Máme mít dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14090
31.1.13 08:11
@dendulina píše:
@Ssmajlik grrrrrrr, resis, aby pritel nebyl moc stary??? ja jsem o 12 let starsi nez ty a ted se snazime o prvni dite (a jeste musime pres IVF…uz 3. pokus):cert: :cert: :cert: Ne, ze bych driv nechtela, ale nebyl „tatka“ :x Manzelovi bude 38 a rozhodne neresi, jestli bude starej, az bude junior dospivat…nebude starej, protoze se toho na 90% nedozije (geneticka nemoc)…takze omlouvat touhu po diteti vekem, je nesmysl :roll: Kazdopadne, finance je treba zvazit, to ano, nadruhou stranu, jak uz tady zaznelo, taky by se mohlo stat, ze na „dostatek“ financi budete cekat dalsich 20 let :lol:

8o tak tohle mi po ránu krapýtek vyrazilo dech… :roll: každopádně držím palce aby se miminko brzy zadařilo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
31.1.13 08:13

Zakladatelko, pokud se na to cítíš šla bych do toho… V dnešní době je naivní čekat až bude víc peněz a na další okolnosti, pokud by jste s partnerem chtěli peněz Vám zbývá relativně dost… a pokud jsem správně pochopila, že jsi do toho nepočítala ani mateřksou a rodičák tak je to finančně snad v pohodě ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
31.1.13 08:50

Nám je oběma 22, máme 1,5 roku starou dceru, od září bydlíme v bytě, který jsme si koupili a zrekonstruovali a když počítám veškeré výdaje, každý měsíc nám přebývá 5- 10 tisíc, podle toho jestli vydělám něco bokem nebo ne. Takže určitě to jde a pokud nehodláte jíst každý večer v restauraci a chodit třikrát týdně do kina, myslím si, že miminko zvládnete. Ne vždycky to je o našetřených penězích, když jsou dva šikovní, nepotřebují sedět na milionech.
A ještě malá poznámka pod čarou, spíše než věk přítele bych řešila fakt, že si hodláte pořídit dítě, ale o svatbě a tak nepadlo ani slovo. To abys potom nezůstala s prckem sama, až přítel chytí druhou mízu… (Ano, jsem pesimista a svatba je pro mne v těchto případech důležitá, tak mne nekamenuj. Pokud to máte vyřešené jinak a ty jsi s tímto stavem spokojená, jako bych nic nepsala :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
31.1.13 09:29

Děkuju moc všem za vaše odpovědi a za názory. Určitě zvažuju všechno… já si osobně myslim, že miminko bych zvládla a, že bych na něj už byla připravená… Co tady píšete, tak mimčo by mohlo stát tak tu trojku, co nám zbyde… pořád nad tim budu přemýšlet a určitě napíšu, jak nám to nakonec dopadlo… svatbu určitě někdy plánujeme, ale zatím na to nějak moc nespěcháme, takže to by bylo taky v pohodě… Já teď práci nemám, ale mám nějakej menší příjem, tak spíš počátám pouze přítelovu výplatu… jde nám o to, aby jsme nějak překlenuli období 5-ti let, kdy platíme jednu velkou půjčku, potom by mám zbylo navíc ještě 5tisíc… Jak tady psala anonymní jen kvůli příteli to taky nedělám… Prošla sem si endometriózou a dr, když mě léčila, tak mě úplně rozházela a teď mi taky doporučila otěhotnění, aby se mi ta mrcha nevrátila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
31.1.13 10:04

Určitě ano. Pokud po něm toužíte hurá do toho. My taky nejsme bohatí. V kině jsem nebyla ani nepamatuji. O dovolené nemůže být řeč…ale přesto jsme štastný. To zmáknete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
31.1.13 10:07
@Kajuli píše:
Nám je oběma 22, máme 1,5 roku starou dceru, od září bydlíme v bytě, který jsme si koupili a zrekonstruovali a když počítám veškeré výdaje, každý měsíc nám přebývá 5- 10 tisíc, podle toho jestli vydělám něco bokem nebo ne. Takže určitě to jde a pokud nehodláte jíst každý večer v restauraci a chodit třikrát týdně do kina, myslím si, že miminko zvládnete. Ne vždycky to je o našetřených penězích, když jsou dva šikovní, nepotřebují sedět na milionech.
A ještě malá poznámka pod čarou, spíše než věk přítele bych řešila fakt, že si hodláte pořídit dítě, ale o svatbě a tak nepadlo ani slovo. To abys potom nezůstala s prckem sama, až přítel chytí druhou mízu… (Ano, jsem pesimista a svatba je pro mne v těchto případech důležitá, tak mne nekamenuj. Pokud to máte vyřešené jinak a ty jsi s tímto stavem spokojená, jako bych nic nepsala :) )

Ahoj. Tak sama může skončit i když bude vdaná ne? 8o Z toho se chlap nevykroutí, když už bude zapsaný v rodným listě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
31.1.13 10:31

@Ssmajlik tak pokud vám zbývá čtyřka jen z chlapovo výplaty, tak na tom inančně nejste špatně. Protože až budeš mít rodičák, tak budeš mít o další 4 případně 7 tisíc navrch. Je tu spousta rodin, co maj na jídlo třeba 4k na měsíc a neušetří ani halíř. A žijou a jsou šťastný…

Já nevím, já zastávám názor, že peníze byly a budou, my nebudem. Takže pokud se na rodinu cítíš, máte střechu nad hlavou a co do pusy…navíc když máš nějaké gyn. potíže, tak to možná taky nebude hned. Já osobně bych to zkoušela a během toho žila jako normálně, zkusit najít práci (kvůli mateřské) a tak…no a uvidíte, kdy se na vás štěstí usměje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
31.1.13 11:13

@Sfaticata Já to myslela tak, že někdy je lepší brát věci postupně. Svatba je menší závazek než dítě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
31.1.13 12:34

Kdyby se měl člověk pořád ohánět penězi a čekat, až bude mít víc peněz, tak by se taky nemusel dočkat nikdy - to říkám pořád ;)
Když jsme se o malou snažili, tak jsem vycházeli akorát a šli jsme do toho, a teď vychází taky akorát ;) spoustu věcí pak pokoupí babičky, tetičky atd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
31.1.13 12:51

@werunkaw123 ja si nestezuju, vybrala jsem si svyho chlapa a nemenila bych…kazdy den se muze pretrhnout, aby mi zlepsil naladu a to momentalne zijeme 900 km od sebe :) Zivot prinasi ruzne nastrahy, ale kdyz se dva maji radi a vztah funguje, tak by si to meli uzivat a klidne i tu rodinu zakladat :) Zivot je kratky na to, abychom porad jen cekali na sny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
31.1.13 17:34

Děkuju moc všem za komentáře… moc mi to pomohlo… určitě to probereme… @Mar__tanka1983 je mi jasný, že na tom sou rodiny i hůř, než bychom byli. Každopádně najít práci se taky snažim, aby případně pak bylo víc penízků na ten rodičák… samozřejmě mi pomohly i negativní reakce. Sem taková, že to beru všechno v nejhorších případech, jak to jde… vždycky může bejt hůř, ale i líp… Mám kamarádku, která je sociální případ (a ne, že bych to odsuzovala… prostě taková je situace) a taky to nějak plácaj dohromady. ale určitě mě to povzbudilo, co jsem se tady od vás dočetla i vzhledem k mým zdravotním problémům. :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
4.2.13 23:14

Ahojky, tak píšu pro ty, co je to zajímá, že jsme vzali v úvahu všechna PRO a PROTI a po delším rozhodování jsme s přítelem dospěli k tomu názoru, že miminko se odkládat nebude a budeme ve snažení dál pokračovat. Finanční stránka taky není všechno. :) takže koho zajímal výsledek, tak tady je. Držte nám palečky, ať se zadaří co nejdříve. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
4.2.13 23:29
@Ssmajlik píše:
Ahojky, tak píšu pro ty, co je to zajímá, že jsme vzali v úvahu všechna PRO a PROTI a po delším rozhodování jsme s přítelem dospěli k tomu názoru, že miminko se odkládat nebude a budeme ve snažení dál pokračovat. Finanční stránka taky není všechno. :) takže koho zajímal výsledek, tak tady je. Držte nám palečky, ať se zadaří co nejdříve. :)

tak to moc gratuluju mi uz jsme s přítelem taky na to hopsli :D takze pak dej vedet jak to svama vypada :D budu netrpelive cekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
4.2.13 23:42

@Ivonnečka určitě napíšu. Rozhodlo se zrovna poslední den kdy sem měla plodné dny, tak si říkám, že by to byla hezká tečka. :) každopádně nechceme moc tlačit na pilu a stresovat se díky tomu. Snad to půjde. Taky gratuluju k rozhodnutí a určitě držím palce i vám, ať se dočkáte co nejdříve. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
762
4.2.13 23:45
@Ssmajlik píše:
@Ivonnečka určitě napíšu. Rozhodlo se zrovna poslední den kdy sem měla plodné dny, tak si říkám, že by to byla hezká tečka. :) každopádně nechceme moc tlačit na pilu a stresovat se díky tomu. Snad to půjde. Taky gratuluju k rozhodnutí a určitě držím palce i vám, ať se dočkáte co nejdříve. :)

kolik ze jsi psala ze ti je let?? me je 20 a přiteli 22 nechces se pridat k nám do https://www.emimino.cz/…2013-137121/ ?? jsou tam super holciny a dobrej pokec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí