Mám vůbec ovulaci?

Anonymní
14.12.11 19:22

mám vůbec ovulaci?

Ahoj holky, často to tu pročítám až jsem se také rozhodla se svěřit. S okolím o tom nemluvím, jelikož nechci aby všichni věděli že se snažíme a vyhla se tak otázkám: tak co tak co? už? 8o Jsem 4 měsíce po vysazení HA a teprve 2 měřím teplotu. Podle grafů by ovulace měla být, i čípek změkne, ale bílkovitý hlen pořád nikde.. :( jen krémový lze s tím otěhotnět? Jak zjistit jestli opravdu ovuluji? Ted jsem 10DPO a už tři dny mám nateklá bolavá prsa, bolí mě záda, v podbřišku jak před MS. Předtím vždy bolely bradavky a prsa ne, tentokrát je to přesně naopak. Dnes už jsem to nevydržela a testla se ale odpoledne a nic.,.chjo. Děvuchy budu ráda za každý názor či zkušenost - nemám se kde poradit a tady vždycky někdo poradí :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1937
14.12.11 19:23

Zkus ovu testíky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
14.12.11 19:29

A to by zas zajímalo mě, co to je, nebo spíš teda kolik toho je v balení, jak se to používá a kdy a tak. Páč jestli je toho 2 ks jako těhu testů, tak to aby se člověk pořádně zazásobil ne? Já se v tomhle vůbec nevyznám, ani nevím, co je zkratka DPO (dní po ovulaci???) Prosííím zasvěťte mě :-) zkoušíme druhý, to první šlo samo, ani jsme o tom nevěděli, takže vůbec nemám praxi v tomhle „snažilkování“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.11 19:31

asi do nich příští měsíc půjdu ;) snad za ně nenechám výplatu (znám se už z těhotenských) :)
A asi jsem tu špatně, nejspíš jsem měla jít ke snažilkám :oops: , dá se to nějak přendat tam?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.11 19:35

myslím že v použití a v počtu balení je to stejné jako těhotenské, cenově nevím, taky jsem ještě nezkoušela, ale asi mě to nemine

• Citovat
  • Upravit
95
14.12.11 19:47

Ahoj, taky jsem to 3. měsíc snažení už nevydržela a koupila zásobu ovulačních testů, na měření teploty jsem nějak nebyla.. Jsou v balení po dvou a stály kolem 30 Kč myslím a hned ten měsíc nám to vyšlo:-). Namočí se do moči, jako těhotenské, jen myslím, že se testovalo spíš odpoledne a předtím 2 hodiny bez pití, přesně je to popsané v každém příbalovém letáčku. Ano, DPO= dní po ovulaci. Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.11 19:58

tak já do nich taky půjdu, za chvilku si mě budou v lékarně pamatovat :D jednou za čtrnáct dní vykoupím ovu testíky a za týden mě tam mají znovu na těhotenský :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1937
14.12.11 20:40

Já si jednou koupila výhodné balení po 5ks, jmenuje se to Your Days. Vyšlo to asi na dvě stovky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.12.11 20:51

no jinak nemusíš mít všechny příznaky podle čítankové ovulace, máš jich dost, tak proč by neměla být

držím palce a těším se, až budu snažilkovat s druhým :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3155
14.12.11 22:05

vím, jen to asi moc přeháním s obavami jestli něco není v nepořádku, přitom to zatím nevyšlo jen jeden měsíc a ted očekávám jak to dopadne ten druhý. Když já už bych tak moc chtěla :dance: že to spíš tím oddálím. Brala jsem HA v kuse 10 let tak nevím kdy se nahodí tělo zase do normálu. Už jsem koukala na netu právě na your days - díky za TIP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
15.12.11 07:58

Nezoufej,takových nás je tu víc, v naší skupině je nás většina, co se snažíme přes půl roku a nic, někdy to hold trvá. Pro zjištění OVU je potřeba testit + měřit BT. Ovu test zachytí blížící se ovulaci, měřením BT zkontroluješ, zda opravdu proběhla (tzn. zda se vajíčko opravdu uvolnilo). Nepíšeš zda po vysazení Ha po 10 ti letech máš OK menzes. Většina z nás se totiž po vysazení HA potýkáme s nepravidelným cyklem a nebo neroustoucí děložní sliznicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.12.11 19:00

ahojky no po vysazení mám zatím délky cyklů 29,41,31 a ted podle ovu to vypasá že zase 31 (z grafu ovu 19 dc jako minule)tak už se snad ustálím. Nevím jak se pozná nerostoucí sliznice…intenzitou a délkou menzes? Je fakt že při prášcích jsem to měla 5 až 6 dní a ted dva fakt silně a další dva už slabounce. Znamená to nerostoucí sliznice?? :? bože to je věcí co se toho týká a hlavně 90% z toho jsem ani netušila před snažením :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
16.12.11 06:26

Neroustoucí sliznici pozná lékař na ultrazvuku, ale i slabá MS je důkazem.
Taky jsme netušily, kdyby jo vysadily jsme HA už dávno. MS při Ha není MS je potřeba srovnávat s MS před braním HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
16.12.11 08:46

ono se řekne, buď v pohodě a neřeš, ale sama si vzpomínám, jak jsem byla nervní, ještě že se BT měří jenom ráno, bych ten teploměr měla v sobě pořád :mrgreen:
Já jsem si vykládala Tarotový karty … každý den 2 měsíce, když mi ukázaly, že ne, tak jsem to vykládala pořád dokola (přísně zakázáno :P ) a když mi druhý měsíc ukazovaly, že ano, tak jsem tomu nevěřila a vykládala zase znova :roll:
Manžel si ze mě dělal srandu, že kdyby to nevyšlo tak rychle, tak by mě 4. měsíc odvezli do Bohnic

já jsem ze skvěle zorientovala na těchto stránkách http://merenibt.xf.cz/
Hlavně, až budeš procházet všechny možné ukázkové grafy, tak se nelekni, já ho neměla ukázkový (tj. po ovulaci prudký vzestup a pak vysoko) a ovulaci jsem normálně měla

držím palce

• Citovat
  • Upravit
3155
16.12.11 16:37

Jo jenomže MS před deseti lety si už ani nepamatuju :roll: už dva dny mi klesá teplota, takže MS očekávám zítra zase po 31 dnech - alespon tohle se ustálilo. Je mi z toho ale strašně těžko jelikož mi přišlo že mám zase milion těhotenských příznaků a že jsou ůplně jiný než minulý měsíc…jo jo hlava je všemocná..mno příští měsíc zkusím ty ovu testíky a pak asi začnu otravovat doktora, stejně tam mám v únoru jít, ke všemu jsem totiž ještě měla podezření na dysplazii čípku, která se ale naštěstí nepotvrdila :potlesk: A s tou sliznicí - kdyby teda nerostla jak má dá se s tím něco dělat? řeší se to práškama?hormonama? chjo, myslela jsem si že vysadím prášku šup a první měsíc to bude, to kdybych tušila tak s tím tak dlouho neotálím. Přidala jsem jako fotku současný graf z fertility friend. Mohla byste mi nějaká zkušenějí prosím říct, zda je to ovulace nebo není jednoznačná??díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí