Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Holky, je mi to trapné…v obývaku pod stolem..ani jsem si toho nevšimla..u gauče..a křesla jsem našla střepy..přijde jich ale málo..a ani nevím z čeho to je..domácnost je rodičůMalej seděl opodál a hrál si s kostkama..a vypadá v pohodě..nikde známka pořezání..ale já si nemůžu být jistá, zda třeba nenašel kousek a nespolkl…mám zavolat sanitku? já mám lékaře v jiném městě..musela bych sním do nemocnice..
jsem šíleně vyplašená…už jsem psala sms mámě at zavol práce..malej ted spí..a vypadá v pohodě..ale střepy jsou zrádný..
No nevím, jistota je jistota, já bych tam zavolala a zeptala se, zda mám přijet a asi bych zajela. Držím palce.
Jen bych pozorovala a vyčkávala. Dej mu normálně najíst, za pár hodin se obsah žaludku posune do střev a tam se případný střep obalí hovínkem a už není nebezpečný. Kdyby jedl něco jo ostrého, tak by ho to pořezalo v puse, to by sis všimla
Neplašila bych. Jestli máš doma černé uhlí a povede se ti do něj něco dostat, tak mu to dej. Kdyby byl střep dost velký na to, aby poranil žaludek nebo střeva, tak by jsi to poznala. Sliznice zažívacího traktu má úžasnou vlastnost, že před ostrými věcmi uhne. Ve špitále by ho beztak jen pozorovali. Říká se, že na obalení ostrých předmětů je dobré kysané zelí, ale to bych prckovi nedávala. Pozoruj, kdyby se cokoliv dělo, tak jeď, ale teď bys tam jela zbytečně ![]()
Pokud si hrál bokem, nevidím důvod tam jezdit.. stejně na nic nepřijdou -sklo na rtg není vidět
pozorovala bych ho, při sebemenším problému jela.
Klid. Strep se v travicim traktu natoci tak, ze neporani a projde. Velky strep by zpusobil poraneni v puse… okoukni rty, pusu a v hrdle a jen sleduj… event boleni bricha ci krev ve stolici, ale myslim, ze to bude ok.
Pro klid zavolej do nemocnice.
Kdyby jedl střep, tak by asi plakal a byl pořezaný…myslím, že plašíš zbytečně. Asi se tam něco rozbilo a rodiče uklidili, jen si nevšimli, že ne úplně vše…
Pokud nemá pořezání v puse, nikam bych nejezdila, nevolala, jen pozorovala. V nemocnici by s ním těžko něco udělali, sklo není rtg kontrastní a dělat nějaké gastroskopie jen při podezření mu docela určitě dělat nebudou.
Sedel opodal, porezany neni, kdyby to jedl, tak si pak nebude opodal hrat, ne. Pozoruj ho, ale nikam bych nejezdila. Stejne by asi nic jineho neudelali, sklo neni na rtg videt.
Pokud by to jedl tak by se asi porezal.
a stezoval si placem…
Identifikovala jsem skleničku od paňáka…je to jako by někdo rozbil skleničku a sklo uklidl ledabile…leželo tam 15% skla..menší a větší kousky. A narovinu nekoukám na synátora furt. pusinku pořezanou nemá..asi snad nic nesnědl..naši tvrdí že nic nerozbily,..ale nedává my smysl kam teda zmizelo tolik skla..
bojím se zda náhodou něco nesnědl.. i když nemá tendenci polykat co není k jídlu.. ![]()
Sanitku?
To snad néé
Pořezanej není, nepláče, střepy ukliď a dej si čkoládu.
@Anonymní píše:
Identifikovala jsem skleničku od paňáka…je to jako by někdo rozbil skleničku a sklo uklidl ledabile…leželo tam 15% skla..menší a větší kousky. A narovinu nekoukám na synátora furt. pusinku pořezanou nemá..asi snad nic nesnědl..naši tvrdí že nic nerozbily,..ale nedává my smysl kam teda zmizelo tolik skla..bojím se zda náhodou něco nesnědl.. i když nemá tendenci polykat co není k jídlu..
jestli se bojíš že „tolik skla“ zmizelo v jeho žaludku - jak by to rozkousal? velké kusy nepolkne…děti ochutnávají kdeco, ale když jim to nechutná, tak přestanou ![]()
Bůhví, co tam vaši pořádali za party a někdo rozflákal skleničku, ani si na to nepamatujou ![]()
No kdo by to rozbil. Moc bych jim neverila, kdo vi, co se tam delo a prcek nesni 85% sklenicky…
Tak deti narvou do pusinky ledasco, ale ze by dobrovolne nekdo spolk strep, to snad ne
taky bych plasila, ale pockala bych a pozorovala ![]()
Holky, je mi to trapné…v obývaku pod stolem..ani jsem si toho nevšimla..u gauče..a křesla jsem našla střepy..přijde jich ale málo..a ani nevím z čeho to je..domácnost je rodičů
Malej seděl opodál a hrál si s kostkama..a vypadá v pohodě..nikde známka pořezání..ale já si nemůžu být jistá, zda třeba nenašel kousek a nespolkl…mám zavolat sanitku? já mám lékaře v jiném městě..musela bych sním do nemocnice..
jsem šíleně vyplašená…už jsem psala sms mámě at zavol práce..malej ted spí..a vypadá v pohodě..ale střepy jsou zrádný..