Máma pije

Anonymní
1.3.13 21:14

máma pije

Ahoj maminky, už dva roky žiju v zahraničí, takže když přijedu za mámou se synem, zdržím se tu přes měsíc. A jsem v šoku…nevím co si o tom mám myslet. Moje máma si dává každý večer před spaním litr vína, přes den nikoliv. Je to normální? už jsem ji to nějak říkala, že se mi to nelíbí, ale že ji to chutná a že aspon se dobře vyspí…Já se taky ráda příležitostně napiju s kamarády, ale každý den? co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
1.3.13 21:17

Kdyby to byla sklenička, tak neřeknu… ale litr! 8o To už je fakt moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zakladatelka
1.3.13 21:20

@lumáťa no taky si myslím…jenže když ji to říkám opakovaně, tak je schopna se urazit. Myslím si, že už to zavádí alkoholismem, i když je to jen víno. Vůbec nevím jak na ni.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
1.3.13 21:23

Myslím si o tom, že je to špatný :( a to že se urazí, je normální, ona přeci problém nemá! buď ráda že žiješ v zahraničí a nevidíš to každý den, nepomůžeš ji, musí chtít sama.

• Citovat
  • Upravit
914
1.3.13 21:27

No jako já litr vína taky vypiju bez problému a nejsem potom vůbec opilá, neříkám že bych si ho dávala každý večer, ale párkrát do měsíce si tu lahvinku klidně vypiju a alkoholik teda určitě nejsem. Prostě mi víno chutná teď ho zrovna popíjím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
1.3.13 21:30

Není to normální. Moje máma chlastá jak duha a dodnes tvrdí, že nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
1.3.13 21:37

Možná by stálo za to mámu upozornit, že takové pití leze do peněz, propočítat jí to a říct jí kolik propila a co jiného si za to třeba již mohla pořídit. To je taky argument, proč by to měla omezit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.3.13 21:39

@Mooonki to nepomůže, oni si to zdůvodní, případně ti řeknou že si na to vydělají :roll:

• Citovat
  • Upravit
2803
1.3.13 21:42
@zakladatelka píše:
@lumáťa no taky si myslím…jenže když ji to říkám opakovaně, tak je schopna se urazit. Myslím si, že už to zavádí alkoholismem, i když je to jen víno. Vůbec nevím jak na ni.

To je jedno, že je to víno. Je toho fakt moc a denně. Tohle už podle mě alkoholismus je. Co s tím? Vyhledat odbornou pomoc…
http://www.monikaplocova.cz/…-diagnostika-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
1.3.13 21:46

@K.Black no můj otec si taky po příchodu z práce rád dá 2-3 štamprle a je spokojený. A za alkoholika ho nepovažuji. Takže bych to viděla stejně s tou maminkou zakladatelky. Jesli ji to vypité množství neomezuje a druhý den ráno funguje bez problémů, tak asi zatím neřešit.. (?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.3.13 21:54
@Mooonki píše:
@K.Black no můj otec si taky po příchodu z práce rád dá 2-3 štamprle a je spokojený. A za alkoholika ho nepovažuji. Takže bych to viděla stejně s tou maminkou zakladatelky. Jesli ji to vypité množství neomezuje a druhý den ráno funguje bez problémů, tak asi zatím neřešit.. (?)

Já si to taky myslím přeně jak říkáš, jinač jsme familie alkáčů protože můj chlap si dá taky ze dva ze tři lahváče jak přijde z práce na žízeň a nevidím v tom nic hrozného. Zakladatelko myslím, že kdyby maminka měla problém tak nasává už od božího rána to je můj názor do večera by to nevydržela. Kdybyste žili na jížní moravě tak by to určitě nikomu divné nepřišlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.3.13 21:57

Neboj během posledních pár dnůse tu rozběhly na téma alkohol 3 diskuze, dle kterých mi vyplývá, že denně popíjet alkohol je normální.
Ne není to normální, na dobrý spaní pomohou i bylinky a ne alkohol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
1.3.13 21:58

@Mooonki mě to přijde hodně :nevim: podle mě zakladatelky maminka problém má.

• Citovat
  • Upravit
2803
1.3.13 22:06

Tak nejen to asi leze do peněz, ale alkohol strašně škodí, je to přece jed! Škodí celému organismu, negativně ovlivňuje činnost nervové soustavy, srdce i trávicí systém. Trvale poškozuje mozek, játra, slinivku, zvyšuje krevní tlak…
Já bych se o maminku bála,,, že když nejsem v čr pije ještě víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.3.13 22:07

Je to možná tím jaký kdo má k alkoholu vztah. Tím nechci říct, že přílišně kladný je dobrý, ale chci říct, že jsou lidi co si rádi občasně vypijou a lidi co nepijou skoro vůbec a nebo vůbec a ti na to mají asi jiný názor víc přísný bych řekla. Třeba moje maminka nepije vůbec když si dá dvě decky vína tak je to div a taky má na to jiný pohled. Já jsem dokonce jednou četla nějaký článek kde psali, že každý kdo si třeba jen jednou týdně zajde na pivo posedět tak už je prý skoro alkoholik když to dělá pravidelně každý týden. To je už třeba podle mě přehnané hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová