Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berunka007 píše:
Ja jsem se u syna vracela do prace na ctyricetiprocentni uvazek v jeho 9ti mesicich. Cast z toho pouze na telefonu. Asi padesatileta pani z personalniho mi rekla, ze jsem krkavci matka. A kdyz jsem se ji zeptala, jak to mela tehdy ona, tak rekla, ze musela sice do prace v 6ti mesicich dcery, ale to pry byla jina doba
Driv byla jina doba, to je pravda, na vsechno byla jina doba..ale je tu opravdu zastaraly zpusob, a my jsme pro ostatni proste hyeny…já kdyz nekde reknu ze chodim do prace, tak by se nejradsi nekteri naucily woodoo a zapichovali do me spendliky… ![]()
Jo, hlavne ze zacatku na to melo strasne moc lidi nazory. Jeste kdyz reknes, ze je dite s babickou, tak to jde, ale kdyz mas chuvu nebo dite v jeslickach, tak jsi hyena se vsim vsudy ![]()
@berunka007 píše:
Jo, hlavne ze zacatku na to melo strasne moc lidi nazory. Jeste kdyz reknes, ze je dite s babickou, tak to jde, ale kdyz mas chuvu nebo dite v jeslickach, tak jsi hyena se vsim vsudy
tak tak…a pritom v Praze je hodne jeslicek a jsou uplne plny…tam se musi hlasit dlouho dopredu.. me teda zatim hlida babicka, ale od pul roku ji chci trosku ulevit a aspon jednou tydne ji dat do jesli at si babicka odpocine..ono to je narocny..
Ja kdyz se vrátila do práce tak všichni byli nadšeni ze jsem zpět. Připadala jsem si jak spasitel. Kolegyně mi jesliičky doporucovala. Ale nemám důvod s malou je tatínek. Jinak Klarka babičku nemá ![]()
@BealyAM píše:
Ja kdyz se vrátila do práce tak všichni byli nadšeni ze jsem zpět. Připadala jsem si jak spasitel. Kolegyně mi Jedlička doporucovala. Ale nemám důvod s malou je tatínek. Jinak Klarka babičku nemá
Ono to je super, kdyz vis, ze nachvilku prijdes na jine myslenky..i kdyz to je jen pitomych par hodin, ale u nas taky byli nadseny kdyz jsem se vratila, uz 3 den po porodu mi volali kdy semnou maji pocitat
Já pracuju z domova na půl uvazku. Když měla malá 3 měsíce tak jsem se vrátila. Já jsem ráda byt jenom doma tak se asi zblázním.
@quatruska píše:
Já pracuju z domova na půl uvazku. Když měla malá 3 měsíce tak jsem se vrátila. Já jsem ráda byt jenom doma tak se asi zblázním.
vítej mezi náma…my taky doma blázníme a jak se s tím smirilo okoli?
V práci jsou rádi. Jinak je to tak půl na půl. Když jdu s malou třeba plavat nebo cvičit. A řeknu, že pracuju tak si většina matek klepe na čelo. Ale musím se přiznat já jsem takový workoholik. A myslím, že malá tím netrpí. Nepracuju pro peníze. Ten můj by nás klidně uživil, ale pro svůj osobní pocit.
Třeba tento týden byla semnou malá v práci. Hrála si na zemi a já měla meeting.
Ono asi taky prijde na to, do jakyho kolktivu se vracis. Kdyz jsou v praci lidi kolem 35 a niz, tak je to ok. Odsuzovali vetsinou ty starsi. Jo, me chybel doma hlavne ten spoecensky kontakt. To, ze se muzu trochu upravit a bavit se i s lidma, co nejsou jen s detmi.
@berunka007 píše:
Ono asi taky prijde na to, do jakyho kolktivu se vracis. Kdyz jsou v praci lidi kolem 35 a niz, tak je to ok. Odsuzovali vetsinou ty starsi. Jo, me chybel doma hlavne ten spoecensky kontakt. To, ze se muzu trochu upravit a bavit se i s lidma, co nejsou jen s detmi.
Tak naše firma je poměrně mladá. A 50 % lidí tam má malé děti
Osobne si myslim ze jsou to predsudky ze zenska nemuze pracovat kdyz ma male dite nebo dokonce miminko. Ja porodim a hned budu pokracovat v praci dal protoze mi nic jineho nezbyva. A to co rekne okoli je mi naprosto jedno.
@quatruska ja jsem taky hroznej workoholik, kdyz jsem jeste nemela dite, tak jsem byla v praci i 4 dny v kuse a nespala jsem ani jsem nejedla…ted uz se to snazim krotit a hodne omezit, ale zvladam to… ![]()
@el009 píše:
Osobne si myslim ze jsou to predsudky ze zenska nemuze pracovat kdyz ma male dite nebo dokonce miminko. Ja porodim a hned budu pokracovat v praci dal protoze mi nic jineho nezbyva. A to co rekne okoli je mi naprosto jedno.
To je moc dobre, na okoli se opravdu vykasli, protoze to nikam nevede, ale pocitej s tim, lidi budou rejpat…ale chvalim moc…
@barbora276 píše:
@quatruska ja jsem taky hroznej workoholik, kdyz jsem jeste nemela dite, tak jsem byla v praci i 4 dny v kuse a nespala jsem ani jsem nejedla…ted uz se to snazim krotit a hodne omezit, ale zvladam to…
já mám hlavně problém v tom nekontrolovat pořád e mail.
Přijde mi, že vše je o plánování. Já mám celý den rozlánovaný, já vím je to asi uchylné, ale prostě jinak to nejde.
@el009 to jo, je to kazdyho vec. Spis, kdyz ti to rekne uz desatej clovek, tak ti to prijde lito. Nebo teda aspon me. Naucila jsem se je pak neposlouchat
Ja jsem tu praci potrebovala hlavne psychicky. Kdyz clovek nema nikoho na hlidani a je s detmi 24/7, tak mu z toho zacne trochu hrabat ![]()