Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Obejde se pár dní bez vína? Pokud ne, tak je závislá…
Dr. Nešpor:
http://www.alkohol-alkoholismus.cz/…e-nemoc/blog
Přikláním se k většině, která tvrdí, že teda v normě to už není, ono je důležitá určitě i ta tolerance k tomu vínu, určitě nezačínala rovnou od litru, ne?
jaká je ráno?
Někdo tu psal, že když je to večer, tak je to ok. Moje máma začala taky vínem, nejdřív litrem jen večer, pak i přes den, teď už je to i dost tvrdého a není schopná fungovat v běžném životě - dluhy, nepracuje, špatný zdravotní stav, omezený styk s rodinou. Sem se dopracovala za 10 let a začalo to litrem vína večer…
@micelinka píše:
Někdo tu psal, že když je to večer, tak je to ok. Moje máma začala taky vínem, nejdřív litrem jen večer, pak i přes den, teď už je to i dost tvrdého a není schopná fungovat v běžném životě - dluhy, nepracuje, špatný zdravotní stav, omezený styk s rodinou. Sem se dopracovala za 10 let a začalo to litrem vína večer…
To je mi líto…
A přesně tohle si myslím. Nechápu, jak tady někdo může psát, že litr vína večer je v pohodě (zjednodušeně řečeno).
@Andriska píše:
Já si to taky myslím přeně jak říkáš, jinač jsme familie alkáčů protože můj chlap si dá taky ze dva ze tři lahváče jak přijde z práce na žízeň a nevidím v tom nic hrozného. Zakladatelko myslím, že kdyby maminka měla problém tak nasává už od božího rána to je můj názor do večera by to nevydržela. Kdybyste žili na jížní moravě tak by to určitě nikomu divné nepřišlo
A ptala jsi se ho někdy, proč si na žízeň nedá jiný nápoj? Nedá, protože jim dělá dobře ten lehký alkoholový opar. Každý, kdo se na alkohol těší a neumí si ho odepřít, je na alkoholu závislý.
@Boriska píše:
Přikláním se k většině, která tvrdí, že teda v normě to už není, ono je důležitá určitě i ta tolerance k tomu vínu, určitě nezačínala rovnou od litru, ne?jaká je ráno?
To je úplně jedno jak začala, proč začala, kvůli komu začala, proč to dělá. Je to prostě alkoholička.
@Kobliha51 píše:
To je úplně jedno jak začala, proč začala, kvůli komu začala, proč to dělá. Je to prostě alkoholička.
myslím si, že není jedno, proč začala - na to je třeba se zaměřit a pak zkusit, aby přestala ![]()
@Boriska píše:
myslím si, že není jedno, proč začala - na to je třeba se zaměřit a pak zkusit, aby přestala
Kdo chce pít, vždycky si důvod najde. Při stejném problému jeden začne pít, druhý skočí z mostu a třetí si řekne, že je to varování osudu a změní život. A těch důvodů může být x. Spíše je třeba hledat důvod, aby člověk přestal pít. A ten najde jen v sobě. Každá troska si najde důvod proč je troskou.
@Kobliha51 píše:
Kdo chce pít, vždycky si důvod najde. Při stejném problému jeden začne pít, druhý skočí z mostu a třetí si řekne, že je to varování osudu a změní život. A těch důvodů může být x. Spíše je třeba hledat důvod, aby člověk přestal pít. A ten najde jen v sobě. Každá troska si najde důvod proč je troskou.
to jo, ale já si stále myslím, že je třeba se odpíchnout od toho, proč začala, když se to nebude řešit, při první příležitosti se k pití vrátí (v rodině také máme alkoholika, a bohužel až hodně pozdě, jsme se dozvěděli ten prvotní důvod, nemoc, kterou psychicky nezvládnul…)
@Boriska píše:
to jo, ale já si stále myslím, že je třeba se odpíchnout od toho, proč začala, když se to nebude řešit, při první příležitosti se k pití vrátí (v rodině také máme alkoholika, a bohužel až hodně pozdě, jsme se dozvěděli ten prvotní důvod, nemoc, kterou psychicky nezvládnul…)
To se jen tak říká, aby si to někdo nějak vysvětlil. Nikdo a kvůli ničemu nemusí začít pít. Vždycky je nějaké jiné řešení. Každý pije, protože sám chce a taky musí přestat, protože sám chce. Všechno ostatní jsou kecy.
@Kobliha51 píše:
To se jen tak říká, aby si to někdo nějak vysvětlil. Nikdo a kvůli ničemu nemusí začít pít. Vždycky je nějaké jiné řešení. Každý pije, protože sám chce a taky musí přestat, protože sám chce. Všechno ostatní jsou kecy.
samozřejmě, že nemusí, ale prostě nějakou situaci nezvládne a proto se musí posunout dál k tomu jinému řešení
Můj muž taky začal pivem po práci, a prý jen na žízeň. Teď chodí denně a sekunduje mu k tomu i tvrdý. já neodsuzuji taky si ráda dám skleničku, ale když to zasahuje do běžného života či mění povahu je to problém. A bude to jen horší bohužel
@Kobliha51 píše:
A ptala jsi se ho někdy, proč si na žízeň nedá jiný nápoj? Nedá, protože jim dělá dobře ten lehký alkoholový opar. Každý, kdo se na alkohol těší a neumí si ho odepřít, je na alkoholu závislý.
No já nevím jestli má po dvou desítkách za odpoledne lehký alkoholový opar o tom pochybuju ![]()
@Andriska píše:
No já nevím jestli má po dvou desítkách za odpoledne lehký alkoholový opar o tom pochybuju
A proč si tedy nedá k pití něco jiného? Já jsem v oparu po jedné desítce. A když mám žízeň dám si k pití něco jiného než pivo. Hele, nechci rejpat, rozvedla jsem se kvůli tomu, že manžel chlastal, tak vím o co jde. Prostě každej chlap co nevydrží bez piva je u mě alkoholik. Líbí se jim ten pocit lehké opilosti. A kdyby mohl tvůj manžel vypít denně těch piv více? Vypil by je.
@paveluska píše:
Můj muž taky začal pivem po práci, a prý jen na žízeň. Teď chodí denně a sekunduje mu k tomu i tvrdý. já neodsuzuji taky si ráda dám skleničku, ale když to zasahuje do běžného života či mění povahu je to problém. A bude to jen horší bohužel
Tak to se připrav, že to horší bude. A těch peněz, co proleje hrdlem.
Kdo nezažil nepochopí. Ale znám fakt ženskou, jejíž muž je v hospodě denně od doby co přijde z práce do večera a přesto podle ní nepije a chodí domu střízlivej. Když si to některá nechce přiznat, tak si to prostě nepřizná.