Mám přestat kojit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1107
13.2.16 09:14

@iizabela zkoušela jsem bachovky, meduňku, nic nezabralo a plno přírodních věcí se taky nesmí při kojení, po porodu jsem měla dost úzkosti, to bude asi ta příčina nespavosti, úzkosti zmizely, nespavost zůstala. Momentálně už nemám kapacity zkoušt a čekat jestli něco nezabere, cítím se hrozně vyšťavená
@brko já taky kojení miluju, ale zároveň mám strach, kdyby nebylo tohoto problému, kojím vesele dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
13.2.16 09:17

@Teruška85 dormicum vyprcha po nekolika hodinach a mam pocit, ze do mleka az zas tak neprostupuje. Pokud te kojeni bavi a neomezuje te, tak bych vecer nakojila a vzala si prasek, rano v mlece nic nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
13.2.16 09:39

Já znám vlastně jen jednu holčinu co kojila po roce. Zbytek kamarádek odstavil v roce. Takže asi tak. Myslím že dítěti to neublíží, ty se vyspíš a kojení si pak budeš užívat třeba s druhým prckem. Osobně bych tedy neměla výčitky. V roce už baštila malá jogurty, kaše. Plus můžeš dávat umělé. Já mám taky se spaním potíže, hlavně s usínáním. Vstávání v noci bylo peklo, taky jsem pak nemohla zaspat a z toho druhý den migréna. Fuj ještě že už je to za námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
13.2.16 09:46

@Teruška85 jinak jsem koukala na pribalak a neni tam VYLOZENE napsano, ze tento lek NESMI kojici. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
brko
13.2.16 09:53
@Bohulinka píše:
Já znám vlastně jen jednu holčinu co kojila po roce. Zbytek kamarádek odstavil v roce. Takže asi tak. Myslím že dítěti to neublíží, ty se vyspíš a kojení si pak budeš užívat třeba s druhým prckem. Osobně bych tedy neměla výčitky. V roce už baštila malá jogurty, kaše. Plus můžeš dávat umělé. Já mám taky se spaním potíže, hlavně s usínáním. Vstávání v noci bylo peklo, taky jsem pak nemohla zaspat a z toho druhý den migréna. Fuj ještě že už je to za námi.

Treba kamaradky by me osobne neovlivnily.To,ze odstavily pred rokem, neznamena nic. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1107
13.2.16 10:03

@brko já vím, že je to tam psané, myslím, že když se přes den ta dávka odstříká a pak až kojím večer, tak to tam snad už nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
13.2.16 10:05

Spíš mně jde o to, jestli to má vlastně cenu se takto mořit kvůli třeba pár týdnům-Třeba se mi i uleví a spánek zlepší, jak přestanu kojit, třaba, nevím no, nějak se nedokážu rozhodnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
13.2.16 10:05

@brko Uvádím to jako příklad toho, jak to obvykle chodí. Protože kdybych vycházela ze vzorku na emiminu tak tu kojí všechny do tří let nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.2.16 10:10
@brko píše:
Treba kamaradky by me osobne neovlivnily.To,ze odstavily pred rokem, neznamena nic. :kytka:

presne tak. Ja jsem byla kojena do roka, protoze tehdy to tak bylo. Starsi syn se odstavil v 7,5 mesicich, mladsi stale hodne kojim a budou ji 15 mesicu. A pokud si me bude zadat, tak se ji budu servirovat.
Maly spal celou noc od 6 nedel. Mala jeste nespala celou noc. V jeji 6 mesicich jsem si pripadala jak zombie a ted uz jsem si zvykla nebo co? Ale prisaham, ze jsem 15 mesicu nemela jedinou noc, kdy by me mala nezbudila min. 5×.
Ja bych vecer nakojila, dala si prasek a pak bych kojila az rano. V roce ditete uz bych nic neodstrikavala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
13.2.16 10:11
@Teruška85 píše:
Spíš mně jde o to, jestli to má vlastně cenu se takto mořit kvůli třeba pár týdnům-Třeba se mi i uleví a spánek zlepší, jak přestanu kojit, třaba, nevím no, nějak se nedokážu rozhodnout

Jak cenu? Nechapu to moc. Myslis kvuli protilatkam a tak? Pokud kojis 1× denne, tak v tom moc prinos uz nevidim, tolik protilatek mu jednim kojenim dle me nepredas. Ale tak nazor si musis udelat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
13.2.16 10:12

@Teruška85 a ty mas problem usnout i pres den? Ted je vikend, zkus nekoho vyslat se synem ven a zalom to. Dozenes tak deficit a treba se casem srovnas sama.
Pokud jsou to stavy zpusobene uzkosti (treba hodne podvedome), tak bych zkusila mensi davky kozliku lekarskeho. Ten uklidnuje mysl i nervovou soustavu velmi rychle a na male jsem nikdy nepozorovala nasledky. Ale beru ho sporadicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
13.2.16 10:28

Kdyby byl menší, tak by to byla škoda, ale když je mu skoro rok, tak mi to přijde v pohodě… Stejně bys následující půlrok postupně odstavovala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
13.2.16 10:39

@Ivetlu jojo,plánovala jsem na jaře pomalu končit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
13.2.16 11:58
@Bohulinka píše:
@brko Uvádím to jako příklad toho, jak to obvykle chodí. Protože kdybych vycházela ze vzorku na emiminu tak tu kojí všechny do tří let nejmíň.

Ano,bohuzel.Tak to obykle chodi.Ja myslim, ze do 3 let je optimalni strop. Ale osobne nikoho takoveho neznam.

• Citovat
  • Upravit
44228
13.2.16 13:11
@Bohulinka píše:

A jak víš, že ve Tvém okolí nikdo do 3 let nekojí? Víš, ony ty ženy, které dítě dlouho kojí, se o tom s každým nebaví na potkání. A roční a starší dítě nepotřebuje kojit každou chvíli, stačí ráno po probuzení a večer. Tak jsem to měla u všech 4 dětí, nejstarší byl kojen skoro 3 roky a kromě příbuzných a hodně blízké kamarádky o tom nevěděl NIKDO.Ale emimino to vědělo, psala jsem to do diskuzí v rámci předávání zkušeností. Kojila jsem ho i v těhotenství a 3 měsíce v tandemu s miminkem. Druhorozenou jsem kojila 2 roky a 2 měsíce, třetí se odstavila sama v 15 měsících. Nejmenší má čerstvě rok, kojím ráno a večer, přes den nijak zvlášť kojení nevyžaduje. Kdo nás dobře nezná, tak to neví..
O kojení jsem se bavila snad jen v rámci nějaké diskuze v mateřském centru a tam jsem zjistila, že kojených batolat je opravdu dost.Jen o tom nikdo neví. A každému je po tom houby, asi tak.Kdy která kamarádka odstavila své dítě mě rozhodně nijak neovlivňuje a nedráždí.

Co se týče původního dotazu, s lékem na nespavost bych kojit roční dítě přestala, vše má své hranice. Pokud bych chtěla kojit, snažila bych se nespavost řešit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová