Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, prosím o radu, protože ja uz opravdu nevím jak dál… Jsme s manželem spolu 9 let, po 6 letech jsme se brali a teď už máme dvouletyho prcka… vše bylo v pořádku dokud se dítě nenarodilo… Manžel je na něho silene zatizenej, neustále se hadame, ohledně výchovy, ohledně vseho moznyho, vycita mi kazdou prkotinu, když je malej nemocnej, když má nedejbože odreny koleno a pod. Nesmím mu davat na zadek, nesmim na neho zvýšit hlas, na všechno jde pres odměny a cpe ho cokoladou horem spodem… Malyho nesmí hlidat nikdo, dokonce ani moje mamka… Nikomu ne věří… Neustále se do mě naváží ze jsem neschopná, nepříjemná, ze si pořád na všechno stezuju, tento měsíc malej nastoupil do školy, a uz je potřetí nemocnej, chci jit zpatky do prace, coz mi taky předhazuje, ze jsou pro mě peníze důležitější než vlastní dítě, coz samozřejmě není pravda, ale materskou mam vybranou a na pracaku nic nedostanu… Zadarmo být doma prece nemůžu, z čeho budu zit?? Už se Opravdu trapim, mpuvili jsme o tom, ale stejne se to porad opakuje dokola… Jsem zoufala, nevim jak dal, uz me nic netesi a vazne uvazuju o rozvodu i kdyz je mi desne lito prcka… Poradíte? Dekuji…
Jeste doplnim ze mam v rijnu nastoupit do práce a ted vaham, jestli to radsi nezrusit anebyt radsi s malym doma… Ale na pracaku nedostanu nic… Spis mi jde o to ze kdyby doslo k rozvodu, zda mi to neuskodi, ze jsem dala malyho do soukrome skolky a sla do prace… ![]()
Tak ať je s dítětem doma tatínek… jen bych mu to navrhla, když bude zase řešit peníze.
No a když nesouhlasí se školkou, tak ať tě zajistí on, ne? Stará se o něj i on?
Uškodilo by ti to možná v případě, že by manžel byl ochoten opustit svoji práci a být doma.
Jinak si ale myslím, že to rozhodně není na rozvod.
Manžel asi trpí nějakou fobií, objednala bych se do partnerské poradny, kde bych se nějak pozeptala, jak s takovým člověkem komunikovat.
Ty požadavky nejsou normální, musí to mít příčinu…
Pokud jde o tu školku, upřímně, já bych si dvouleté dítě, které je za měsíc 3× nemocné, doma nechala. Kdo by měl živil, přece manžel, je to jeho zákonná povinnost.
@Darinka88 Objednej chlapa k nějakému odborníkovi a pokud nechce, aby jdi pracovala tak ať tě živí ne ![]()
No on prave uz i prisel s tim, za da vypoved a radsi s nim bude doma, ale jeho vychova je naprosto silena, spis zadna. Kdyby bylo na nem, tak je malej celej den v pyzamu s plinkou a dudlikem…
Jako ty nemoci mi taky delaji hlavu, ale to pry nektery deti ze zacatku tak proste maji…
Nechci byt zavysla na jeho penězích a doprosovat se o kazdou stovku… To uz bych potom nesmela nikam… ![]()
@Darinka88 Došla bych na sociálku, nechala na něj přepsat rodičák a šla s klidným srdcem do práce. S tím, že bych ho upozornila, že rodičovská není jenom péče o dítě, ale i o domácnost a že odmítáš přijít z práce a nastoupit doma druhou směnu.
@lleennttiillkkaa
Rodicak uz nemam, teduzjsem mesic na pracaku… Aby byl doma, tak by musel dat výpověď…
@pikola
Stara se, ma ho silene rad, proto je mi cela ta situace strasne nepříjemná, ale ja uz nemuzu dal… Jsem z nej ve stresu…nestastne
@Darinka88 píše:
@lleennttiillkkaa
Rodicak uz nemam, teduzjsem mesic na pracaku… Aby byl doma, tak by musel dat výpověď…
Výpověď by dát nemusel, do 3 let věku dítěte může být rodič na RD, stačí o ni v práci požádat, zaměstnavatel je povinen vyhovět.
@j.a.n.i1 píše:
Výpověď by dát nemusel, do 3 let věku dítěte může být rodič na RD, stačí o ni v práci požádat, zaměstnavatel je povinen vyhovět.
Ale bude doma zadarmo, ne?
@Darinka88 píše:
No on prave uz i prisel s tim, za da vypoved a radsi s nim bude doma, ale jeho vychova je naprosto silena, spis zadna. Kdyby bylo na nem, tak je malej celej den v pyzamu s plinkou a dudlikem…Jako ty nemoci mi taky delaji hlavu, ale to pry nektery deti ze zacatku tak proste maji…
Nechci byt zavysla na jeho penězích a doprosovat se o kazdou stovku… To uz bych potom nesmela nikam…
Víš co, on člověk zjistí, že nějak pak fungovat musí, jinak se doma z něj zblázní, tím myslím vychovu. Pokud si najdeš práci, tak bych klidně šla. Rodiče jste oba. Pokud máš pocit, že jeho strach je za hranicí, tak je asi na čase si promluvit trošku důkladněji, případně s odborníkem.
@pikola
Ano, byl by doma zadarmo, ale ty kdyz nenastoupis do prace, tak budes doma taky zadarmo. Pak samozrejme hraje roli i to, kdo ma, jak vysoky plat.
Chlapi casto maji rady, jak o dite pecovat lip nez jeho matka, ale jen doby nez maji sami hlidat. Natoz pak s nim byt sami cely den
.
Tvuj muz muze nabizet, ze bude doma s ditetem on, ale kdyby doslo na lamani chleba, tak tipuji, ze by z tehle nabidky kulantne vycouval
.
Já bych ho poslala do rici, takhle se ke mně chlap chovat ![]()
Proč si to @Darinka88 od něj necháš líbit? Je to snad kluk a ne vosková panenka, aby nemoh mít odřený koleno, rozbitej nos, aby nemoh jít k babičce, aby… Necháš si kálet na hlavu a neumíš se svému muži postavit.
Přijde mi dost despotický