Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Holky ahojte, jedno dítě mám z předchozího vztahu 7let, teď jsme s manželem 5 let máme 2letou holčičku… ochranu při sexu nepoužíváme (tedy jen spermicid) ale to jen kdyby nahodou neco uteklo a jinak kombinujeme s přerušovanou souloží. Teď mám 1tyden zpozdení, blinkám, a test pozitivní. No prostě jsem v tom. Manžel mi s detmi nepomaha, vlastne s ničím, penize mi dáva na priděl (vše platí on ale z meho rodičáku se kupuje jidlo, obleceni pro nas a deti dokud se nevycinkám on vydeláva dost) což mě pekne štve. Tešila jsem se az pujdu do prace a nebudu na nikom zavislá. S detmi si nehraje. Maly jde teď do školy a bojím ať to vše zvládnu.. učení s ním věnování se dceři atd na druhou stranku jsem vzdycky chtela velkou rodinu… co myslite
Ahoj,
mluvila jsi někdy s mužem o tom, že ti to nevyhovuje jak to ted máte a chtěla by jsi to jinak? Je tvým nápadům otevřený? Je otevřený ke kompromisům? Chce na vztahu pracovat?
Já jsem proti potratům, resp. pokud v láskyplném vztahu vznikne život, pak nevidím důvod k přerušení. To, že vztah ted hapruje, neznamená, že se nedá napravit - kde je vůle je i cesta. ![]()
V tvém případě bych si další dítě nenechala. Raději jdi do práce a šetři.
Manžel nefunguje jako partner, navíc ti omezuje přístup ke společným penězům. To je na rozvod, né na další mimino. Sama vidíš, že to nefunguje. Proč s ním v téhle situaci spíš bez kondomu?
![]()
Ne, do takoveho vztahu bych dite neprivedla. Dobre si to rozmysli, pravdepodobne to nebude manzelstvi na cely zivot a byt sama na dve nebo tri deti, je sakra rozdil.
@Russet píše:
Ty neumíš psát. Já číst umím. Nasaď mu příště pláštěnku.
Nic bych mu nenasazovala. Z chlapa, co se teteli blahem z financni tisne vlastni manzelky, bych se ![]()
@Anonymní píše:
Nemužu hormonalni antinu a mam problemy s cyklem takže ani nehormonalni telisko neni moznosti(dl3 rady doktoru nejlepsi kombinace pro ty co nemohou)
Nejlepsi kombinace co doktor doporučil je prerusovana souloz a spermicid?
A ten doktor byl zubar? Nebo jaká specializace.
Proc nemuzete pouzit kondom a spermicid?
@Tarena píše:
Nejlepsi kombinace co doktor doporučil je prerusovana souloz a spermicid?A ten doktor byl zubar? Nebo jaká specializace.
Proc nemuzete pouzit kondom a spermicid?
Mám svědění šílené po kondomech ![]()
@Zeoli píše:
A ty?
Taky bych chtěla a moc, jen mám šilené myšlenky jestli bych to zvládla sama. On je jinak strašně hodný človek.
@Anonymní píše:
Taky bych chtěla a moc, jen mám šilené myšlenky jestli bych to zvládla sama. On je jinak strašně hodný človek.
Sama s penězi v případě rozvodu nebo sama s péčí?
@Zeoli píše:
Sama s penězi v případě rozvodu nebo sama s péčí?
Sama s péčí ale myslím i kdybych byla sama…
@Anonymní píše:
Sama s péčí ale myslím i kdybych byla sama…
Tak pokud je manžel strašně hodný člověk, dítě moc chce, jak píšeš, tak je u vás vše v pořádku a rozvod u vás nehrozí. Ty dítě taky chceš a navíc už dítě je. Na potrat bych nešla.
Jinak sama můžeme skončit každá. Do budoucnosti nevidíme. Myslím si, že každá žena by měla mít jen tolik dětí, kolik by byla v případě, že by skončila sama, schopna uživit. Já mám limit 2. Ale asi bych ty 3 taky zvládla.
@Anonymní píše:
Nemužu hormonalni antinu a mam problemy s cyklem takže ani nehormonalni telisko neni moznosti(dl3 rady doktoru nejlepsi kombinace pro ty co nemohou)
ale kondom si chlap nasadit může.