Kojenec nepřibírá, ale jíst nechce

1013
26.4.11 16:41

Kojenec nepřibírá, ale jíst nechce

Chci se s vámi poradit, nebo možná spíš bych potřebovala povzbudit… :roll: S mou pětiměsíční dcerou bojujeme s kojením od cca tří týdnů. Snažila jsem se kojení udržet, i přes neustálé bojkoty i jiné problémy. Podařilo se mi malou vykrmit na momentálních 6 kilo a nějaké drobné, ovšem s tím, že poslední tři týdny přibírá opravdu maličko, max 40g týdně. Pije krátkou dobu, tak pět minut, odvrátí hlavičku a i když jí mlíko odstříkávám přímo z prsu do tlamičky, tak už se nechytá. Pokoušela jsem se ji dokrmit odstříkaným z láhve, i různými druhy UM v různých láhvích, neúspěšně. Přijde mi, že nemá hlad. O mlíko si říká co cca 3 hodiny. Zkoušela jsem mrkvičku, o tu taky nemá zájem. Už bych i s kojením sekla, stejně musím pořád odstříkávat, abych nepřišla o mlíko, jenomže když malá nic jiného než prso nechce, a to jen na chvilku, nevím, jak to udělat. Tak co teď, nechat to být, zkoušet příkrmy a kaše, anebo najednou zrušit kojení, nechat hlady, aby přijala láhev? A nechat si napsat prášky na zrušení laktace? A má to cenu tak násilně ukončovat kojení teď, v pěti měsících? Poradíte něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
aajjaa
26.4.11 18:57

Helmito, vydrz! Mela jsem to same v bledemodrem. Taky holcicka, bojovala jsem s ni od 2,5 mesice. Odvracela se od prsa, pila malo, malo curala, des bes. UM totalne odmitala. U ni to tedy bylo hodne zpusobeno castou nemocnosti, je to moje treti dite a chyta vse od starsich sourozencu. Zacala jsem se zeleninou v patem mesicu, protoze mela zas obdobi nechci prso, na radu lekarky. Opravdu vydrz, protoze pokud mas takovy dite, bude ti stejne jako prso pit spatne i z lahve. Ted je to docela dobre. A vis, co hodne pomohlo? Lekarka nam udelala rozbory krve, mala mela extremne malo vitaminu B12 a snizenou hladinu zeleza. Takze jsme dostali kapicky plus drtit tablety B12 a fakt se hodne zlepsila, jako u prsu dyl neni, ale saje intenzivne, snazi se a prikrm ji taky pekne. Zkus timhle smerem, nedostatek tehle prvku opravdu zpusobuje nechutenstvi

• Citovat
  • Upravit
191
26.4.11 23:36

Ahoj, moje dcera (4 mesice) se taky tvari, ze by skoro jist nemusela. Ohledne toho pribirani, volala jsem nedavno na linku laktacni ligy a tam mi rikali, ze ted by mela pribirat tak 10g denne, pozdeji pry klidne uz jenom 5g denne. Pry je hlavne dulezity, jestli se v grafu drzi zhruba sveho percentilu, jestli tam nejsou velke vykyvy. Mas jeji hodnoty v grafu? Je to docela dobry sledovat. Ja dokrmuju svym odstrikanym mlikem lahvickou Calma, ta se mi osvedcila. Je tam dulezity nasmerovat ji diteti tak, aby podrazdila ten bod na patre, dite pak zacne sat jako z prsu. Kdyz jsem ji koupila a zkousela to poprve, tak to vubec neslo, delala jsem to spatne. Jinak mam taky pocit, ze vlastne od zacatku jenom resim kojeni a jeji pribirani. I kdyz mozna zbytecne, proste je to jen asi dite, ktery tolik neji. Clovek ale nejak podvedome touzi po miminku, ktery se radostne prisaje a basti a basti:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
26.4.11 23:41

S tim zelezem me to uz ale taky napadlo, doktorka to ale nikdy nenavrhla zjistovat i kdyz videla ne moc velky vahovy prirustky…Nekde jsem cetla, ze pak byva problem se zacpou, jakmile se zacne to zelezo dodavat. Mate s tim zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
27.4.11 06:51

Tak my to Aktiferrinu v kapkach zadny problemy nemame, ale davam jeste prebiotika. Jen tmave zabarvena stolice, ale ani prujem ani zacpa…

• Citovat
  • Upravit
1013
27.4.11 08:39

Lucie, do grafu už teď ty poslední hodnoty ani nezadávám, proč být ještě víc v depresi. :wink: Percentily jsou slabota, hlavně výška/váha, tam se vejdem jen tak tak. Děkuju za tip na lahvičku, vyzkouším. Jedna známá mi pořád tvrdí, že se nervuju zbytečně, že žádné děcko dobrovolně hlady nestrádá, ale u té svojí holky mám i o tom trochu pochybnosti. :wink:

aajjaa, tvůj příspěvek mě potěšil, díky… Je možné, že malé chybí železo, ale měla období mezi třetím čtvrtým měsícem, kdy přibrala asi 650g, kojila jsem ji hlavně ve spánku a tahala i půl hodiny. Takže, holka zabrat umí, když chce. Zkusím to nadhodit na kontrole u své MuDr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
27.4.11 08:58

Helmitko, urcite popros o ty odbery. Ja si pak docela vycitala, ze se to neudelalo driv, ze se to mohlo i driv zlepsit. Ale samozrejme to muze byt i necim jinym, nicmene nase kocka se mi chovala stejne jako tvoje. to zelezo ale smerem k pul roku mimca klesa, takze je klidne mozny ze ve trech mesicich pila lepe…

• Citovat
  • Upravit
191
28.4.11 16:51

Tak se radsi grafama nestresuj, to je pravda. Jen na te laktacni lize mi opravdu rikali, ze pak uz pribiraji deti hodne malo, zkus tam treba i zavolat, byla tam moc fajn pani, docela me uklidnila. Budu drzet palce a treba se opradu na tech odberech ukaze, ze chybi to zelezo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
16.3.13 13:55

Ahoj holky, už jsem to tu jednou řešila, zdálo se že je všechno v pohodě ale je to tu zase :,( Malá nechce jíst:(Minulý měsíc přibrala 300g, doktorka nám řekla že snad bude papat víc, jenže od kontroly uplynuly 3 týdny a Natálka si u prsa dvakrát cucne a začne odvracet hlavičku a začne si povídat a tak. Zkouším to znovu a nedá si jen se rozčílí. Ale když ji položím tak si málem nacpe obě ruce až do krku a strašně žužle. Vím že to děti dělají ale to mi fakt přijde z hladu. Zkoušela jsem jí mlíčko odstříkat a dát jí to z flašky od Aventu a ani náhodou:(Z další flašky s takovým plochým dudlíkem taky ne. A ještě když už si cucne tak si většinou ublinkne. Jedině kdy jí, je v noci a po koupání. Nevím kde může být problém.. První 3 měsíce přibírala tak 700g za měsíc a teď toto. Pokud zase nepřibere tak už nevím co s tím, mám zkusit dokrmovat UM? Jenže ona tu flašku nechce.
Večer jsem jí začala dávat kaši rýžovou a docela jí chutná ale sní trochu(asi tak 50ml vody). A hlavně jsme byli u kožní a ta nám příkrmy,,zakázala" do 6. měsíce k vůli atopickému ekzému, říkala že ani ta keše není vhodná. Tak co teď. Nejdřív jsem si říkala že se rozjí, ale trvá to už víc jak měsíc a řekla bych že je to horší a horší.
(Od bolesti bříška to asi není - od prsa se odvrací z úsměvem, povídá si, ale jakmile ji k němu znovu přiložím, je úplně vytočená jako co to po ní zase chcu?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
16.3.13 21:43

@soleile Ahoj :mavam: já bych zkusila dokrmovat UM a když nechce flašku tak jí to dej do stříkačky a až si zvykne na chuť jinýho mlíčka tak to pak zkus dát do flašky a třeba se chytne :) My jsme měli stejný problém, malá nepřibírala a já jsem se UM bránila, chtěla jsem za každou cenu kojit, ale zjistila jsem, že malé moje mlíko asi nechutná :( teď když ji přikrmuju Nutrilonem tak vypadá spokojeně a zdá se mě, že už má na nožkách i faldíčky, Držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová