Práce na plný uvazek + RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
1.3.13 22:44
@berunka007 píše:
Ja jsem se u syna vracela do prace na ctyricetiprocentni uvazek v jeho 9ti mesicich. Cast z toho pouze na telefonu. Asi padesatileta pani z personalniho mi rekla, ze jsem krkavci matka. A kdyz jsem se ji zeptala, jak to mela tehdy ona, tak rekla, ze musela sice do prace v 6ti mesicich dcery, ale to pry byla jina doba :zed:

Driv byla jina doba, to je pravda, na vsechno byla jina doba..ale je tu opravdu zastaraly zpusob, a my jsme pro ostatni proste hyeny…já kdyz nekde reknu ze chodim do prace, tak by se nejradsi nekteri naucily woodoo a zapichovali do me spendliky… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.3.13 22:47

Jo, hlavne ze zacatku na to melo strasne moc lidi nazory. Jeste kdyz reknes, ze je dite s babickou, tak to jde, ale kdyz mas chuvu nebo dite v jeslickach, tak jsi hyena se vsim vsudy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 22:50
@berunka007 píše:
Jo, hlavne ze zacatku na to melo strasne moc lidi nazory. Jeste kdyz reknes, ze je dite s babickou, tak to jde, ale kdyz mas chuvu nebo dite v jeslickach, tak jsi hyena se vsim vsudy :zed:

tak tak…a pritom v Praze je hodne jeslicek a jsou uplne plny…tam se musi hlasit dlouho dopredu.. me teda zatim hlida babicka, ale od pul roku ji chci trosku ulevit a aspon jednou tydne ji dat do jesli at si babicka odpocine..ono to je narocny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
1.3.13 22:53

Ja kdyz se vrátila do práce tak všichni byli nadšeni ze jsem zpět. Připadala jsem si jak spasitel. Kolegyně mi jesliičky doporucovala. Ale nemám důvod s malou je tatínek. Jinak Klarka babičku nemá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 22:56
@BealyAM píše:
Ja kdyz se vrátila do práce tak všichni byli nadšeni ze jsem zpět. Připadala jsem si jak spasitel. Kolegyně mi Jedlička doporucovala. Ale nemám důvod s malou je tatínek. Jinak Klarka babičku nemá :,(

Ono to je super, kdyz vis, ze nachvilku prijdes na jine myslenky..i kdyz to je jen pitomych par hodin, ale u nas taky byli nadseny kdyz jsem se vratila, uz 3 den po porodu mi volali kdy semnou maji pocitat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.3.13 22:56

Já pracuju z domova na půl uvazku. Když měla malá 3 měsíce tak jsem se vrátila. Já jsem ráda byt jenom doma tak se asi zblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 22:57
@quatruska píše:
Já pracuju z domova na půl uvazku. Když měla malá 3 měsíce tak jsem se vrátila. Já jsem ráda byt jenom doma tak se asi zblázním.

vítej mezi náma…my taky doma blázníme a jak se s tím smirilo okoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.3.13 23:01

V práci jsou rádi. Jinak je to tak půl na půl. Když jdu s malou třeba plavat nebo cvičit. A řeknu, že pracuju tak si většina matek klepe na čelo. Ale musím se přiznat já jsem takový workoholik. A myslím, že malá tím netrpí. Nepracuju pro peníze. Ten můj by nás klidně uživil, ale pro svůj osobní pocit.
Třeba tento týden byla semnou malá v práci. Hrála si na zemi a já měla meeting.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.3.13 23:02

Ono asi taky prijde na to, do jakyho kolktivu se vracis. Kdyz jsou v praci lidi kolem 35 a niz, tak je to ok. Odsuzovali vetsinou ty starsi. Jo, me chybel doma hlavne ten spoecensky kontakt. To, ze se muzu trochu upravit a bavit se i s lidma, co nejsou jen s detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.3.13 23:04
@berunka007 píše:
Ono asi taky prijde na to, do jakyho kolktivu se vracis. Kdyz jsou v praci lidi kolem 35 a niz, tak je to ok. Odsuzovali vetsinou ty starsi. Jo, me chybel doma hlavne ten spoecensky kontakt. To, ze se muzu trochu upravit a bavit se i s lidma, co nejsou jen s detmi.

Tak naše firma je poměrně mladá. A 50 % lidí tam má malé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
1.3.13 23:05

Osobne si myslim ze jsou to predsudky ze zenska nemuze pracovat kdyz ma male dite nebo dokonce miminko. Ja porodim a hned budu pokracovat v praci dal protoze mi nic jineho nezbyva. A to co rekne okoli je mi naprosto jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 23:06

@quatruska ja jsem taky hroznej workoholik, kdyz jsem jeste nemela dite, tak jsem byla v praci i 4 dny v kuse a nespala jsem ani jsem nejedla…ted uz se to snazim krotit a hodne omezit, ale zvladam to… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
1.3.13 23:07
@el009 píše:
Osobne si myslim ze jsou to predsudky ze zenska nemuze pracovat kdyz ma male dite nebo dokonce miminko. Ja porodim a hned budu pokracovat v praci dal protoze mi nic jineho nezbyva. A to co rekne okoli je mi naprosto jedno.

To je moc dobre, na okoli se opravdu vykasli, protoze to nikam nevede, ale pocitej s tim, lidi budou rejpat…ale chvalim moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
1.3.13 23:10
@barbora276 píše:
@quatruska ja jsem taky hroznej workoholik, kdyz jsem jeste nemela dite, tak jsem byla v praci i 4 dny v kuse a nespala jsem ani jsem nejedla…ted uz se to snazim krotit a hodne omezit, ale zvladam to… :roll:

já mám hlavně problém v tom nekontrolovat pořád e mail.
Přijde mi, že vše je o plánování. Já mám celý den rozlánovaný, já vím je to asi uchylné, ale prostě jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
1.3.13 23:11

@el009 to jo, je to kazdyho vec. Spis, kdyz ti to rekne uz desatej clovek, tak ti to prijde lito. Nebo teda aspon me. Naucila jsem se je pak neposlouchat :) Ja jsem tu praci potrebovala hlavne psychicky. Kdyz clovek nema nikoho na hlidani a je s detmi 24/7, tak mu z toho zacne trochu hrabat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová