Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky kdo prosím poradí?musím odejit od manžela,musím z dcerkou aspn na azyl,nemám zatím žadný přijem dcera nastoupila do školky chodí na rehabilitace nemám praci,vemou mě na azyl bez přijmu?pouze snad z pěnez co by daval manžel na dcerku?nemám nic,nevím už jak dál a už se rozhoduju moc dlouho.
já tedy nemám zkušenost, ale zkus si nějaké azyláky obvolat a zeptat se jich, nicméně co vím, tak jsou plné a čeká se na ně, i když třeba budeš mít štěstí ![]()
Tady v přibrami bych se na azyl dostat mohla ale nemám žadný přijem na papiře,shaním praci aspon na ranní.to je první věc druha co manžel kterej mě citově vydíra,chce abych zustala ale to už se nedá vydržet!
Jak moc je to akutní? Máš dítě ve školce, to znamená, že můžeš nastoupit do práce, nepočká to ještě měsíc? Vzala bych cokoliv, když budeš ve zkušebce, tak můžeš hledat dál, ve zkušebce můžeš odejít kdykoliv.
Pokud tě muž bije či jinak ohrožuje tebe a dítě, tak se omlouvám.
Jinak v azyláku by ti měli poradit, na jaké přípsěvky máš nárok, azylák se zaplatí z příspěvku na bydlení, to s tebou prý všechno vyplní, takže pokud máš nějaký poblíž, tak bych tam rovnou zašla a zeptala se na všechno.
Držím palce
Už na to chvatám docela,praci shaním ale není to lehké.manžel mě jen psychicky deptá už jsem z nejblázen asi,nebo je tonorlní?nevím za každou cenu chci být sama a žit svobodně
bude mi vyhrožovat asi že veme dceru a tak.
těhlikováVenyx píše:
Už na to chvatám docela,praci shaním ale není to lehké.manžel mě jen psychicky deptá už jsem z nejblázen asi,nebo je tonorlní?nevím za každou cenu chci být sama a žit svobodněbude mi vyhrožovat asi že veme dceru a tak.
pokud jsi bez příjmu, tak Tě vezmou a pomůžou Ti zařídit na socce aspoň živ. minimum a pod…
aha a ty i když teprv bude probihat rozvod?je totežky pač manžel nejspíš bude dělat drahoty a zle o dcerku se staram vše je snad v pořadku,manžel v dávně minulosti trestaný a rozvedený dceru z prvnoho manželství nevída.Tak že mám jit na socilaku i když ješte jsem vdaná?
Zakladatelko - a ty jsi těhotná?? Máš zaslozené diskuze ze jsi těhotná a otěhotnět jsi dle tvých diskusí chtěla..
To jste to meli jeste pred 2 měsíci v pohodě? Změnil se ze dne na den???
ne o mimi sem se moc snažila a moc jsem ho chtěla možna to i srovnat doma ale spíš to byla chyba,miminko nebude..chtela jsem nejak začít a aspon miminkem o kterým si mužu nechat zdát
Neváhej a zajdi si na Městský úřad na sociální odbor, péče o dítě. Tam ti se vším poradí a pomůžou.
Ahoj,a nemáš někoho kdo by ti pomohl?rodiče,jeho rodiče?je mi lito,že to doma tak mas…ale je dobre ze jsi neotehotnela…nevím kam nekterý holčeny chodi na to,že dite neco zlepsi,je to vetsinou naopak
a pak trpí ještě vice.
rozhodne bych zasla na socialku a tak,protoze to nema nic spolecneho s tim,ze jsi vdana.Podala bych zadost o rozvod…zeptala se co a jak.V azyláči ti asi pomuzou a poradi jak pokracovat dal,hlavne bych hledala jakoukoli praci,aby ses postavila sama na nohy.A nemáte našetřený peníze,který by jsi mohla pouzit? ![]()
V prvé řadě je třeba podat žádost o rozvod u soudu..nejraději hned. Jinak jako vdaná žena bys byla posuzována pro nárok na dávky spolu s manželem-bral by se jeho příjem atd. Takže radím podat žádost o rozvod u místního soudu, zajít na sociální odbor-dávky hmotné nouze a také odbor soc.právně ochrany dětí, tam ti podají veškeré informace. Jako maminka bez příjmu bys určitě byla doplácena do životního minima a také měla nárok na doplatek na bydlení, pokud bys chtěla jít na ten azylák..sama jsem sociální pracovnice, tak držím pěsti!!!
Peticek1987 píše:
V prvé řadě je třeba podat žádost o rozvod u soudu..nejraději hned. Jinak jako vdaná žena bys byla posuzována pro nárok na dávky spolu s manželem-bral by se jeho příjem atd. Takže radím podat žádost o rozvod u místního soudu, zajít na sociální odbor-dávky hmotné nouze a také odbor soc.právně ochrany dětí, tam ti podají veškeré informace. Jako maminka bez příjmu bys určitě byla doplácena do životního minima a také měla nárok na doplatek na bydlení, pokud bys chtěla jít na ten azylák..sama jsem sociální pracovnice, tak držím pěsti!!!
jak psala petiček,toto vylitat.Vis nepises,ze by te mlatil,nebo dcerce ublizoval…vazne by jsi to jeste nevydrela?vybehala si vse co je nutné(viz peticek),azylac mi peijde jako krajni reseni pro týrané matky a deti.Vim,ze psychicky teror je asi strasný
…ale zkus byt silná…muzu se zeptat v cem ten teror spociva?co ti dela?
dojdi na sociálku, tam ti poradí. vyřešit to jde. já byla i na ospodu, dala mi kontakty na azyláky s dětma. jinak by jsi měla dostat aspon dávky v hmotné nouzi a příspěvek na bydlení, ten ti zaplatí pobyt na azyláku. fakt tam jdi a poptej se. být tebou, možná jdu i do jiného města, kde bude zrovna volno, bude tam práce a manžel nebude tak blízko.