Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím, mám dotaz za kamarádku… Střihala svoji 12m dcerku - ofinu a malá ji škubla hlavou a neví, jestli jí pichla do oka. Střihala ji většími nůžkami-špičatými. Já jsem jí říkala, že si myslím, že by měla oko zarudlé a určitě by ji něco bylo nemám pravdu? Potřebuje uklidnit, ale nevím už jak. Její dcerka normálně očičkami reaguje.??? ![]()
@MonaM1 Minimálně by řvala a na oku by bylo vidět poškození nebo by jí tekla krev. ![]()
Řídila bych se asi tím, jak reaguje malá a jak vypadá oko. Pokud není zarudlé a malá nebrečí, oko neslzí, byla bych v klidu. Kdyby ji opravdu píchla a poranila malé rohovku, oko by slzelo a opravdu hodně bolelo, dcera ho patrně ani neotevřela…
Že jo holky! Malá jí jen zamrčela, neplakala, myslím, že se taky lekla…
@malinika píše: Řídila bych se asi tím, jak reaguje malá a jak vypadá oko. Pokud není zarudlé a malá nebrečí, oko neslzí, byla bych v klidu. Kdyby ji opravdu píchla a poranila malé rohovku, oko by slzelo a opravdu hodně bolelo, dcera ho patrně ani neotevřela…
oko úplně normální
vůbec nic-žádné slzení, nic
@MonaM1 píše:
oko úplně normálnívůbec nic-žádné slzení, nic
Tak bych to vůbec neřešila. Vzhledem k tomu, že na povrchu oka je rohovka, což je úplně nejcitlivější tkáň v těle, byla by reakce opravdu nepřehlédnutelná. ![]()
@malinika píše:
Tak bych to vůbec neřešila. Vzhledem k tomu, že na povrchu oka je rohovka, což je úplně nejcitlivější tkáň v těle, byla by reakce opravdu nepřehlédnutelná.
já jí to říkala…když ona je plašoň
Já když si představím, že mi občas spadne řasa do oka a jak moc to bolí…natož nůžky… ![]()
Mohla jsi klidně „jen“ škrábout rohovku a není to vidět. Nebála bych se a zažádala si o vyšetření na oční. Známá takhle našla u malé na oku taky jakoby škrábanec - naprostou náhodou, neví, kde k tomu přišla. Šli na oční a malé zjistily jinou vadu oka a začali včas léčit.
No, já si nedávno škrábla lehce rohovku a je to taková bolest, že jsem se z toho málem pozvracela, fakt síla. A nepřestalo to bolet až do ošetření, nebyla jsem schopná dojet nikam autem, musela jsem zavolat manžela, ať mě hned doveze na pohotovost.
Takže pokud oko vypadá normálně a dítě neřve, nechala bych to.
Jsem přesvědčená, že jakékoli poranění na rohovce by dala malá hodně hlasitě najevo. Párkrát jsem se štouchla do oka řasenkou a oko nešlo pomalu otevřít a slzelo. Byla bych v klidu.
@avm3 píše:
Mohla jsi klidně „jen“ škrábout rohovku a není to vidět. Nebála bych se a zažádala si o vyšetření na oční. Známá takhle našla u malé na oku taky jakoby škrábanec - naprostou náhodou, neví, kde k tomu přišla. Šli na oční a malé zjistily jinou vadu oka a začali včas léčit.
videt to neni, ale boli to jak blazen. teda pokud holcicka nema nejaou anomalii nervoveho zasobeni obliceje