Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Měli jsme v práci servírku bez výučáku. Fajn holka, milá, příjemná, šikovná. Jen měla menší peníze, neměla školu.
úplně bez vzdělání to moc nepůjde, nevím, ale asi bych vyzkoušela udělat si aspoň nějaké kurzy.
ahoj,me osobne se to netyka,ale moji segry ano.nasla praci v kuchyni(ALE PRES TLACENKU),kde jen myla nadobi a dala ficku a ted se vypracovala na post kucharky a jde ji to…
Já tedy školy mám,ale i tak mají mamky po MD co mají i VŠ problém najít práci. Asi bych buď začala studovat dálkově nebo alespoň nějaký kurz. Podle mně pracovní trh je problém i v Praze.
Můžu se zeptat ty nemáš žádné vzdělání jen ZŠ? pracovala jsi?
Napadá mně jen v nějakém supermarketu jako prodavačka. Nechci nijak strašit,ale všeude chtějí nějakou praxi. Švagr je teda truhlář a pingluje,ale přes známého.
dělala jsem dělnici-montáže,kompletace výrobků,kabeláž......segra si udělala kurz sanitářky a dělala v nemocnici,teď prodává v knihkupectví.....teta dělala v pekárně,v obchoďáku za pultem,pomocná síla v kuchyni,úklid
Znám jednu holčinu pouze se základkou - jen uklízí a má problém sehnat i to.
@Naima píše:
Znám jednu holčinu pouze se základkou - jen uklízí a má problém sehnat i to.
přesně tak a podle mně bude hůř já mám SŠ a praxi a stejně na lepší práci bych musela mít VŠ.
můj chlap má oficiálně jen základní školu a dělá IŤáka za 30 hrubýho, takže to teoreticky jde. ale prakticky - on má střední školu, jen ji nemá ukončenou. takže je vidět, že nemusíš mít nutně papír (jak kde), ale něco musíš umět…
Ahoj moje mamka je bez vyučení a ted je to potíž něco najít.. Sice ze začátku dělala v pekárně pak v prádelně ale ted je na půl ůvazku jako uklízečka a nemůže nic jiného sehnat . Takže bída. Za mě já bych si udělala nějaký kurz a nebo dodělala školu
Bez vyučení mají jedinou jistotu úřad práce.A pokud se na místo uklízení hlásí někdo s výučním listem a jen se základním vzděláním tak spíše vezmou s výučním listem.Do kuchyně bych spíše vzala kdo je vyučený než někoho kdo vyučený není.Do firmy to samé.Když neměl zájem moc studovat jak mám jistotu že bude mít zájem pracovat?
Samozrejme muzes neco najit… priklanela bych se k prodavackam a servirkam… mame kavarnu, ktera je spojena s knihkupectvim a vlastne, kdyz jsme prijimali slecny, vubec jsme na vzdelani nekoukali…
Ale to spise proto, ze jsou vsechny „zname“.
Myslim ale, ze v dnesni dobe to budes mit hooodne tezke.
Ja bych treba ke sve hlavni cinnosti nepotrebovala vzdelani zadne, ale jsem OSVC. Tam jde spise o to, jestli dokazes myslet, nez ze mas maturitu z cestiny a matiky…
Já jsem pracovala v baru za dost slušné peníze,měla jsem skoro stejný plat jako můj přítel který výučák má. Až zkončím MD,vracím se tam zpět ![]()
@terezka24 a v tom baru budeš pracovat až do stáří?Co když se děti rozhodnou dál studovat a ty budeš třeba dělat prodavačku?Z čeho to vše utáhneš?
Tak snad netáhnu domácnost jen já,ne?
Ještě tu je pan domácí,který má plat.
Maminky a tatínkové bez vzdělání,jak jste si našli prácí?nebo co děláte?
Prosím,bez urážek.
Děkuji