Smrt maminky

Filzefina
12.12.18 14:45

Uprimnou soustrast. :,( chce to cas. Uvidis, bude lepe. Ja byla kdysi v podobne situaci. Byla sem strachy bez sebe i pres den a nakonec se mnou chodil vsude nas pes. Musim rict ze mi to dost pomohlo.

Příspěvek upraven 12.12.18 v 14:46

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
luccifera
12.12.18 14:45

Mě umřela hodně blízká kamarádka. Byla mlaďounká, 20 let a zdravá jak řípa a přece ji to podťalo znenadání… a viděla jsem ji všude. Šla nějaká holka a já už v ní viděla kamarádku, někde se někdo smál a mě přišlo, že to je ona. Asi to tak funguje :(

Upřímnou soustrast a hodně sil…

• Citovat
  • Upravit
4047
12.12.18 14:49

Upřímnou soustrast. Ve chvílích takového nervového vypětí je možné všechno. Mysl a tělo reagují na obrovský stres, někdo mívá i halucinace. Myslím si, že čas je dobrý lékař a pomůže všechno srovnat. Věřím, že je to hrozně těžké. Ale bude lépe, jen to nech plynout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
12.12.18 14:49

Moc mě to mrzí,co tě potkalo.Ja zažila něco podobného před lety,v pubertě,nám náhle umřel taťka na Štědrý den doma.Bylo to strašné,ten první rok byl nejhorší.Bylo mu 44.Chce to jen čas,nic jiného bohužel nepomůže. :hug: Jinak na duchý já nevěřím,ale určitě bych se nebála,pokud myslíš,že je to mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
12.12.18 14:51

Já bych byla zhroucená a nechápu jak máš chuť psát na emimino že se bojíš maminky.
Tvoje slova..přes den se to už dá…po 5 dnech..nechápu, jen pokud jsi troll

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
12.12.18 14:52

@Toma18 Ahoj,
přijmi mou soustrast. Popisuješ maminku tak krásně, že jistě musela být moc šťastná, že má takovou dceru a má s ní takový vztah. Čas je opravdu ten nejlepší lék, ikdyž to prázdné místo zůstane.
Maminka by ale určitě chtěla, ať žiješ nadále život v radosti, děláš věci tak, jak nejlépe umíš, a jak jsi dávala lásku jí, dávala ji těm, kteří si to zaslouží.
Osud vám nedal prostor se rozloučit. Možná právě proto se ti v noci takové věci dějí/zdají. Rozhodně bych se toho ale nebál. Mamka se s tebou jen loučí.
Držte jako rodina spolu, vzpomínejte na to hezké. To by mamku potěšilo.
A neboj se si zaplakat, nebo někoho obejmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
12.12.18 14:54

Kdyz umrela mama.Mela jsem to stejne.Asi za mesic se me zdal sen. Byl takovi divny.Ale mama mi vnem rekla,,ja uz musim jit. A od te doby byl klid. Bolest po smrti trvala dlouho.Ale casem se utlumovala. V listopadu to bylo 5 let. A uz jen vzpominam :srdce: Drzte se vim ze to hodne boli u srdce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
12.12.18 14:55

Sílu nemám, ale chtěla jsem se i vypsat, nejen cumet do blba a čekat, než někdo přijde. Me třeba tohle, co mi jiné holky, kromě TEBE píší moc pomáhá a vidím nějakou naději, že se bojím…jsem napsala…ze jsem z toho vždy mela strach a mám divný pocit…ale to mají i bratři. Neboj se, že jsem úplně happy. Ale maminka by určitě nechtela, aby jsme se trápili a hlavně i kvůli tatky o tom nechci mluvit a trápit se. Vždy az odejde někde pryč…každý jsme jiný, tak si sve chytré řeči nech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.18 14:56

Ja myslim, ze se te zmocnil strach ze smrti. Kdyz mi umrela babicka - bylo to moje prvni setkani se smrti (nasla jsem ji mrtvou), tak jsem hodne dlouho nemohla spat pri zhasnutym svetle. Srovnas se s tim, ale chce to cas. Uprimnou soustrast

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.12.18 14:56

@Toma18 je mi to líto, tohle jsou nervy, proto slyšíš každé šustnutí. Musíš tomu dát čas, je velmi brzy a navíc to byl náhlý a brzký odchod ze světa. Spíte s manželem v jedné posteli? Přitulila bych se a zkusila znovu usnout. Doktorka má pravdu, chce to čas. Buď poblíž rodiny a mluvte o tom, i to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
1702
12.12.18 14:57

Upřímnou soustrast. Je to opravdu moc čerstvé. Určitě nejsi blázen. Každý prožívá stresové situace po svém. I když je to klišé, opravdu pomůže čas. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že přibližně za rok je člověk schopen zpravidla fungovat jako předtím. Dej průchod smutku, nebran se truchlení. Jen tak postupně přijde úleva. Přeji Ti hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
12.12.18 15:10
@Toma18 píše:
Sílu nemám, ale chtěla jsem se i vypsat, nejen cumet do blba a čekat, než někdo přijde. Me třeba tohle, co mi jiné holky, kromě TEBE píší moc pomáhá a vidím nějakou naději, že se bojím…jsem napsala…ze jsem z toho vždy mela strach a mám divný pocit…ale to mají i bratři. Neboj se, že jsem úplně happy. Ale maminka by určitě nechtela, aby jsme se trápili a hlavně i kvůli tatky o tom nechci mluvit a trápit se. Vždy az odejde někde pryč…každý jsme jiný, tak si sve chytré řeči nech!

A myslíš že mlčením to přejde, vždyt máte na maminku vzpomínat mluvit o ní..ne dělat že se nic nestalo…asi jsem fakt divná já nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
12.12.18 15:17
@Anonymní píše:
A myslíš že mlčením to přejde, vždyt máte na maminku vzpomínat mluvit o ní..ne dělat že se nic nestalo…asi jsem fakt divná já nechápu

Jsi divna. Navazis se do zakladatelky, ktera tu hleda podporu a jeste navic jsi hrdinsky anonymni. Teda fuj :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3957
12.12.18 15:17
@Anonymní píše:
Já bych byla zhroucená a nechápu jak máš chuť psát na emimino že se bojíš maminky.
Tvoje slova..přes den se to už dá…po 5 dnech..nechápu, jen pokud jsi troll

A proč anonym? Já tedy nic citlivého o Tvé osobě v příspěvku nevidím. 8o 8o 8o
A to že ty to nechápeš neznamená, že to musí být troll navíc bez anonymu. Neznáš, že sdílená starost je poloviční starost? Ty jsi asi chyběl/a, když se rozdávala empatie. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.12.18 15:19
@Anonymní píše:

No, asi jsi… Jinak nechápu, proč se do zakladatelky tak navazis, navíc anonymně. Zemřel jí blízký člověk, každý se s tím vypořádá po svém. Navíc je podle věku matky zakladatelka velmi mladá.

Příspěvek upraven 12.12.18 v 15:19

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová