Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nadpis vše vysvětluje… ![]()
Jak by na vás muž zapůsobil, postrádající tyto mužské schopnosti a náležitosti?
A co žena, která neumí/odmítá prát nebo vařit, je na tom podle vás stejně?
Nemyslím si
Myslím si, ze pokud se na to chlap necítí, tak proč by měl řídit? Daleko lepší než aby potom způsobil nějakou nehodu.. Nikde není přeci napsané a dane, ze chlap musí řídit a žena být v kuchyni, každému jak to vyhovuje
![]()
Ono jako mít řidičák, je mužská schopnost jo?
Tak jsem se zasmála. Ty jo, já když začínala s manželem, tak jsem neměla řidičák ani já ani on. A nijak mi to nevadilo..
Kde konkrétně je hormonálně zakodováno praní? A Pohlreich je teda málo chlap? A Eliška Junková byla muž? A co všichni ti muži před vynálezem automobilu, ti byli co, když jim chyběly mužské schopnosti a náležitosti?
Pro mne tedy rozhodně není řízení tzv. mužská záležitost. Pokud nemá ŘP nebo auto, zřejmě je k tomu nějaký důvod. Co není, může být. Avšak, při dnešním zahuštěném provozu kéž by bylo takových více.
Znám tři takové páry, ve dvou řídí žena. V jednom měla auto ona a v druhém už ho měly asi společně, protože jsou manželé. Ve třetím páru neřídí ani jeden a tudíž auto nemají vůbec. A jde to ![]()
Příspěvek upraven 02.07.20 v 22:13
@terien píše:
Co má společného řízení s vařením?
Svým způsobem nic, ale jde mi o to, co je větším stygmatem ve vztahu muže a ženy.
Na me by to třeba působilo divně.
Chtěla bych, aby mě vzal rolls roycem na romantický výlet, odvezl mě do porodnice, vezl nás k lékaři s nemocným dítětem…řídil na cestě po Itálii.
Nedovedla bych si představit, ze muž ve vztahu se mnou nebude mít řidičák. Leda by měl osobního řidiče.
A jo, chci žít ve světě, kde jsou muži skutečnými chlapy a ženy ženami.
Muži s milující pevnou naručí a oporou a ženy strazkynemi rodinného krbu.
Můj muž třeba řidičák má, ale neřídí, já taky mám, ale taky neřídím a auto vůbec nemáme… A jde to. Bydlíme teda v centru Prahy, takže nám v běžném životě nechybí, jen trochu na cestování. Ale i to jde, když se chce.
K čemu by mu bylo auto když nemá řidičák
Vaření beru že by to měl zvládnout alespoň ten základ každý člověk. Uvařit si na co má chut je základ ![]()
Když jsem s partnerem začala, neměl řidičák ani auto a já nevařila. Po patnácti letech máme dvě auta, on má řidičák. Já stále nevařím. Vypovídá to o tom, že já mám lepší přesvědčovací schopnosti než on
. Nebo možná taky o tom, že za ty roky jsme něco našetřili a bydlíme v bytě, takže to vaření je jeho jediná starost.
Sama řidičák mám, takže by mi to bylo fakt jedno, jestli ho vlastní i chlap
Myslím si, že jeden do páru stačí a nezáleží na tom, jestli je to chlap nebo ženská. I když dva řidiči v rodině jsou pak především s dětmi a/nebo při větším dojíždění praktičtější, to ano. Rozhodně mi připadá o dost hloupější, když si kdokoliv bez rozdílu pohlaví neumí samostatně vyprat nebo aspoň něco základního uvařit ![]()
@Ála2010 U nás řídím já (muž řidičák má, ale nemá příležitost: já jezdila při mateřské za babičkami a já teď odpoledne vozím dítě po kroužcích). Auto neměl, když jsme se seznámili - já jsem pak dostala staré auto od rodičů a nové jsme si koupili až spolu. Peru, vařím, ale nijak echt moc, ale třeba vůbec nežehlím.
A myslím, že jsme dost v pohodě ![]()