Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím,že nejsem jediná, kdo to tak má,ale hodně mě to štve.
O co jde. Můj manžel je aktivní fotbalista. Ty holky, které je mají doma, vědí,co to obnáší. 2× týdně večer (u nás od 18 do 20hod) trénink, každou neděli zápas. Pokud hrají venku, odchází z domu kolem 14hod, domů se dostane i po 20hod.
Když jsme ještě neměli děti, ne že bych byla nadšená,ale až tak mi to nevadilo, bu'd jsem jela s ním, nebo šla sama na procházku, jela na kole.
Teď máme 2 děti (2 a 4 roky), jsem na mateřské, takže s tím mladším jsem stále doma,dvě auta nemáme, bydlíme na vesnici, takže omezený prostor.
Tréninky bych možná ještě zkousla,ale co mi strašně vadí, to jsou ty „zabité“ neděle.
Můžu být venku s dětma max na písku, ev. jít na pomalou procházku. Na kole jet nemůžeme, starší sice už jezdí bez koleček,ale samozřejmě to na žádnou větší vyjížďku není.
Co mi nejvíc vadí,je argument „hraju fotbal od dětsví“, mám chuť si vytáhnout kočárek s panenkama a říct mu,že jsem v dětsvtí taky nebyla zvyklá prát, žehlit, uklízet,ale hrála jsem si. ![]()
Z práce jezdí kolem 16.30, nijak pozdě,ale na to,abych já se dostala do města, když jsou obchody do 17hod, už je pozdě. Prostě já sedím doma a on si žije jako za svobodna,bezdětna:-(.
Manžel je hodný, nepije, nekouří,tatínek je úžasný, děti vede ke sportu, což je jeho velké plus,ale já taky potřebuju nějaký čas jak jen pro sebe a taky i společný pro rodinu.
Moje příbuzná to má úplně stejně, ale s tím prostě nic neuděláš. Takového sis jej vzala a jiné to nebude. Musíš se s tím nějak vyrovnat, protože čekat, že jej něco změní, když jej nezměnilo ani narození dětí je naivní představa.
Ahoj,
abych řekla pravdu, tak nechápu, kde je problém. Pokud se vrací z práce, tak brzo, tak tam přece je prostor pro nějaký tvůj koníček navečer nebo večer 2× týdně, stejně jako chodí on na tréninky. Jinak, že hraje fotbal a mají tréninky 2× týdně není nic hrozného. hrála jsem závodně volejbal a trénovala 4× týdně a víkendy na zápasech. A manžel si auto bere do práce nebo je doma? Předpokládám, že starší je ve školce, tak vem mladší dítě a jeď do města s ním dopoledne. No a soboty můžete přece trávit jako rodina na výletě.
Abych řekla pravdu, já to mít jak ty, tak si pískám. Neber to prosím špatně, jen by se mi líbilo mít chlapa doma tak brzo z práce a moct někam vyrazit.
Daniku a proc nechodte na zapasy s nim? Mne prijde fotbal jako uzasna vec pro deti,podporit tatinka, zalitat si apod ![]()
Muj muz co mame holky fotbal hrat prestal, uz teda i chvilku predtim,ale tomjen proto ze jsme odesli z CR a nebylo cas koukat po fotbale. Jinak sem mela to stejne a nevadilo mi to, rada jsem za nim na hriste chodila fandit ![]()
Ahoj, tak můj manžel je taky fotbalista…sice druhá nejnižší liga, klasickej vesnickej fotbal, ale co z toho ty chlapi nadělají
. Dokud jsme nečekali mimčo, tak mi to ani nevadilo..jezdila jsem s ním…fandit a drbat s ostatníma holkama…Ale měli jsme dohodu, že až bude prcek, tak to omezí. Ale nakonec se to vyřešilo samo. Při posledním zápase loni v červnu si urval vazy v koleni a ještě teď není ok. S fotbalem už skončil (to už tu bylo asi stokrát
), ale doufám, že tentokrát to je definitivní
. Jako dvě operace, výpadek z práce..sám vidí, že v jeho věku už to není jen o tý srandě, ale i o zodpovědnosti..Ale je fakt že mu to strašně chybí..chlapi to holt berou jinak ![]()
Můj manžel dělá jiný sport, taky tréninky několikrát do týdne, o víkendech zápasy. A to někdy sobata i neděle
dělá na směny (denní a noční), já taky
Je týden kdy se nesejdeme večer doma a když už tak já přilítnu z práce v 18:30 a on v 19:45 odjíždí trénovat
Dítě máme starší než máš ty to starší. Jde o zvyk
Už jsem si zvykla, když je toho opravdu hodně a nevidíme se hodně dlouho tak jeden trénink vynechá aby jsme mohli být spolu
Je to hodně náročné, máme taky jedno auto, bydlíme na malém městě. Když mě to chytne tak sednu na vlak a jedu za kamarádkama vlakem ![]()
Taky upřímně moc nechápu. Kdyby to bylo denně, neřeknu, ale takhle je to OK. Že fotbal hraje od dětství je trochu něco jiného, než kočárek s panenkama. Věděla jsi dopředu, že si bereš fotbalistu, ne? Zabité neděle… Můžeš jet s dětmi na zápas, ne? Soboty máte celé pro sebe, co bych za to dala… A Tréning má 2× týdně, tzn, že 3 dny je doma.
Laaja píše:
Ahoj,
abych řekla pravdu, tak nechápu, kde je problém. Pokud se vrací z práce, tak brzo, tak tam přece je prostor pro nějaký tvůj koníček navečer nebo večer 2× týdně, stejně jako chodí on na tréninky. Jinak, že hraje fotbal a mají tréninky 2× týdně není nic hrozného. hrála jsem závodně volejbal a trénovala 4× týdně a víkendy na zápasech. A manžel si auto bere do práce nebo je doma? Předpokládám, že starší je ve školce, tak vem mladší dítě a jeď do města s ním dopoledne. No a soboty můžete přece trávit jako rodina na výletě.
Abych řekla pravdu, já to mít jak ty, tak si pískám. Neber to prosím špatně, jen by se mi líbilo mít chlapa doma tak brzo z práce a moct někam vyrazit.
Manžel vozí starší do školky do vedlejší vesnice,auto mívá on.
A když přijede z práce v 16.3O, než já dojedu do města je 17hod, a u nás (ve městě) je teda většina obchodů do 17hod.
Ale mě nejde o čas přes týden,to píšu,že mi až tak nevadí,ale prostě víkend má patřit rodině a ne že v neděli zas budu mít děti na starosti já.
vím,že se nezmění. Ikdyž jsem byla těhotná, bývalo mi šíleně zle,ale ikdyž jsem ho prosila,aby byl se mnou doma, nebyl, fotbal měl přednost. Prý že mi bude špatně,ať je doma nebo není.
![]()
danik píše:Laaja píše:Manžel vozí starší do školky do vedlejší vesnice,auto mívá on.
Ahoj,
A když přijede z práce v 16.3O, než já dojedu do města je 17hod, a u nás (ve městě) je teda většina obchodů do 17hod.
Ale mě nejde o čas přes týden,to píšu,že mi až tak nevadí,ale prostě víkend má patřit rodině a ne že v neděli zas budu mít děti na starosti já.
vím,že se nezmění. Ikdyž jsem byla těhotná, bývalo mi šíleně zle,ale ikdyž jsem ho prosila,aby byl se mnou doma, nebyl, fotbal měl přednost. Prý že mi bude špatně,ať je doma nebo není.![]()
Tohle opravdu nezměníš, kolikrát jsme se kvůli tomu pohádali
Já rezignovala, když ho donutíš ty a zůstane doma z ne jeho vlastní vůle tak to bude horší než kdyby na tom fotbale byl
Znám to moc dobře ![]()
Jo a jezdit s nima na zápasy taky pořád nejde. Hlídat tam děti je očistec ![]()
Tak radsi kdyz ho bavi fotbal nez zensky ne?
Kdo si hraje, nezlobiii ![]()
Příspěvek upraven 20.03.12 v 09:46
Já to chápu, hlavně ty víkendy by mě šíleně vadili. Nejhorší je, že oni fakt nesleví i za situace, kdyby měli zůstat doma. Minule musel ten náš příbuzný na zápas, i když jeho žena s malým dítětem byla nemocná, tak šla hlídat babička. Můj bratr to okomentoval slovy, že na něj přece v týmu spoléhá 10 kluků. Já byla úplně šokovaná z jeho sobeckosti a vím, že já se svou povahou bych to nevydýchala, ale fakt, co naděláš.
Já tedy zas takový problém nevidím. Myslím,že je super,když má chlap nějaký smysluplny koníček. S nedřepí třeba jen u počítače nebo v hospodě. Můj manžel má koníček hudbu. Jezdí na koncerty atd (není to nic pravidelného a častého),ale v týdnu chodí domů nejdřív ve 20hod. Jsem na to zvyklá a život tak máme přizpůsobený. Je doma pátek,sobota,neděle.
Takže bud ráda,že máš doma takového chlapa.
Tak to je blbé. Já si nedovedu představit žít na vesnici a nemít auto k dispozici. Co pořídit druhé pro tebe? Nějaké malé, jeté, levné?
Jo, jde ne zápas, já to chápu, taky jsem sportovala závodně. Je to prostě povinnost. V neděli odpoledne šel na zápas, i když bylo ženě špatně, i kdyby nešel, bylo by jí v pondělí, kdy má jít do práce jinak? A s autem, nešlo by druhé, tohle chápu, že je pak jak ve vězení.
Je to tak, jak píše Lonette - on musí, je týmový hráč
.
„Nejlepší“ bylo,že když mi při 2.těhu byla tak zle,že malou mi hlídali naši, nikoliv jeho rodiče - velcí fanoušci fotbalu, ti se přece taky omezovat nebudou.
Prostě víkendy jsou ve znamení naštvanosti. Buď by byl naštvaný on,že na fotbal nemůže (což on stejně nepřipustí,takže jde) nebo jsem naštvaná já,že jsem sama s dětma, takže manželství jde do háje.
On se pak ještě diví,že nemám chuť na sex,že jsem protivná atd.