Práce na plný uvazek + RD

92
1.3.13 17:45

Práce na plný uvazek + RD

Ahoj, hledám mamči, co mají uspořádaný život jako já. Hned po šestined. jsem nastoupila do prace a pracuji 8 hodin denne + jednou za měsíc i víkendy. Mám 3 měsíční dceru a do práce jsem nastoupila, protoze jsem chtela, nikoliv z financnich důvodu. Ve svém okoli se setkavam spise s kritikou, ale myslim, že když je spokojená máma, tak je prece spokojene i dítě.. a já jsem v práci moc spokojená a chodím tak „odpočívat od plen“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ema N.
1.3.13 17:48

Ja jsem nastoupila od maleho (ted 2,5roku) po materske (v 6.mesici) do prace (tehdy kvuli penezum, ale i proto, ze jsem chtela) a ted mam malou princeznu, sice si materskou uzivam (no, az na nekdy :D), ale uz se tesim, az po materske nastoupim do prace a rodicak si bude uzivat manzel… ;)

• Citovat
  • Upravit
12743
1.3.13 17:52

Já osobně to nechápu. podle mě v některých případech „šťastná mamča, šťastné mimčo“ neplatí. pro dítě je důležité být s matkou. mě by vadilo, kdybych nemohla být se svým dítětem, ale rozhodně tě za to neoduzuju. na západě je tohle naprosto normální model. takže to co nám tady připadá zvláštní je jinde naprosto normální…

je to tvůj život, tvoje dítě, tvoje volba a jen a jen tvoje věc! nemáš povinnost někomu cokoliv vysvětlovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
1.3.13 17:59

Já tě chápu :hug: - já s první nešla na MD vůbec, s druhým (to byly obě děti malé) jsem to vydržela 13 měsíců a pak hurá zpět - být jen s dětma doma mě nebaví, takhle jsem spokojenější, netvrdím, že bych s tím někdy nesekla a nevyprdla se na to, někdy jsou dny total na palici - ale mám výhodu, že můžu pracovat na dálku, tj. z domova - takže mám práci, peníze i děti :) v létě si dám zase na půl roku pauzu (celkem se těším), dvě starší budou ve školce a s miminem se dá pracovat krásně - pak od těch 2 do 3 let je to náročnější, ale musí se to zvládnout.. - jen bych brala namísto 8hodin úvazku tak 6 - pak by to bylo úplně báječný :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 18:02

Já jsem spokojená a všechno u nás doma se lepší, nejsem tip cloveka co by byl doma 3 roky. šestinedeli jsme si obe ( já i dcera) doslova protrpeli, citila ze me, ze jsem nestastna a nejedla, porad brecela, v noci nespala, a kdyz jsem zacala chodit do prace a vracela jsem se domu spokojena, tak nastala obrovska zmena…skoro neplace, usmiva se, už začíná i normálně jíst…Je to zvlastni, ale deti to vyciti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 18:05

@petruna26 taky nedokazu byt zavrena doma s ditetem, to jsme na tom stejne..a v jakem oboru pracujes? já v praci vzdycky prijdu na jiné myšlenky a doma jsem pak v klidecku a nejsem vstekla… Já odchod z prace obrecela a to 5 mesicu meho zivota jsem byla na antidepresivech.. pripadala jsem si jak troska..ale ted uz se zase hážu do starých koleji, i kdyz vlastne novych, ze misto kaficek po praci chodim domu za holcickou..a Kolik mate deti? ja mam jedno a myslim ze i posledni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
1.3.13 18:09

@petruna26 take pracuji z domova a je to fakt hodne vyhoda, zvlast kdyz bude manzel na rodicaku, bude mit deti, ale k „dispozici“ radu nebo pomoc, kdyz bude potrebovat… ja se budu moct ponuchnat s detmi, ale budu se moct bavit i o necem jinem nez jsou plenky, Sunar a auticka… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10129
1.3.13 18:14

Ahoj, já mám půlroční holčičku a do práce jsem šla hned jak mi skončila mateřská a tatínek zůstal doma na rodičovský dovolený. U nás to je z finančních důvodů, ale i z pocitu zodpovědnosti k mým lidem. V době mého návratu jsme měli akorát audit, takže jsem vlítla do procesu na tvrdo. Co se týká Klárky, ta je spokojená a vždycky má radost když se vrátím domů. Funguje nám to a jsme spokojeni všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
1.3.13 18:17

@Ema N. - já mám teď manžela doma na měsíc (má zlomenou nohu) a stačí - ať už jde zase do práce :mrgreen: u nás pracujeme oba, mně by zase trochu vadilo, kdybych nebyla u těch pokroků dětí..
@barbora276 - telekomunikace - jinak děti máme 2, čekáme 3 a klidně bych pak ještě jedno brala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 18:19

@BealyAM Klárka je jak naše Bára, pres den je s babickou a kdyz si ji vyzvednu tak je nadsena ze me vidi… Také vás za to okolí odsuzuje? ze jste zacala pracovat takhle brzo? Mě dost lidi postalo do pr,,, ze jsem sobecka karieritka a ze v čr je to nastavene, že matka je s ditetem doma, ale já jsem jako stádo a nejdu s ostatními…Kolik je klárce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
1.3.13 18:19
@barbora276 píše:
@petruna26 taky nedokazu byt zavrena doma s ditetem, to jsme na tom stejne..a v jakem oboru pracujes? já v praci vzdycky prijdu na jiné myšlenky a doma jsem pak v klidecku a nejsem vstekla… Já odchod z prace obrecela a to 5 mesicu meho zivota jsem byla na antidepresivech.. pripadala jsem si jak troska..ale ted uz se zase hážu do starých koleji, i kdyz vlastne novych, ze misto kaficek po praci chodim domu za holcickou..a Kolik mate deti? ja mam jedno a myslim ze i posledni :-)

myslím si, že je to tvoje věca každý dělá, jak to cítí. A dle svých možností. Ale také si myslím, že dítě potřebuje být s maminkou, to je základ. I když bude starší a bude si vše pamatovat, vzpomínat, tak si také vzpomene, že to třeba bylo fajn, ale chyběla mu maminka. Maminčina náruč se ničím nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 18:21

@petruna26 ty jo 3 deti, tak to klobouk dolu.. já po své depresi v tehotenství už bych ze strachu do dalsicho nesla, i kdyz bych na to mela :-D ale zase musi byt krasne mit velkou rodinu. já pracuju ve zdravotnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 18:23

@Lístečka já si nemyslim, že bych jí nejak omezovala o svoji pozornost..ba naopak..kdyz jsem v praci tak se na ni tesim a venuju se ji pak celou dobu nez usne..nechci aby mela osklive vzpominky na detství, já to mám i od psychiatra doporucené, že se mám co nejdrive vratit do prace a opravdu muj stav je den ode dne lepsi.. kdybych byla doma, tak jeste ted pro me moje dite nic neznamena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
1.3.13 18:38
@barbora276 píše:
@BealyAM Klárka je jak naše Bára, pres den je s babickou a kdyz si ji vyzvednu tak je nadsena ze me vidi… Také vás za to okolí odsuzuje? ze jste zacala pracovat takhle brzo? Mě dost lidi postalo do pr,,, ze jsem sobecka karieritka a ze v čr je to nastavene, že matka je s ditetem doma, ale já jsem jako stádo a nejdu s ostatními…Kolik je klárce?

ja jsem nikde nenarazila, tady to všichni nějak chápou, ze ten kdo vydělává víc pracuje. Klarce bylo před týdnem šest měsíců a ja jsem v práci od 14.1.. Ty bydlíš na vesnici nebo ve měste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
1.3.13 18:48
@barbora276 píše:
@Lístečka já si nemyslim, že bych jí nejak omezovala o svoji pozornost..ba naopak..kdyz jsem v praci tak se na ni tesim a venuju se ji pak celou dobu nez usne..nechci aby mela osklive vzpominky na detství, já to mám i od psychiatra doporucené, že se mám co nejdrive vratit do prace a opravdu muj stav je den ode dne lepsi.. kdybych byla doma, tak jeste ted pro me moje dite nic neznamena…

u nás je to taky tak ja se vrátím a jsem s malou furt a patky dělám z domova. Jezdím s ni na cvičeni, k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová