Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak pokud piješ občas s manželem, tak je to na pohodu. Ale třeba lahvinka u žehlení mi přijde dost. Jestli je to víckrát týdně, tak bych se asi měla na pozoru. Alkoholička samozřejmě nejsi, ale v budoucnu kdo ví. Ta hranice je velmi tenká… ![]()
No jako bys popisovala me… (Až na to ze ja jsem jeste v období rodim-kojím)…- a ja se tedy za alkoholika nepovažuju ![]()
Byla bych v klidu, evidentně to pod kontrolou mas, a pivo a víno je k častému střídmemu pití jako stvořené ![]()
Příspěvek upraven 16.05.16 v 21:28
Když je příležitost, není proč si něco nedat, ale aby to bylo pravidlo jen proto, že mám chuť, to je nejlepší cesta do pekel.
Příspěvek upraven 16.05.16 v 21:28
Ještě bych asi měla dodat, že se skutečně neopíjím (opilá jsem byla asi tak 10× v životě a povětšinou to bylo ještě za svobodna), ráno jsem plně funkční jakmile mě děti v 6:00 v zbudí, na kocoviny netrpím. Dopoledne rozhodně nemám potřebu pít, jestli někdy během dne, tak tu sklenku piva k obědu.
PS: dík @Cipisek79, ono je to stejně fuk, jsem tu nováček ![]()
Já takhle žiju taky, ale momentálně rodím/kojím. Až nebudu, ráda si dám vína víc! ![]()
Podobná diskuze tu byla nedávno. Otázka je co se stane, když večer tu lahev vína nemáš? Nebo třeba druhý, třetí (a další) večer, co nemáš alkohol?
@pannda píše:
Kolik toho dáš za týden?
Tak záleží samozřejmě. Ale myslím, že v průměru ty dvě lahve vína, semtam s manželem pivko na zahrádce večer, plus víkend, takže pokud je nějaká akce s kamarády, tak přidej ještě tak 2 lahve nebo nějaké to pivo…
@Anonymní píše:
PS: dík @Cipisek79, ono je to stejně fuk, jsem tu nováček
Za mě je to trochu za hranou, lahev vína mi přijde dost, to jsem nikdy nedala a taky nemám zrovna 50 kilo. Chyba je podle mě v tom vnímání alkoholu jako požitku, prostředku k uvolnění, v tom se často skrývá zrada.
@AnastazieB píše:
Otázka je co se stane, když večer tu lahev vína nemáš? Nebo třeba druhý, třetí (a další) večer, co nemáš alkohol?
Většinou mám
Máme obchod za barákem. Ale když nemám, tak se z toho rozhodně nehroutím. Udělám si bylinkovej čaj a nazdar. Dokonce se mi párkrát stalo, že jsem si po uspání dětí pro tu lahev skočila a pak jí ani neotevřela, protože jsem z toho měla blbej pocit
A fakt je, že máme doma většinou i nějakou zásobičku pro návštěvy a strýčky příhody, ale nemám problém na to nesáhnout.
Já si myslím, že alkoholik nejsi, ale máš zdárně nakročeno k možnosti být nebo nějakého vychovat.
Příspěvek upraven 16.05.16 v 21:34
Nevím, kam přesně to zařadit, tak snad sem
Asi to bude delší, dík za přečtení.
Potřebuju radu, zda bych měla jít za nějakým odborníkem. Týká se to alkoholu.
V naší rodině jsme k němu měli vždy celkem kladný vztah (ale žádné alkoholiky nebo agresory jsme tam nikdy neměli), totéž v manželovo rodině. Oslavy, společné večeře, grilovačky, víkendy na chatě, to vše vždy provázel alkohol. Prostě takové to příležitostné popití, někdy víc, většinou míň. Můj otec je zvyklý si tak 5× (odhadem) do týdne dát večer lahvinku vína nebo pár piv, rozhodně se tím neopíjí, je vyšší váhová. Pivo jako běžný nápoj bere i tchán.
A teď ke mě. Mám ráda alkohol. To klidně přiznám. Miluju to příjemné uvolnění, které přichází po první, druhé sklence vína nebo pivečku. Tvrdý nepiju a nikdy jsem nepila. Když jsem byla těhotná nebo kojila, nikdy jsem nepila víc, než malé pivo nebo 1dcl vína při nějaké příležitosti, tzn. maximálně 1× do měsíce. Momentálně už mám ale takříkajíc „odrozeno“ a „odkojeno“ a zase na mě jdou chutě. Nejhorší jsou takové ty nudné večery doma. Zastelu děti a mám čas na sebe a manžela. Většinou jdu žehlit nebo dělat co jsem během dne nestihla a k tomu si otevřu lahev vína. Dost často ji vypiju celou. Nikdy nejsem opilá, pokud mám u sebe děti, maximálně lehce v náladě (také nejsem 50 kg dámička).
Když jsme někde s přáteli, klidně si dám 5 pivek. Někdy i přes den.
Zatím mě nikdo z nejbližších neupozorňoval, nikdo mi nenaznačil, že to přeháním, vše je hlavně v mé hlavě. Nemám pocit provinilosti, ale trochu mě to hlodá. Nerada bych přelezla ten pomyslný vrchol kopce. Neschovávám se před nikým s pitím, neschovávám doma alkohol, nekupuju tajně flašky.. Beru to jako požitek. Jsem pohodářka.
Mám spoustu koníčků, které alkoholem (zatím) netrpí. Momentálně se snažím zdravě jíst a tím hubnout (mám dole 7kg za 3 měsíce), běhám, jezdím na kole a další sporty, které z důvodu ochrany soukromí neuvedu. Dětem se věnuji maximálně. Manžel se zdá spokojený
Asi je hloupost psát to na server plný zodpovědných maminek a zdravých eko bio matek, ale zajímá mě každý názor. Dík.
Anonym je myslím pochopitelný.