Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@jessikka. emimino. cz/profil/jessikka/ No nevím snad jo když myslíš já vlastním pracovní agentůru a vím jak to chodí moc dobře a ty jako zaměstnanec o tom nemáš ani ponětí zkus poklábosi s šéfovou a uvidíš jak ty tvoje výběry padaj…kolik lidí prošlo tvým výběr…tvým doporučením? Zkus se zamyslet a pak uvidíš sama,že v podstatě tvých 1500 se hooodně zuží
No, píšeš tady anonymně, docela i nesmysly a pak přijdeš s tím, že vlastníš agentŮru. Dosud se tvoje argumety opíraly o „moje okolí“ a „mé známé“ a nejadnou toto.
Nezlob se, nejsem blbá a nevěřím ti ani slovo.
A pokud máš tu agentnŮru, tak asi víš, že zaměstnanci moc dobře vědí o tom, jak jejich práce probíhá, jak si vedou jejich uchazeči, kolik jich jde ke klientovi na pohovor, kolik jich je odmítnuto. Musí totiž plnit svoje KPIs a svůj finanční cíl, víš?
@RyBANA píše:
Tak mě přijde dost úsměvné napsat, že na vzdělání nezáleží…
Budete se tohoto držet i při výchově resp. (ne)vzdělávání svých dětí?
To jsem zvedava taky.To me zajima.
No, na vzdělání záleží, ale jen do určité míry. A ani to vzdělání není zárukou vyšších výdělků. Př. můj otec, padesátník, dostal vyhazov, resp. neprodloužili smlouvu. je ing. má v oboru přes 3Olet praxe a práci nemůže sehnat už přes rok a to se zaměřil téměř na celou ČR. Tady vidím teda problém hlavně věk
No a moje sestra dvě VŠ a bratr maturita, každý v jiném oboru, ale brácha má nástupák 2× vyšší než ségra. To jsou jen příklady z mého nejbližšího okolí, jsou profese, kde je VŠ žádoucí a pak mi přijde, že jsou i takové, kde naprosto nezáleží na dosaženém vzdělání ani oboru apod.
Tím jsem jenom chtěla říct, že zakladatelka si může vybrat, kterým směrem jít. Pokud si něvěříš na školu, tak jdi alespoň na rekvalifikaci. Máš-li obor kde chceš pracovat a lze to dělat na živnosťák, tak bych se rozhodla pro to. Možná si zjistit, co v tvém regionu chybí za pracovní sílu
Kde je jaká poptávka
Já mám teda jenom ZŠ + dva roky střední a teď si dělám rekvalifikaci na kuchařku. Mám za sebou 1. kurz a zbývají mi ještě dva. Pak dostanu šanci dělat výučák. Nechtěla jsem být bez vyučení a kvůli zdr. problémům jsem nemohla dokončit školu. Tak jsem na to šla tímhle způsobem.
Příspěvek upraven 12.06.12 v 10:28
@Anonymní píše:
Holky nezlobte se, ale víte o tom prd jak se přímají zaměstnanci a jak takové pohovory v hloubce probíhaj. Tady jde o kšeft o peníze a ne o zaměstnance o ty nešlo nikdy a taky nepůjde jen když jsou opravdu potřebaNebudu to tady rozebírat jen jsem chtěla pomoc stím,že vím,že škola je na prd. To je vše!
No, nezlob se na me, ale to s tou agenturou ti neverim ani trochu… ![]()
Znam hodne lidi, kteri jsou vysoko postaveni a tlacenku k tomu rozhodne nemeli - ale to se musis vypracovat sam - souhlasim s tebou akorat v tom, ze pokud se nekdo dostane na supr placene misto se supr pracovni dobou, koser to asi nebude - ale tot vse!
@jessikka Mě je to úplně jedno jestli mi věříš nebo ne a já nic o okruhu známých nepsala
Psala jsem snad jen jeden příspěvek myslím reakci na tvůj,že pracuješ na personálním,tak jsem psala,že máš pokecat s šefkou jak to je nic víc.Jistě,že anonymně jak asi jinak umíš si představit co by se dělo jinak? tady stačí někomu napsat,že jsi zubař a můžeš celej profil rušit ![]()
Nemám důvod si vymýšlet proboha jsem snad padlá na hlavu vlastním se svým mužem Personální agentůru a nyní jsem na mateřské a když malá spí sedím před pc a koukám co nového na emiminu a ještě co bych dodala v naší agentůře jsou zaměstnané dvě mamči tady z emimina…taky známost no jo. Jinak jasně nebudu kecat nemůžeme počítat 100% pracující lid lidi kteří jsou na postech o kterých tady mluvíme…kanceláře,banky,úřady je jen asi 40% a z těch 40% je téměř 39% zaměstnaných přes známost.
@Anicol Pod to se podepíšu. Vzdělání důležité fakt je, prostě dává víc možností, vyšší nástupní plat, pak i větší příležitost rozvoje uvitř firmy. Ale věk je ještě mnohem důležitější kriterium. Jakmile je člověku přes padesát, tak to má mnohem složitější a je úplně fuk v jakém oboru hledá. Všichni totiž teď chtějí ty „flexibilní“ a pod tím vidí mladé a plné elánu. A je jim fuk, že tenhle příměr je úplná blbost. Takový (já nevím) mechanik, co mu je 25, určitě na místě nezůstane dalších 30 let, ale po roce dvou půjde jinam. A firma s tím bude mít náklady - hledání nového člověka, jeho zaškolení, lékařské prohlídky, kterých je na takové pozici hodně nejsou levné. Naptoti tomu padesátník si je vědom toho, jk špatně se mu hledá teď, natož za pět či deset let a bude vděčný, že tam může být do důchodu. nemluvě o míře zkušeností ve věku 25 a 50 let.
Ale firmám to nevysvětlíš (a že jsme se pokoušeli hodněkrát), tak jako jim nevysvětlím, že účetní středoškolačka s praxí bude lepší a možná i levnější než účetní absoloventka VŠ nebo s krátkou praxí.
@Anonymní píše:
@jessikka Mě je to úplně jedno jestli mi věříš nebo ne a já nic o okruhu známých nepsalaPsala jsem snad jen jeden příspěvek myslím reakci na tvůj,že pracuješ na personálním,tak jsem psala,že máš pokecat s šefkou jak to je nic víc.Jistě,že anonymně jak asi jinak umíš si představit co by se dělo jinak? tady stačí někomu napsat,že jsi zubař a můžeš celej profil rušit
Nemám důvod si vymýšlet proboha jsem snad padlá na hlavu vlastním se svým mužem Personální agentůru a nyní jsem na mateřské a když malá spí sedím před pc a koukám co nového na emiminu a ještě co bych dodala v naší agentůře jsou zaměstnané dvě mamči tady z emimina…taky známost no jo. Jinak jasně nebudu kecat nemůžeme počítat 100% pracující lid lidi kteří jsou na postech o kterých tady mluvíme…kanceláře,banky,úřady je jen asi 40% a z těch 40% je téměř 39% zaměstnaných přes známost.
Takhle ale můžeš mít zařízenou malou rodinnoi frimičku a ne firmu o 200 nebo 3000 zaměstnaních. Tam to už přes známosti skrátka nejde. Pokud máš takové firmy mezi klienty své agentŮry, tak to musš vědět.
A proš bych měla mluvit se svým šéfem? Já sama chodím na jednání s klienty, domlouvám s nimi smlouvy, pak s nini komunikuju a hledám jim lidi. O své práci a výsledcích mám dobrý přehled.
@Anonymní píše:
Holky nezlobte se, ale víte o tom prd jak se přímají zaměstnanci a jak takové pohovory v hloubce probíhaj. Tady jde o kšeft o peníze a ne o zaměstnance o ty nešlo nikdy a taky nepůjde jen když jsou opravdu potřebaNebudu to tady rozebírat jen jsem chtěla pomoc stím,že vím,že škola je na prd. To je vše!
Pracovala jsem 10 let jako personalistka. A můžu Ti říct, že vždycky šlo právě o zaměstnance, vždyť oni jsou Ti nejdůležitější. Věř mi, že žádný podnikatel/zaměstnavatel nebude zaměstnávat/platit zbytečně, dnes opravdu musíš něco umět. A jak jinak to dokážeš než dosaženým vzděláním? Ano, v určitých profesích se dělají testy, např. v té naší firmě kde jsem pracovala se dělaly pohovory s překladatelkami, stalo se občas, že některá neměla požadované vzdělání, ale byla třeba dlouhodobě v zahraničí…ale to jsou vyjímky. V obecné rovině je právě vzdělání nejdůležitější, a hned následuje zdraví.
Ono je asi rozdíl mězi soukromou firmou a státním zaměstnancem,na určité místo se těžko dosadí člověk bez VŠ i když má v oboru znalosti. ![]()
@Anonymní píše:
@jessikka Mě je to úplně jedno jestli mi věříš nebo ne a já nic o okruhu známých nepsalaPsala jsem snad jen jeden příspěvek myslím reakci na tvůj,že pracuješ na personálním,tak jsem psala,že máš pokecat s šefkou jak to je nic víc.Jistě,že anonymně jak asi jinak umíš si představit co by se dělo jinak? tady stačí někomu napsat,že jsi zubař a můžeš celej profil rušit
Ne, ne a ne… ![]()
Ale koukám, že jsme se dostali docela daleko od zakladatelčina dotazu. Z osobní zkušenosti bohužel mluvit nemůžu, já školu mám. Práci seženeš, ale jde o to, jestli tě to bude uspokojovat a nebo ne. A taky jak dlouho budeš shánět. Opravdu bych doporučila nějaké vzdělávání, ať už dálkově SŠ, nebo rekvalifikaci (třeba na nehtářku a pak si třeba pronajmout křeslo v salonu), nebo se aspoň učit jazyk. Objeví se tak víc možností, než když bys byla bez vzdělání ![]()
Hodně štěstí!
Příspěvek upraven 12.06.12 v 10:50
Právě v těch velkých firmách to je to nejhorší a nejvíc to jde je to přesně naopak,ale tak nebudu se tady sváma dohadovat každý ví své a je to v podstatě jedno. A je jasné,že jsou pozice kde je potřeba opravdu vybírat pečlivě a opět to není o vzdělání,ale o praxi a agentůra stejnak utře pokud zaměstnavatel najde někoho jiného a jak ho najde co myslíte,že by projížděl životopisi a průměry ze škol? Zase ta známost
Prostě doba se posunula tak,že nezáleží na vzdělání,ale na známostech,praxi atd. Jinak co se týče oborové práce,tak tam je vyučení potřeba o tom se sváma nehádám to dávám za pravdu těžko automechanik bude kadeřníkem a podobně.