Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky. Vůbec nechápu co to malá má za ušima. Nevíte co by to mohlo být a kvůli čemu? jsem si jistá, že jsme ouska nenatrhly. Díky za rady
@sjuzenn Tohle přesně má můj prcek, je to nějaý ekzém, už jsem zapomněla jak se to jemunuje. Zrovna jsme byli na poradně, tak jsem se ptala Dr. a prý by na to nic malému mimču nepatala, pokud se to nebude nijak horšit, zahnisávat, mokvat. Má to tam od narození, někdy to vymizí, pak se to zase objeví. Já jako dítě jsem měla takový lišaj na rukou do 5 let…
https://www.emimino.cz/…inka-204555/
Pročti si tuto diskusi, bylo to tu nedávno. Myslím, že to není nic hrozného, i moje dcera to měla, je to potřeba mazat
@Lajka09 a to se mu ty ouska taky trhání až skoro do krve? Malá to má zarudle. a teď ji to začalo i na druhým ousku.
Nejaka mykoza, zbytky sebori? mazat mazat mazat.. ale peclive sledovat a umyvat, at se to nenamnozi v tom namazanem. treba excipial nebo sudocrem:)
@sjuzenn Jaj, to ne, přímo krvavé to nikdy neměl. Pokud to praská, tak jak píšou holky, promazat. S tím Framykoinem bych byla oparná, je to antibiotikum, to bych se raději poradila s Dr. zkus cokoli mastného. Infadolan, Indulona, Lipobase, tím by se asi nic nezkazilo. Ale pokud se to horší a rozlízá, asi bych to ukázala dr.
Po koupání pečlivě vysušit a já bych zkusila namazat bepanthenem.
Tohle (ale ne dokrvava) se anetce dělala za ouškem, když jsem při utírání oušek nebyla pečlivá a ono to tam takhle mokvalo
začala jsem promaštovat i během dne a hlavně po koupání pečlivě sušit a za pár dní bylo po problému ![]()
Dle mého kvasinka v těle.
Mám to taky. Uši jsou k tomu nejnáchylnější, pak se to může rozlejzat po těle.
Zkuste zinkovou mast a omezit sladké, bílou mouku a víc zeleniny.
Myslim, ze v tom uz budou kvasinky. Osobne bych mazla jednou gencianou, dalsi den aspon 2× zinkovou masti a pak treba Bepanthenem, Infadolanem apod. Vim o nachylnosti teto oblasti a tak ac jsem malickyho casto nekoupala a nemazala, tak tuto oblast jsem po koupani vzdy peclive vysusila a namazala.
Půlroční dcera to má taky. A když jsem ouško jakoby odklopila, tak tam měla centimetr krát centimetr takovou mokvající ránu. Mazala jsem, vysušovala. Měla to jen za jedním uchem. A pak jsem pochopila, ž si to dělá sama. Když je unavená a usíná, tak si to jedno ouško vyloženě rve. Přes den jí v tom bráním, a přes noc - začínám uvažovat, že jí to ucho k hlavičce přilepím. Jinak se jí to nezahojí nkdy.