Máma mi mluví do výchovy dcery

52
10.3.16 21:08

Máma mi mluví do výchovy dcery

Ahoj holky,
Máma občas i tchýně mi mluví do výchovy dcery.
Je jí 6 měsíců a ona prý musíš s malou cvičit dělat paci paci, moty moty bum bum berany berany duc…to dělám, ale prostě na to nemám celý den bych se zbláznila
Já jsem to prý dělala v 4 měsících paci paci ale prostě musím i uklizet, prat, vařit
Malá se prevaluje přes celou postel. Sedí. Neplazi se neleze. To jí vadí, že neleze.
V osmi mesicich může chodit, ale musíš se ji venovat…
Pripadnu si, jako neschopná matka :( :(
Hlavně, že když ji hlídala tak jí letěla ze sedačky což se mi nestalo
Durt ji srovnava v chlapcem od sousedky 7 mesicu, ktery se plazi a mluví tatata malá nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
10.3.16 21:14

Vyslechnout, poděkovat za rady, a udělat si to podle svýho… co chceš slyšet?
K čemu ti bude, že ti bude v 8 měsících chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.3.16 21:16

@Patty 23 neřeš to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.3.16 21:17

@Patty 23 a myslíš, že v životě bude úspěšnější než dítě co chodí v roce nebo v 15 měsících? Kam na ní spěcháš? Řekni rodičům ať si rady nechají že je tvoje dítě šťastné a to ti stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4152
10.3.16 21:18

Moje 14mesicni dcera ted zacala lezt, je pravda, ze je predcasne narozena, ale chci tim rict, ze se muzes zvencnout, ale nektere veci neurychlis a pokud se o to budes pokuset, tak spis ublizis, kazdy neurolog ti tucne napise do zpravy neposazovat, nestavet na nohy.Nase matky to nevedely, ale ty se nenech zblbnout a precti si na netu neco o motorickem vyvoji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.3.16 21:18

Promin ale k tomu se nedá říct nic jiného než toto :roll:
Neumíš si s mamkou nebo tchýni promluvit? že až budeš chtit radu, tak se zeptáš a do té doby tě mají ušetřit - oni už si své vychovaly, ted je to na tobě..případně neumíš pustit jednu radu z ucha ven, všechno odkývej a dělej si po svém? to je pak těžké..

• Citovat
  • Upravit
85320
10.3.16 21:19

@Patty 23 bud razantni. Rekni, ze je to Tve dite a srovnavani Te nezajima. Kazde dite je jine a budes si to delat po svem. At si chodi klidne v roce a pul, az posili poradne svaly. Stanov si hranice uz ted, do ceho muzou a nemuzou kecat :roll: priklad - dcera zacala s paci paci az v 10m a ve 13m jeste sama nechodi - a co? :nevim: a to se ji venujeme pekne, ma sve tempo vyvoje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
10.3.16 21:19

Cvicit s ni je urcite potreba, ale pokud to delas, tak neni problem v tobe, ani v diteti, kdyby jsi do ni ladovala do noci,,paci paci,, tak dite stejne bude reagovat jen chvili pak ji to prestane bavit a nebude se soustredit, proste ma svuj cas ta holcina, co chteji? Aby v roce spocitala obsah cerny diry? Delej vse, jak to citis sama, ty jsi mama, a princezna ma proste svuj vyvoj, za tyden muze umet 10novych veci. U moji to bylo narazove, cely 3mesice skoro nic a najednou v 1 den broukala, otacela se, prevalovala, smala se, pasla koniky, vzpirala se, hrala si s hrazdou atd, ja cucela jak blazen.. ja vzala takhle mamu sebou na prohlidku k Dr, a byl klid;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.3.16 21:20

To prarodice delavaji, me nasi kecaji do toho co by mala mela jist. Kdyz se hodne nastvu, tak jim reknu, ze oni si svy uz vychovali a ted at to nechaji na me. Jinak kazdy dite je jiny, jedno chodi v osmi, jine az treba ve 12 mesicich a srovnavat je nema smysl. Jako rozhodne bych nic nervala nasilim, az je dite pripravene zacne samo. Jo a ja treba porad posloucham, ze vim prd, ze to co my ted prozivame a objevujeme to oni uz maji davno za sebou a porad dokola :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
10.3.16 21:20

Boha jeho, a ze by umela i vyjmenovany slova a logaritmy, ne? Vzdyt je to pulrocni dite :zed: A kazdy dite je jiny, to nejde srovnavat… Prď na takovy rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
10.3.16 21:21

A to teprve to pravý kecání do výchovy přijde :lol:

• Citovat
  • Upravit
52
10.3.16 21:25

Kdyz já to můžu jen vyslechnout, ale pak jsem naštvaná mrzí mě to a pripadnu si neschopná
Hlavně, že říkala že když tchýně bude chtít do něčeho mluvit tak máme rict, ze si orady rekneme
No sama dělá to stejný :(
Spadla ji malá ze sedacky a bude si hrát na super mámu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
10.3.16 21:26

Tak jim rekni, at tebe i malou nechaji zit. 8) Dej jim precist nejaky clanek o vyvoji kojencu.
Spravne sezeni je z kleku, jestli neleze, nemuze si ani sedat :think:
A jestli rika sedmimesicni tatata, jsou to jenom zvuky, urcite ne cilene osloveni :roll:
Rekni jim, ze uz mluvi ve vetach, at daji pokoj :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
10.3.16 21:27

Aha :lol: kluk umi paci paci ted čerstvě v 8m a a ja byla pyšná, ze se to naučil asi za dva dny :lol: no nic :mrgreen:

At si babičky nechaj rady, svoje si vychovaly, ted vychovavas ty. Ja rikam - rady jen na vyžádání. Mam tchyni vedle v baraku, presne 20 kroků ode me, tzn je tu denne. Rady dava velmi opatrne. Obvykle si to poslechnu a pokud se mi to libi, reknu, ze to zkusim, pokud ne, tak rovnou reknu ze to delat nechci/nebudu. Naposled poradila davat min mlika (blil - zavedeno - blije dal) a pri kašli namazat sadlem s česnekem klukovi prsa (zamítnuto) :mrgreen:

Bud v klidu a dělej si to, co chces ty (+manzel).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.3.16 21:29

@Patty 23 :mrgreen: :mrgreen: Dceři jsem se jako jedináčkovi věnovala fakt fest…do roka byla „ležák“…nelezla, neseděla…podle neuroložky v pořádku, jen líná. Mám jí prý položit na břicho, podrazit nohy, aby se vzpřímila na všechny čtyři a zalíbí se jí to…nová poloha…Já to udělala, ořvaly jsme to obě, ale fakt začala lézt. V jednom roce…chodila ve 14 měsících. :nevim: No, je z ní drzá puberťanda… :mrgreen: Ale je fakt, že vyslovovat Ř uměla ve dvou letech…hubu měla vždycky prořízlou. :mrgreen: :pankac: po mamince…

Příspěvek upraven 10.03.16 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová