Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Buď v klidu, převážná většina pacientů má lehký průběh. V rodině to měli moji rodiče, tchán, já a manžel. „Nejtěžší“ průběh měl tchán, který měl asi 10dní mírné teploty do 37,5 a říkal, že se cítil slabý. Já třeba neměla teplotu vůbec, manžel jeden den. Moji rodiče celou dobu bez teploty. Skoro všichni jsme měli nějakou ztrátu nebo snížení čichu a chuti. Já necítila asi 4 dny vůbec. Po 10 dnech jsem byla ráda, že už můžu konečně ven. Za sebe říkám, že na celé nemoci byla nejhorší izolace a nemožnost jít se projít.
Neboj, bude to dobré. U nás v širší rodině si tím prošli ti, co byli nejvíce rizikoví, jako věk, nadváha, astma, oslabení operaci, po léčbě rakoviny plic a všichni to zvládli doma, že teda znovu by to mít nemuseli, ale už jim bylo v životě i hůř.
Máme ve městě pana 93 let, už to měl dvakrát, loni na jaře, to se nakazil v nemocnici při kontrole a na podzim. Už zase chodí se psem na procházky a přivádí rodinu k šílenství, protože se odmítá očkovat s tím, že to přenechá potřebnějším a on si dá každé ráno panáčka domácí slivovice, což je lepší, než vakcína.
Takže nejdou jen fatální případy, neboj.
Dělám na covid oddělení, nejrizikovější je 10 den. Ať si maminka hlídá bolesti na hrudi. Čím dál častěji máme ošklivé covid pneunomie.
@Uslava píše:
Kde jste to celá rodina vzali? U nás to měl jeden člověk. Zůstal ve své rodině a všichni zůstali doma. Nikdo to něj nechytil a nebo neměli příznaky. A nikam dál se to nedostalo. A všichni stáří v rodině teď procházejí očkováním. Tak doufám, že už je to nepotká.
Mami to chytila od kamarádky, která jí jaksi zapomněla říct, že má pár dní horečky (nakonec to byl potvrzený Covid). Mami nakazila ségru s rodinou. Můj syn to chytil ve školce. Z manzelovy strany se všichni nakazili v práci a tím nakazili celé rodiny. Jeden, který zemřel, se nakazil v nemocnici.
@Ju21na píše:
Mami to chytila od kamarádky, která jí jaksi zapomněla říct, že má pár dní horečky (nakonec to byl potvrzený Covid). Mami nakazila ségru s rodinou. Můj syn to chytil ve školce. Z manzelovy strany se všichni nakazili v práci a tím nakazili celé rodiny. Jeden, který zemřel, se nakazil v nemocnici.
To je děs.
![]()
Holky, revmatolozka ji očkování vůbec nedoporucila..