Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Třeba já, ale mne to vyhovuje. Chodíme hodně ven, doma kluci staví, spolu kreslime, pečeme. Proste klasika
Nebydlíme tedy blízko takže s tím asi nepomůžu ale před rokem jsme se přestěhovali do větší vesnice a taky tu zatím nikoho neznám, neumím se prostě jen tak seznámit. Jezdím aspoň jednou týdně do města na cvičení kde se vídám s jinýma maminama a mám jednu kamarádku se stejně starým dítětem asi 20 km daleko tak se každé 2 týdny navstevujeme. A jinak jsem se zdokonalila v péči o domácnost
vařím, peču, uklízím a starám se o syna… no žádná hitparáda ![]()
@Tichošlápek píše:
Třeba já, ale mne to vyhovuje. Chodíme hodně ven, doma kluci staví, spolu kreslime, pečeme. Proste klasika
Tak. Ještě chodíme s klukem na brigádu, tak já se dostanu mezi lidi a on aspoň vidí i nějaký mužský. Ani bych na kámošky vlastně neměla čas.
No ja jsem taky trpela na matersky vecnou samotou a nebyla jsem se se svoji introvertni povahou schopna s nikym seznamit… Az jsem si nakonec nasla partu holek s detmi na facebooku. A pravidelne se schazime. Zadne velke přátelství z toho (zatim) nevzniklo, ale aspon nejsme s deckem vecne osamělý a mame kam zajit, kdyz se nam zasteskne po kolektivu. Proc nechces facebook? Vzdyt tam nemusis nic psat, ani davat zadne fotky. Na vyhledani zajmovych skupinek ve tvem okoli je to idealni. Ruzne party se tam sdruzujou. Jinak je sotva najdes…
@Tichošlápek píše:
Mám to hodně podobně ![]()
Dneska je taková doba,že se lidi spolu moc nebaví.Všichni zahleděni do mobilu,na hřišti,na zastávce,v čekárně u doktora.A ze samoty pak hledají psychologa,aby je vůbec někdo vyslechl.Smutné.
Já. Kamarádku mám cca 40 km daleko, vídáme se zhruba jednou za měsíc, jinak si píšeme na WhatsApp, FB nemám a nechci. S dalšími dvěma jsem v kontaktu po mailu, s jednou si každý měsíc napíšeme a občas se spolu setkáme. A jsem spokojená, nepotřebuji extra velký kontakt. Doma syn 20 měsíců a dcera 5, do školky nechodí. Chodíme ven, na zahradu, na dopravní hřiště, dcera má 2 kroužky, hodně tvoříme, hrajeme na nástroje, pečeme, vaříme, o víkendech s mužem a dětmi sportujeme, jezdíme na výlety. A neměnila bych.
@drewlet No ale já vůbec nehledím do mobilu,ten skoro nepoužívám a to mi je 24 let,právě proto nemám fb,je to zbytečná aplikace,rodiče davají snad přednost tomu jak dětem.Nelíbí se mi to.
Mi se to vcelku libi, byt svou pani. Nerada se prizpusobuju, nebavilo ny me napr. byt v urcity cas nekde na srazu s kamoskou. Rada pokecám s dospělými
, je to velmi prijemna zmena, ale zase si jdu po svym. Navic kamaradky se stejne starymi detmi stejne neřeší muj problem - vypnout od deti, protoze si ty svoje (stejne jako kamoska) musim hlídat, obstarat sama, a navic jeste osefovat vicedetny provoz - aby si nekdo neublížil, nebral hracky atd. Proste jsem ten typ, co je s detmi skoro porad sam, ale naprosto mi to vyhovuje. A nad to jsem si vsimla, ze vetsina maminek malych deti je pořád s nekym resi a mne je uprimne putna, jestli se sousedovic Pepicek rano hezky vykakal. ![]()
Dobrý den, je tu nějaká maminka co také nemá v místě bydliště žádné kamarádky a nemá dokonce ani fb učet? Ja jsem tady třetím rokem a nemám žádné kamarádky, takže jsem s dětmi sama, do toho nemám fb, nechci ho, ale nemám tím pádem žadný kontakt, jsem jen s dětmi a s manželem. Tak se chci zeptat, kdo je na tom podobně, co s dětmi děláte? jak se zabavujete a jak snášíte tu „samotu“
Kdyby na tom byla nějaká maminka podobně tak se ráda seznámím. Horní Cerekev u Pelhřimova
Prosím anonym. Mám pro to své důvody