Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Namozene svaly, skripnuty nerv, cokoliv. Beztak to bude nějaká banalita, určitě nic vaznyho. V pondělí se vydej k lékaři. Zkus si zacvičit na protažení zad.
No říká mi to každý ale já posledních půl roku nesportovala a nic se mi nestalo abych si něco skripla apod. Vyděsilo mě teď jak mě picha najednou vis u prsa, predtim to rano to bylo mezi zebry spis dole
![]()
Manžel měl taky takové příznaky, dr ho poslal na kardiologii, jestli to není něco se srdcem, pak na internu, sono…no bylo to od páteře, nějaký skříplý nerv.
Právě, stačí se nějak blbě pohnout a nerv se skripne, taky se mi to stává, zkus protahovat.
Priklanim se ke skripnutemu nervu. Ja měla bolesti taky pod pravými žebry. Ta bolest byla hrozná a já byla přesvědčená, že je to žlučník nebo žaludek. Když jsem doktorce popsala problém bez váhání prohlásila, že je to od zad. A já na ní jen nevěřícně zírala, přesvědčená, že mě chce odbýt a zanedbá tak vážnou chorobu, protože já bolest v zádech vůbec necítila. No nakonec mě pro jistotu poslala na sono břicha a vše OK. A asi za týden se opravdu ozvala i bolest v zádech. Doporučila fyzioterapeutku a masáže. Ale nic z toho mi nepomohlo. Nakonec mi kamarádka doporučila jógu. Bez nějakých očekáváni jsem začala každý den cvičit půlhodiny jógy podle videa na YouTube a světe div se za tři týdny bylo po bolesti, která mě trápila mesice. Od té doby nedám na jogu dopustit.
@Anonymní píše:
No říká mi to každý ale já posledních půl roku nesportovala a nic se mi nestalo abych si něco skripla apod. Vyděsilo mě teď jak mě picha najednou vis u prsa, predtim to rano to bylo mezi zebry spis dole![]()
To nemusíš sportovat, to máš přeležený. To bolí úplně stejně.
Taky myslím, že to budou nejspíš záda, já už si párkrát myslela, že mám infarkt, ani dýchat skoro nešlo, ale naštěstí vždy to bylo „jenom“ od zad ![]()
Tu jogu bych mohla doporučit, je to opravdu úlevné, ale chce to začít pozvolna a zlehka a určitě ne v době, kdy máš nějaké akutní bolesti.
Toto se mi stalo x-krát… Prostě to máš od zad a nador to fakt nebude…
Já na záda trpím už od mala (bohužel). Kolikrát se mi to skříplo třeba u lopatky, že jsem málem omdlela. Celá bledá, propocená a sama doma s dvěmi malými dětmi. ![]()
Teď se mi sem tam objeví nepříjemná bolest na levé straně (prsní sval). Už jsem jednou myslela, že mě chytá infarkt. Zrovna teď to mám zase, tak promazávám a protahuju. ![]()
Ale chápu, bolest je to na pikaču a kolikrát to dělá divy i s psychikou, protože si myslíš, že je s tebou konec.
Hlavně nemysli na nejhorší. Špatně jsi nejspíš ležela a skřípl se nerv. ![]()
Díky za uklidnění. Snad jsou to záda, první co mě napadlo byl taky infarkt
skoro jsem psala našim
Zkusím cvičit a když to nepomůže tak Fyzioterapeuta ![]()
Měla jsem podobné bolesti, napsali mi i rehabky, málem jsem šla i k neurologovi, který prý umí srovnat perfektně hrudní páteř - no a nakonec to byla voda na plicích dle rtg. Dosstala jsem na to 2× silné atb a je po problému. Ta voda na plicích ale taky zapřičinovala, že jsem třeba při chůzi sem musela zastavovat - špatně se dýchalo.
Ahoj holky,
Už dva dny se rano budík s pichanim cca v dolní polovině žeber, při nádechu to bolí fest, na levém boku to taky cítím daleko více než když jsem na pravém. Žádný úraz jsem neměla. Do oběda to přešlo. A teď mě picha jakoby u srdce/prsa.
Mám šílený strach jestli to není nějaký nádor nebo co to je
vím ze to je dotaz na doktora ale mám úplnou paniku teď co to je