Maminky bez vyučení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5256
12.6.12 14:00

Asi jsem světlá vyjímka, ale když mi uchazečky na otázku: Proč bych měla vzít přímo vás? řekly, protože se známe, tak u mě skončily… Toto pro mě není důvod! a pokud mám někoho platit, tak vyžaduji aby byla práce odvedená svědomitě a ne, že si ji budu dělat sama, protože tak to bohužel u „tlačenek“ chodí nejčastěji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaaneta
12.6.12 14:15

@mobifilinka nejsi světlá výjimka, oni to většinou chtějí takto všichni a záleží jak se dotyčná osoba chytí. Na druhou stranu, dohodila jsem práci už dost lidem (pár známostí taky mám a oni vždycky -všichni- tak plakali jak potřebují práci), no můžu říct, že se mi to ještě nikdy nevyplatilo - bohužel. Takže s „dohazování“ jsem skončila :)

• Citovat
  • Upravit
5476
12.6.12 14:35

POdle mě je vzdělání důležité, rozšiřuje možnosti. Myslím to tak, že čím víc člověk umí, tím lepší výběr pozic obecně má.
Konkrétně můj kamarád vystudoval medicínu. Jenže se chtěl živit výškovými pracemi, tak šel pracovat na stavbu jako pomocník při zateplování, mytí oken apod. Teď po nějaké době se vrátil k medicíně. On si mohl vybrat. Dělník se základním vzděláním si těžko vybere, jestli se bude věnovat výškovým pracema anebo bude operovat :nevim:
Ona práce není jen o penězích, já v práci hledám mnohem víc - od seberaelizace po určitou společenskou prestiž, ale chápu, že některým lidem ke štěstí stačí, že si vydělají třeba dvakrát tolik, i kdyby se měly hrbit nad pásem dvanáct hodin denně :nevim:

Spíš je mě ale líto takových, kteří se v práci zničí do čtyřiceti. Protože čím dál se zvyšuje důchodový věk a přiznám se, že neznám moc 70letých čísnic, uklízeček apod., ale znám spoustu 70letých lidí, kteří mají VŠ a stále úspěšně pracují ve svém oboru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.6.12 15:35
@mobifilinka píše:
Ahojte, četla jsem pár vašich příspěvků… Sama zaměstnávám lidi a můžu říct, že je mi úplně jedno jakou mají školu nebo jestli vůbec nějakou mají. Pro mě je důležitý výsledek a to, co dokážou. A za to jsou pak hodnoceni!!! Na pohovoru, na moji asistentku, jsem měla cca 40 uchazeček, měly různé vzdělání, nároky… jen 3 byly ale použitelné!!! Lidi, zamyslete se nad sebou a sami si řekněte - za co jste na sebe hrdí! pokud nic nenajdete, je mi vás líto a pokud s tím nic neuděláte, nemůžete čekat, že něčeho v životě dosáhnete. Ono sedět na zadku a čekat že mi padne celý svět k nohám, mít blbé kecy, nadávat jak je všechno nesplravedlivý nebo se skrývat za Anonym, je hrozně jednouchý! Každej člověk by měl s pokorou vzít tu funkci, která se právě nabízí, vždyť můžu hledat dál, pokud není vidina osobního růstu!
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
15054
12.6.12 16:13
@El-Brno píše:Spíš je mě ale líto takových, kteří se v práci zničí do čtyřiceti. Protože čím dál se zvyšuje důchodový věk a přiznám se, že neznám moc 70letých čísnic, uklízeček apod., ale znám spoustu 70letých lidí, kteří mají VŠ a stále úspěšně pracují ve svém oboru :nevim:

a kdo tu práci pak bude dělat, když budou všichni VŠ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.6.12 17:16
@dzarunka píše:
a kdo tu práci pak bude dělat, když budou všichni VŠ :think:

Presne tak :mrgreen: je miliony vysokoskolaku kteri jsou nepouzitelni a remeslniku neni :nevim: proto nas blbej stul do jidelny stal 50 tisic :D
Nikdy nebudu sve dite nutit do vysoke skoly, pokud bude chtit delat remeslo tak to uvitam!!! To je ted nejvetsi vydelek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
12.6.12 17:19
@Janichka píše:
Presne tak :mrgreen: je miliony vysokoskolaku kteri jsou nepouzitelni a remeslniku neni :nevim: proto nas blbej stul do jidelny stal 50 tisic :D
Nikdy nebudu sve dite nutit do vysoke skoly, pokud bude chtit delat remeslo tak to uvitam!!! To je ted nejvetsi vydelek :mrgreen:

jojo přesně:)já doufám že jeden ze synů půjde v manželových šlépějích a bude smít jak prase v žitě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.6.12 17:22
@Janichka píše:
Nikdy nebudu sve dite nutit do vysoke skoly, pokud bude chtit delat remeslo tak to uvitam!!! To je ted nejvetsi vydelek :mrgreen:

Největší, to nevím, ale je fakt, že znám obkladače, který je těžce ve vatě. Ovšem je to machr ve svém oboru, na toho jsem i já čekala poníženě několik měsíců, až si pán udělá čas a pěkně ho přeplatila. Jo, pořádně odváděné řemeslo má zlaté dno :lol:. Ovšem je pravda, že je to fyzicky rasovina.

• Citovat
  • Upravit
48576
12.6.12 17:26

Já nechápu proč si někdo neudělá alespon VL? Proč? Co jste dělali když jste měli chodit do školy? Nějak si to nedokážu představit že bych po zš jen byla doma :nevim:.
Neměli jste rodiče že vás nehnali do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
12.6.12 17:31
@Kamča.dalmatinka
@Kamča.dalmatinka píše:
Já nechápu proč si někdo neudělá alespon VL? Proč? Co jste dělali když jste měli chodit do školy? Nějak si to nedokážu představit že bych po zš jen byla doma :nevim:.
Neměli jste rodiče že vás nehnali do školy?

nemyslím že všichni kdo maj jen zš seděli doma. samozřejmě jsou vyjímky ale já od 15 živila sebe i matku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.6.12 17:31
@Kamča.dalmatinka píše:
Neměli jste rodiče že vás nehnali do školy?

puberta dělá divy a pak jako mladý člověk čuchneš k penězům a škola už tě neláká a potom už si nevěříš,že bys to s dětma zvládala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.6.12 17:40

Já taky zrovna nebyla studijní typ :lol:.Víc mě zajímali kluci ale měla sem na tohle rodiče a musela sem :lol:.Osobně neznám nikoho kdo by do školy nechodil takže mě nenapadlo se ani vzpouzet, měla sem pocit že se to musí :lol:.
Sem samozřejmě ráda i když škola mi k ničemu nejspíš nikdy nebude proto že se do práce zatim už nechystám, ale kdo ví co bude :lol:

Jinak si nemyslim že by někdo byl tak hloupej že by VL nezvládl znala sem ty který neumělido 5ti a VL maj tak mě spíš zajímal ten duvod proč ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
12.6.12 17:55
@Kamča.dalmatinka píše:
Já taky zrovna nebyla studijní typ :lol:.Víc mě zajímali kluci ale měla sem na tohle rodiče a musela sem :lol:.Osobně neznám nikoho kdo by do školy nechodil takže mě nenapadlo se ani vzpouzet, měla sem pocit že se to musí :lol:.
Sem samozřejmě ráda i když škola mi k ničemu nejspíš nikdy nebude proto že se do práce zatim už nechystám, ale kdo ví co bude :lol:Jinak si nemyslim že by někdo byl tak hloupej že by VL nezvládl znala sem ty který neumělido 5ti a VL maj tak mě spíš zajímal ten duvod proč ;)

já nechodila :nevim: když umřelmladší brácha zůstali jsem s mámou na vše sami bylo to složité…máma do té doby nepracovala,starala se o něj…když se to stalo automaticky jsem už do školy nešla byly jsme spolu doma jen jsme řvali hulili já i chlastala…a když jsme se stavěly na nohy tak škola bylo to poslední co mě zajímalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.6.12 17:57

@Crystal87 to je strašné moc mě to mrzí…

On to někdy fakt život tak zamotá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
12.6.12 18:00
@Crystal87 píše:
já nechodila :nevim: když umřelmladší brácha zůstali jsem s mámou na vše sami bylo to složité…máma do té doby nepracovala, starala se o něj…když se to stalo automaticky jsem už do školy nešla byly jsme spolu doma jen jsme řvali hulili já i chlastala…a když jsme se stavěly na nohy tak škola bylo to poslední co mě zajímalo…
:,( :,( :hug: :hug: to je hrozny :-(
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová