ten rozdíl, oni ji přece nevyhazují, jen jí končí smlouva a neprodlouží se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
4.7.17 09:12

Přesně, chtějí, aby skončila dříve než posledního srpna. Právě proto, že už mají za ni náhradu.

Příspěvek upraven 04.07.17 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
4.7.17 09:13
@debra.morgan píše:
Anonyme, ale rozdíl je v tom, že ona by v tom srpnu zkončila tak jako tak, těhotná či ne, nemuže vedet jestli by si ji tam nechali… proste by v srpnu odešla, v tom je ten rozdíl, oni ji přece nevyhazují, jen jí končí smlouva a neprodlouží se…

To jo. Jenomže oni se jí chtějí zbavit už teď, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.7.17 09:14
@renduli píše:
To jo. Jenomže oni se jí chtějí zbavit už teď, ne?

to těžko říct, úplně mi to z toho nevyplývá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
4.7.17 09:15

Debra: Ale vyplývá to z toho, že chtějí dohodu, tedy ukončení pracovního poměru bez plynutí zákonné výpovědní doby.

Příspěvek upraven 04.07.17 v 09:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
4.7.17 09:16

Ano, smlouva mi sice končí až v srpnu, ale výpověď mě chtějí dát už dnes jí mám podepsat, teda vlastně tu dohodu a proč bych měla vjít na prázdno, když nemusím. Zachovali se hnusně a když z toho má něco kápnout, tak proč ne :nevim: Já se do práce chtěla vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat