Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo jenomže MS před deseti lety si už ani nepamatuju
už dva dny mi klesá teplota, takže MS očekávám zítra zase po 31 dnech - alespon tohle se ustálilo. Je mi z toho ale strašně těžko jelikož mi přišlo že mám zase milion těhotenských příznaků a že jsou ůplně jiný než minulý měsíc…jo jo hlava je všemocná..mno příští měsíc zkusím ty ovu testíky a pak asi začnu otravovat doktora, stejně tam mám v únoru jít, ke všemu jsem totiž ještě měla podezření na dysplazii čípku, která se ale naštěstí nepotvrdila
A s tou sliznicí - kdyby teda nerostla jak má dá se s tím něco dělat? řeší se to práškama?hormonama? chjo, myslela jsem si že vysadím prášku šup a první měsíc to bude, to kdybych tušila tak s tím tak dlouho neotálím. Přidala jsem jako fotku současný graf z fertility friend. Mohla byste mi nějaká zkušenějí prosím říct, zda je to ovulace nebo není jednoznačná??díky moc ![]()
Jo jo taky jsem si myslela, že vysadím a bude, kor když už jedno neplávoné těhu bylo. Průměrná doba pro otěhotnění je 6měsícú, čím jsi starší tím to klesá, nad 35 už je jen 5% šance. S BT ti neporadím, já neměřím, spoléhám na ovu testy. Ale ten pokles opravdu vypadá na MS. Na růst děl.sliznice dávaj doktoři Duphaston, beru ho už 6měsíců a pořád nic, takže to asi nemusí zabírat hned. Jestli se z toho nechceš zbláznit, radím zaměřit se na něco jiného a těhu nechat plavat. Potrzuji, že co jsem to tak trochu vzdala je mi psychicky mnohém lépe. Ze začátku to je těžké, ale dá se to zvládnout. Psychika v tomto případě hraje velkou roli. Zkoušej prstíkovou metodu kolem ovu, spoustě holek to pomohlo a nech tělo po HA srovnat, někomu to může trvat až 18 měsíců, bohužel antiko je nevyzpytatelná. Někdo po ní okamžitě otěhotní, jako by ji nebral a někomu to holt rozhází celý hormonální systém.
no já teda nejsem odborník, ale vypadá to na ukázkový graf a ovulace tam je jasnačka, ale ten pokles spíš vypadá na MS, ještě jsi nedostala?
Já bych ty ovutesty nepřeceňovala. Tři měsíce jsem s nimi zkoumala svoji ovu a podle nich jsem asi nikdy neovulovala… Až jsem otěhotněla na/po dovolené v Austrálii. Zřejmě to prostě chtělo změnu, HA jsem brala 14 let, otěhotněla jsem ve 33 letech. Přeju hodně štěstí a pevné nervy.
Díky holky, nejlepší je asi nad tím pořád tolik nepřemýšlet. MS dorazila, tak se těším na příští měsíc ![]()
evropa:a jak dlouho jste se snažili? ja brala antikoncepci 12let.2roky se snažíme a nic.Už mám nasazenej Clostík.Taks na dpomůžeme, je mi 31let zatím bezdětná. ![]()