Mám přestat kojit?

432
24.6.13 14:40

Mám přestat kojit?

Mám přestat kojit?
Kojím už jenom včer a ráno. Mám, ale pocit, že je toho mlíčka už hodně málo. Malý musí dlouho tahat než začne téct a vzteká se. Nakonec něco vydojí, ale myslím, že má ještě hlad nebo žízeň? Zkoušela jsme mu včera dát UM a vypil ještě asi 130ml nevím teda jestli by si dal ještě to jsem nezkoušela. V Půl sedmé dostane kaši 220g a pak jsem ještě před spaním kojila. Ráno po probuzení taky, nakojit a potom v 9:oo až 9:30 přesnídávka.
Dá se popř. nějak to množství mlíčka zvýšit aniž bych teda kojila víc jak dvakrát denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
24.6.13 14:45

@zuzka6
no asi muzes zkusit behem dne neco odstrikat a kdyz tak ho dokrmit tim. on se dokrmi a tobe by to melo zvysit laktaci.
ale jinak v 8m muzes i s cistym svedomim prestat kojit. to je na tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.13 14:47

A nemá spíš žízeň v těch vedrech? taky mu můžou růst zuby, tak je třeba nervní… Já bych ještě nepřestávala. Neboj, ono se to nějak srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
24.6.13 14:47

Zkusila bych možná mlíko odstříkat, abych věděla, kolik ho je, jestli stačí nebo ne… Jinak zvýšíš asi jedině častějším kojením nebo odstříkáváním, hodně pít, já piju ty laktační čaje a vůbec hodně vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.6.13 14:48

S tím odstříkáváním mi to moc nejde, vždycky jsme tak vydojila 10ml a to horko ttěžko. To se mi už asi chtít nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
24.6.13 14:52

@zuzka6
zkus si půjčit od laktační poradkyně odsavačku (většinou půjčují, 30 Kč na den), ručně bych to taky nedala, ale el. odsavačkou to jde krásně… já už bohužel jen odsávám, 7mi měs. malá už z prsu nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
24.6.13 15:04

@zuzka6 záleží jen na tobě ;) Pokud chceš dál kojit, tak koj. Drtivá většina dětí si po kojení mlíko z lahve vezme, protože to teče skoro samo. Já osobně už bych na nějaký rozkojování neměla chuť. Můžeš si koupit odsavačku a během dne odsávat, nejlíp i v noci. Ale je to vopruz a stejně bych tipla, že se ti pak laktace zase upraví podle toho, jak často bude malý pít.
V tomhle věku už můžeš s klidem kojení zrušit a dát UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
24.6.13 15:08

Já mám o něco starší dítě a kojím ještě třikrát denně (když jsem přes poledne ven, tak dvakrát), a taky mám pocit že už tam toho moc není.. ale dítě se tváří že mu to stačí, tak to nechávám tak a myslím ze je to ok :) s tou odsávačkou - podle mě není průkazné kolik odsaješ, mimino si vždycky vytáhne více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.6.13 15:09

Dík za rady. No abych se přiznala jsem celkem ráda, že už kojit nemusím. Sice ty dvě kojení denně bych ještě asi dala, ale dám tomu volný průběh, uvidíme jak se vyvrbí. Stejně jsme v roce chtěla tak nějak přestat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
24.6.13 15:24

@zuzka6
Na zvýšení laktace je dobré popíjet přes den meltu. Pomáhá i laktační čaj (např. Laktozin od Dr. Popova).
Před kojením si zkus prsa nahřát a během kojení popíjet něco teplého, to se pak mlíko líp spouští a malý se pak nemusí tak namáhat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.6.13 19:36
@zuzka6 píše:
Dík za rady. No abych se přiznala jsem celkem ráda, že už kojit nemusím. Sice ty dvě kojení denně bych ještě asi dala, ale dám tomu volný průběh, uvidíme jak se vyvrbí. Stejně jsme v roce chtěla tak nějak přestat.

No tak vidíš. Jestli ti to nevadí a malé evidentně taky ne, tak to ber jako dar z nebes k bezstresovému odstavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
13.2.16 08:42

Maminky, zajímal by mě váš názor. Synovi bude brzy rok, celou dobu kojím (samozřejmě s příkrmy).Od šestinedělí mě trápí nespavost, ovšem teď je to nejhorší a už to nedávám. Dotorka mi předepsala Dormicum, ať se prospím a tělo se zbaví toho hrozného přetažení, pak můžu zkusit něco přírodního. Tento lék se samozřejmě neslučuje s kojením, ale domluvily jsme se, že když budu pak celý den odstříkávat a večer před vzitím léku dám mlíčko, neměl by být problém. Odstříkávám ručně, odsávačkou mi to nikdy nešlo v době kdy jsem vždy kojila a večer nakojím normálně. Ale je to únavné, přiznávám. Uvažuju, jestli to má vůbec takto cenu, kdoví jak dlouho bude léčba trvat a taky mám strach, jestli opravdu léky vyprchají a nemůžu malýho nějak poškodit. Mám hrozné dilema a plno lidí mi říká, ať už se na to vykašlu, do kdy chci jako kojit atd. no už se o tom raději s nikým nebavím, ať nemusím pořád vysvětlovat :roll: Kojení pro mě hrozně znamená, miluju ten těsný kontakt a sama vím, že to nebude navždy, ale ještě jsem chvilku chtěla. Je mi to nějak všechno líto, tolik jsem si přála, aby se to nějak vyřešilo a nemusela sáhnout po lécích, ale bylo to čím dál horší a vážně už to nešlo vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
13.2.16 08:52

@Teruška85 s Dormicem bych prestata kojit, i kdyz kojim rada. Nekdy to ma sve hranice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
13.2.16 08:59

@Teruška85 Myslim,ze nebyt znamych, kteri vzdycky vi o kojeni nejvic, tak mame v republice plno kojenych batolat. Jestli prestat kojit si musis proste rozhodnout ty sama.
Ja jsem takova, ze bych konec oddalovala, co by to slo.Ale ja jsem ja a ty jsi ty.

• Citovat
  • Upravit
802
13.2.16 09:09

A neslo by zkusit radši neco přírodního? neco, co by se s kojením nevylucovalo? taky zapatrat po příčině nespavosti a tu pak odstranit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová