Maminky bez vyučení

Anonymní
12.6.12 08:13

Maminky bez vyučení

:mavam: Dobré ráno

Maminky a tatínkové bez vzdělání,jak jste si našli prácí?nebo co děláte?

Prosím,bez urážek.

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15659
12.6.12 08:15

Měli jsme v práci servírku bez výučáku. Fajn holka, milá, příjemná, šikovná. Jen měla menší peníze, neměla školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
12.6.12 08:16

úplně bez vzdělání to moc nepůjde, nevím, ale asi bych vyzkoušela udělat si aspoň nějaké kurzy.

• Citovat
  • Upravit
3478
12.6.12 08:17

ahoj,me osobne se to netyka,ale moji segry ano.nasla praci v kuchyni(ALE PRES TLACENKU),kde jen myla nadobi a dala ficku a ted se vypracovala na post kucharky a jde ji to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.6.12 08:20

Já tedy školy mám,ale i tak mají mamky po MD co mají i VŠ problém najít práci. Asi bych buď začala studovat dálkově nebo alespoň nějaký kurz. Podle mně pracovní trh je problém i v Praze.
Můžu se zeptat ty nemáš žádné vzdělání jen ZŠ? pracovala jsi?
Napadá mně jen v nějakém supermarketu jako prodavačka. Nechci nijak strašit,ale všeude chtějí nějakou praxi. Švagr je teda truhlář a pingluje,ale přes známého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
12.6.12 08:21

dělala jsem dělnici-montáže,kompletace výrobků,kabeláž......segra si udělala kurz sanitářky a dělala v nemocnici,teď prodává v knihkupectví.....teta dělala v pekárně,v obchoďáku za pultem,pomocná síla v kuchyni,úklid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.6.12 08:22

Znám jednu holčinu pouze se základkou - jen uklízí a má problém sehnat i to.

• Citovat
  • Upravit
5052
12.6.12 08:25
@Naima píše:
Znám jednu holčinu pouze se základkou - jen uklízí a má problém sehnat i to.

přesně tak a podle mně bude hůř já mám SŠ a praxi a stejně na lepší práci bych musela mít VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.12 08:27

můj chlap má oficiálně jen základní školu a dělá IŤáka za 30 hrubýho, takže to teoreticky jde. ale prakticky - on má střední školu, jen ji nemá ukončenou. takže je vidět, že nemusíš mít nutně papír (jak kde), ale něco musíš umět…

• Citovat
  • Upravit
2801
12.6.12 08:31

Ahoj moje mamka je bez vyučení a ted je to potíž něco najít.. Sice ze začátku dělala v pekárně pak v prádelně ale ted je na půl ůvazku jako uklízečka a nemůže nic jiného sehnat . Takže bída. Za mě já bych si udělala nějaký kurz a nebo dodělala školu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
12.6.12 08:34

Bez vyučení mají jedinou jistotu úřad práce.A pokud se na místo uklízení hlásí někdo s výučním listem a jen se základním vzděláním tak spíše vezmou s výučním listem.Do kuchyně bych spíše vzala kdo je vyučený než někoho kdo vyučený není.Do firmy to samé.Když neměl zájem moc studovat jak mám jistotu že bude mít zájem pracovat?

• Citovat
  • Upravit
9649
12.6.12 08:36

Samozrejme muzes neco najit… priklanela bych se k prodavackam a servirkam… mame kavarnu, ktera je spojena s knihkupectvim a vlastne, kdyz jsme prijimali slecny, vubec jsme na vzdelani nekoukali… :think: Ale to spise proto, ze jsou vsechny „zname“.
Myslim ale, ze v dnesni dobe to budes mit hooodne tezke.
Ja bych treba ke sve hlavni cinnosti nepotrebovala vzdelani zadne, ale jsem OSVC. Tam jde spise o to, jestli dokazes myslet, nez ze mas maturitu z cestiny a matiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
12.6.12 08:41

Já jsem pracovala v baru za dost slušné peníze,měla jsem skoro stejný plat jako můj přítel který výučák má. Až zkončím MD,vracím se tam zpět :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
12.6.12 08:45

@terezka24 a v tom baru budeš pracovat až do stáří?Co když se děti rozhodnou dál studovat a ty budeš třeba dělat prodavačku?Z čeho to vše utáhneš?

• Citovat
  • Upravit
3684
12.6.12 08:48

Tak snad netáhnu domácnost jen já,ne? :nevim: Ještě tu je pan domácí,který má plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová