Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak radí holky, taky bych zkusila nějakou rekvalifikaci. Jeden tip - já měla obrovský problém sehnat šikovnou a spolehlivou švadlenu. Samozřejmě člověk se nevypracuje ze dne na den a i zařízení dílny něco stojí, ale ze dne na den není skoro nic, tak jen co mě napadlo.
@Breuovi píše:
@terezka24 a v tom baru budeš pracovat až do stáří?Co když se děti rozhodnou dál studovat a ty budeš třeba dělat prodavačku?Z čeho to vše utáhneš?
Toto je individualni…
Ma teta je prodavacka, strejda obchodni zastupce - prijem maji tak prumer a zivi dve dcery a jeste dve vnoucata (rodina na facku, ale to je do jine diskuze)…
My mame prijem stejny (ne-li vyssi) a vychazime jen „tak tak“… je to o nakladech, zavazcich, a u me i o nejakem standartu… ![]()
Takze kazdy holt utahne jine veci za jine penize… ![]()
Na druhou stranu, spolehat se jen na „pana domaciho“ je v dnesni dobe snad az naivni… ![]()
@Breuovi píše:
@terezka24 jenže jaká je jistota že se něco nestane?Že spolu budete celý život.
Jistotu nemáš nikdy,ale teď spolu sme. Až spolu nebudem,tak pak se to bude řešit,ale teď nebudu řešit něco,o čem ani nevím jestli nastane.
@Barca12345 píše:
Toto je individualni…
Já jsem to pochopila tak, že dělat servírku v baru není až do důchodového věku, že je potřeba myslet na to, že člověku bude někdy i přes 40 a nebude chtít pracovat po nocích v zakouřeném prostředí. Spíš teda za barem vídám mladé/mladší servírky.
@Breuovi píše:Žádné vyrypování prosím.
@KatkaX píše:
Já jsem to pochopila tak, že dělat servírku v baru není až do důchodového věku, že je potřeba myslet na to, že člověku bude někdy i přes 40 a nebude chtít pracovat po nocích v zakouřeném prostředí. Spíš teda za barem vídám mladé/mladší servírky.
No, tam byla prave i zminka o te prodavacce, takze ja to pochopila tak, ze bude mit MALO penez…
![]()
jedna známá bezvyučení se protlouká velkokuchyněmi jako pomocná síla a druhá rodí děti (to nemyslím nějak zle), prostě by žádnou práci asi nenašla, tak pořád rodí. což podle mě je jen odsunování problému.
jinak pozn. ono asi i záleží jak vypadáš. věřím, že třeba pěkná kočka si za barem může dobře vydělat
@KatkaX píše:
Kolegini je 52 let a celý život dělá servírku. ![]()
@Anonymní píše: Žádné vyrypování prosím.
Pouhy dotaz, zadne vyrypovani… ![]()
@Barca12345 píše:
No, tam byla prave i zminka o te prodavacce, takze ja to pochopila tak, ze bude mit MALO penez…![]()
Aha, tak to nevím. Já mám pocit, že podle schopností má každý nějaký strop příjmu a prostě se s tím ta rodina naučí žít. Případně mají třeba ještě brigádu atd. Na druhou stranu kdybychom se na to dívali tak, že prodavačka má málo peněz a všichni se mají rekvalifikovat a studovat, tak po čase budou prodávat lidé s vyšší kvalifikací. Rozhodně to nepovede ke zvýšení platu prodavačů/ček.
@terezka24 ve dvou to ještě tak jde. @terezka24 aha tak to je klasika,řeší se až se něco stane.
Já se na pana domácího nespoléhám,vím že kdyby odešel tak to utáhnu,snažím se nebýt na něm závislá on to ví a mám taky u něj jinou cenu.Vím že mě nemůže říct prosím tě nebýt mě tak nejsi tam kde jsi.A na to jsem hrdá.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 08:59
@terezka24 píše:
Kolegini je 52 let a celý život dělá servírku.
Toto uz je na danem cloveku - ja sem tam delam smeny za holky v kavarne a vim, ze jako starsi zenskou, by me tam nikdo nedostal ani heverem!
Ja myslim,ze SS je zaklad.da se dodelat i dalkove,chce to jen chtit,protoze jinak je to o tom drit bidu a to zbytecne.barmanky a podobne by mely byt mista pro mlady lidi co tepeve zacinaji a studuji.aspon tak to vnimam ja.ale pokud jsi chytra,ambiciozni a udelas si zivnostnak tak to je pak jina,ale kolik zen i muzi to muze se zakl.vzdelani rict.Znam velice,velice chytreho chlapa,teprve ted si dela dalkove stredni.lutuje ze to neudelal driv,spatne se nema,ale teprve ted vidi ry moznosti co muze mit.jeden znamej,ma taky jen zakladku ale rozjel si bordel a je tesce ta vodou.ja raci budu spolehat na tu skolu:-D