Maminky drobnějších dětí

ŠáruušN
9.10.12 16:38

Maminky drobnějších dětí

Ahoj. Mám tříletého syna, dnes jsme byli na tříleté prohlídce a měří 91 cm a váží 12,8 kg. Vzhledem k tomu, že při narození měl krásných 3500 g a 52 cm, ještě v roce 9,3 kg a 75,5 cm (což ještě není úplně nejhorší), a pak se začal v růstu hodně zpomalovat (a navíc máme potíže s vyprazdňováním), paní doktorka usoudila, že bude potřeba udělat odběr krve a vyloučit celiakii, sníženou činnost štítné žlázy a jiné možné příčiny neprospívání. Přitom jí pěkně, někdy až moc… Jinak, já měřím 165 cm a vážím 53 kg, manžel 175 cm a 90 kg… Tak jsem se chtěla zeptat jiných maminek, které mají doma také takového prcka, zda to vaše dětská lékařka také tak řešila a zda byla zjištěna nějaká příčina, nebo jestli jsou vaše děti prostě menší ale jinak zdravé. Nechci z toho dělat žádné závěry, jen si chci o tom popovídat a mít pocit, že nejsem sama :) Protože všude jen čtu, jaké mají doma maminky obříky, jak jim děti hezky prospívají, všechny moje kamarádky mají velké děti, ve školce je můj chlapeček úplně nejmenší… :? Tak se chci ujistit, že jsou na světě i další takoví prckové, jako je ten můj :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6391
9.10.12 16:45

@ŠáruušN Ahojky no ja nevim zda sem muzu napsat, ale my byly ted na prohlidce v 18 mes, a doktorka nam rekla ze malej je s vahou na stiru ale ze je vysoky zase.Mame 10.64 kilo a 87 cm vysku…A jsme hubeni, ale asi vse vylita .Kdyz se narodil mel 49 cm a 2.70kil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chelup
9.10.12 16:52

Tak to Tě musím uklidnit. Pracuju ve školství, takže vidím ohromné rozdíly velikosti dětí v každém ročníku. Některého prvňáčka bys poslala okamžitě do školky a jiný, stejně starý, vypadá jako třeťák. Hlavně že je dítě zdravé. Sestřenice má také prcka, ve 4. třídě vypadá na první. Ale je zdravý, chytrý. Prodělali všechna možná vyšetření, genetické, štítnou žlázu, metabol. poradnu atd. Vše O. K. Tak Ti přeju, ať vyšetření dobře dopadnou a je to prostě jen drobek. Malý, ale zdravý a spokojený :mavam: Jo, a můj brácha měl v deváté třídě 164 cm a teď měří skoro dva metry :mavam:

• Citovat
  • Upravit
24798
9.10.12 16:54

Majda měla 92cm a 12,1kg (narození 3kg a 48cm, v roce 73cm a 7,3kg).
Dr. teda nic neřeší, já sama jsem hubená, její taťka taky, navíc nám moc nevyrostl :mrgreen: a ona si celkově od mimina drží „svou“ křivku v růstovém grafu - jen teda okolo toho roku spadla až pod nultý percentil, ale brzo se srovnala.
Takže možná je prostě jen prcek, ale jeden odběr snad přežije :hug: bobík a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.10.12 16:54
@Jaja87 píše:
@ŠáruušN Ahojky no ja nevim zda sem muzu napsat, ale my byly ted na prohlidce v 18 mes, a doktorka nam rekla ze malej je s vahou na stiru ale ze je vysoky zase.Mame 10.64 kilo a 87 cm vysku…A jsme hubeni, ale asi vse vylita .Kdyz se narodil mel 49 cm a 2.70kil.

No, dcerka ma tyto miry ve 21 mesicich, a kluci byvaji vetsi, za tri mesice jeste muze porust a prijde mi to naprosto normal… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 16:58

@Barca12345 Ta to jsi me docela uklidnila ze to mate vy ve 21 mes, ano kluci byvaji vetsi, ale nase dr kouka na nejaky grafy a zanci si to, a my jsme vzdy tak nejak na hranici, a me to pak stve..Me prijde nas malej spokojeny proste je drobnejsi no ..Ty jejich grafxy bych zmackala. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
9.10.12 16:59

Tak my mame ve 2letech 86cm a vazime 12kg.pri narozeni mel je 47cm a 3050kg.my taky nejsme zadny obrici ja mam 160cm a 43kg a manza 174cm a 73kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
9.10.12 17:04

Dvojcata maji 97cm 15kg a 92,5 cm a 12kg, nejmladsi ma 13 kg a 85cm, manzel ma 193 a ja 170

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
9.10.12 17:04

Taky bych tě chtěla uklidnit…My máme 3 děti, první byla nedonošená, takže tam to bylo jinak. Ale druhá měla v roce jenom 6,5 kg, teď ve 4,5 letech má 13,2kg. A nejmladší má akorát 2 roky a má „už“ 9kg. S výškou jsou na tom podobně, všichni jsou podprůměrní. Doktorka to řešila u prvních dvou dětí, byla jsem s nimi na vyšetření štítné žlázy. A vše bylo v pořádku. Prostě jsou všichni po manželovi…ten může sníst třeba celý prase a nepřibere ani gram :mrgreen: A děti jedí celkem pěkně.
Je fajn, že máš zodpovědnou doktorku a chce to zkoumat, ale myslím, že dopadnete jako my…tedy, že je malý úplně zdravý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.10.12 17:05

Mám taky žížalku. Ve třech letech má malá metr na výšku a váží +/- 13 kg. Ještě že alespoň v obličeji dost podobná na mě i na manžela, jinak nám při našich spíše kulovitých figurách nikdo neuvěří, že je opravdu naše. :mrgreen:
Ale je teda nejedlík, a se zažíváním válčíme už od jejího 4. měsíce. Aktuálně je na bezlepkové dietě, celiakii sice dle testů nemá, ale všechny její zažívací potíže s dietou zmizely, takže nějaká nesnášenlivost tam zřejmě bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.10.12 17:08
@Jaja87 píše:
@Barca12345 Ta to jsi me docela uklidnila ze to mate vy ve 21 mes, ano kluci byvaji vetsi, ale nase dr kouka na nejaky grafy a zanci si to, a my jsme vzdy tak nejak na hranici, a me to pak stve..Me prijde nas malej spokojeny proste je drobnejsi no ..Ty jejich grafxy bych zmackala. :dance:

U těch grafů je myslím daleko důležitější, jestli si dítě drží křivku a jestli tam nejsou nějaký výraznější výkyvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
9.10.12 17:11

@Bersaba No on si tam pise neco do grafu, a nerika nic,.Tak nevim asi ok, a drzi si krivku..Jen ted rikala ze jsme s vahou na stiru ale ze je vysoky. :potlesk: Je to zizalka nase. Poslu foto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
9.10.12 17:15
@Jaja87 píše:
Poslu foto :)

Je boží. :hug: A teda žádná vychrtlinka, alespoň podle obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ŠáruušN
9.10.12 17:20

Děkuji všem za uklidnění :) Můj nejstarší má právě míry docela v normě, jen ti dva mladší jsou takoví drobní. Naší paní doktorce by ani nevadilo, že je prostě menší, ale všímá si toho, že se v růstovém grafu „propadl“. Cca od roku a půl to jde jenom dolů. Ale možná jenom hledá pásmo, ve kterém poroste, a možná taky bude po mě, protože já taky můžu jíst co chci, a nepřiberu ani kdybych se na hlavu postavila :) Už mě to štve, jak mi každý říká že jsem hubená a že bych měla víc jíst :pocitac: Ale když budou moje děti v tomhle po mě, nebude mi to vadit, jenom se bojím aby bylo vše v pořádku, aby krevní testy dopadly dobře…

• Citovat
  • Upravit
cher
9.10.12 17:24

Moje malá porodní váha- 2,8 v roce- 7,5 ve 2 letech 10,2 teď má 2 roky a 4 měsíce a má 11,2 kg a 89 cm, nohu 21 je to drobek ale pořád svým tempem přibírá. Jinak jí hodně rychle spaluje kadí denně, někdy i 2×. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová