Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, tak mam dalsi dotaz!
Kojime, ale malinko - vice mene jen na chut male. Jinak odstrikavam co se da a davam ji to lahvickou, jinak jsme na UM. Jde o to, ze uz me to moc nebavi (a nejsem krkavci matka
proste je to docela narocne a radsi budu s malou, nez mackat prsa pro 60 ml mlika za den (mmch i s nocnim odstrikanim!)
Jen mam strach, ze jakmile prestanu kojit, nebude chranena mymi protilatkami! Napr. ted jsme meli s pritelem opravdu hnusnou anginu a mala byla celou dobu ok, protoze jsem ji davala ty protilatky. Jake jsou Vase zkusenosti??? Zacaly byt deti vice nemocne, nebo jste nevidely rozdil???
Ahoj, já kojila měsíc, pak už mléko nebylo, nerozjelo se to. Takže malý byl na UM a kromě jedné malé rýmy je naprosto zdravý (ťuk, ťuk). A to jsem si stihla já odmarodit festovní chřipku, přítel taky, bydlíme se ségrou - její kluci několikrát nemocní…
Tak neboj ![]()
Vidis, a syn od kamosky je od te doby marod snad non stop… asi mi nezbude nic jineho, nez to zkusit
Stejne by to jednou prislo! Tak at zdravicko slouzi dale!
ono není,že jsou víc nekojené děti nemocné,ale rychleji se dostávají z nemocí. Já nekojila a malá 2,5r cca 3× rýma a 1× zánět průdušek co chytla od manžela a znám kojené dětě co má Prevenar a zánět středního ucha má skoro pořád.
Já kojila do 10ti měsíců a to veeeeeelmi často a vydatně (synek rád využil mých služeb
) pak odstav kvůli mé nemoci a lékům, se kterými se nesmí kojit. A marod byl i tak. V půlroce bronchitida (červen- s květnem njsilnější pylový spad, já i manžel alergici, tak je prý disponovaný mít hned bronchitidu), občas rýma nebo nějaký ten kašlík. Ale nebylo to imunitou, ale tím, že chodíme do MC, odkud si to nosí. Užívá Imunoglukan a je fit. Teda zrovna měl (asi) rotavirový průjem a rýmu…
No jo no… je zvlastni, jak je kazde ditko jine
Na jednu stranu je mi to lito, ale na druhou uz je to fakt opruz… tak ted babo rad ![]()
Taky jsem tímto stylem kojila měsíc než mi došlo mlíko úplně, takže jsme plně skončili na UM, malej měl rýmu ve 2m, pak mi omarodil až teď, ale to už nemá žádný mlíko - nechce, odmítá mi už i jogurty, no jak já do něj ty mléčný výrobky dostanu? ![]()
Chci ti jen říct, že se bát nemusíš, my s partnerem byli taky pořád nemocní, ale malý to nechytil a byl s náma pořád v kontaktu.
ono si neporučiš já to taky ořvala,že jsem mněla pár kapek mlíka a nic a od narození jsme na UM, prostě když to nejde tak to nejde ber to tak
Ahoj,
já svého prvního syna kojila asi měsíc, pak už byl na Nutrilonu (nebylo MM) a nemocný byl poprvé asi až ve 2.letech.
Druhého syna jsem kojila do 1.roku a první nemoc (silná rýma) přišla již v porodnici a marodí a marodí stále. ![]()
Kovbojku z toho nedelam, ty stavy, jak tu nekdy maminky popisuji ze nespi a porad jen odstrikavaji a prikladaji me nastesti minuly ![]()
Ale i tak mi to na jednu stranu bude chybet ![]()
Dlouho jsem oba kluky kojila(27 a 22měsíců) a oba byli taaak často nemocný.
Odstříkání ti zabírá čas a odstříkáš málo. Vyprdni se na to. ![]()
Báro, já bych se na odstříkávání taky vyprdla, zvlášť jestli toho je tak málo.
Co bych zatím zachovala, je to pomazlení, podudlání prcka- co bude chtít si z prsu vytáhne a pro Tebe to nebude takové ,,trauma". ![]()
Diky… sama bych se tak asi rozhodla, ale cloveka potesi, ze se jeho nazor nezda ostatnim spatny ![]()
Moje zkušenost je taková, že já jsem plně kojila a malý byl od narození věčně nemocný, ve dvou měsících měl první ATB na zánět průdušek, a dodnes jsou mu dva roky každou chvíli nemocný. Kamarádka nekojila vůbec, nebo asi týden, malé jsou dva roky taky a ted měla první rýmu. Myslím, že kojení je prospěšné, to určitě jo, ale vliv na imunitu teda nejsem si už tak jistá.
Ty jo, tak proc se to tak propaguje?
Vitaminy jsou i v UM, vliv na imunitu asi taky zase az tak velky nebude… tak snad jedine protoze je to zadarmo ![]()