Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci zkusit tolik opěvovaný linux. Všude mi to nabízí unbutu, že je to novější než linux? V čem je linux tak dobrý? ![]()
A jak je to s ovladačema na notebook? Když si nainstakuju linux nebo unbutu? ![]()
Ubuntu=linux a pokud se ptas na takovyhle dotazy tak si ho neinstaluj
@radeji ne píše:
Ubuntu=linux a pokud se ptas na takovyhle dotazy tak si ho neinstaluj
No tak přechytralý anonymy miluju. jdi si honit triko jinam jo? ![]()
Mas uz nejake drivejsi zkusenosti s linuxem?
pokud ne, neinstaluj si ho, ja se povazuju za prumerneho uzivatele PC, jak po pracovni strance, tak v soukromi a teda linux bych nezvladla a to jsem pracovala v PC firme, kde na nem polovina kolegu delala a snazili se me do taju linuxu zasvetit…
@Hanulka82 píše:
Mas uz nejake drivejsi zkusenosti s linuxem?pokud ne, neinstaluj si ho, ja se povazuju za prumerneho uzivatele PC, jak po pracovni strance, tak v soukromi a teda linux bych nezvladla a to jsem pracovala v PC firme, kde na nem polovina kolegu delala a snazili se me do taju linuxu zasvetit…
Všude píšou, že je na ovládání jednoduchej ![]()
Ubuntu je „verze“ linuxu nebo jako to říct. Něco jako windows vista, windows 7, windows XP.
Je to operační systém, takže by ses musela naučit pracovat s úplně jiným prostředím v počítači a dohledat/dokoupit? aplikace (textové editory, přehrávače, fotoeditory…) abys ho vůbec mohla používat.
Výhoda je asi v tom, že není tak běžný jako windows a je proto odolnější vůči virům.
@monika32 píše:
Všude píšou, že je na ovládání jednoduchej
no pro toho, kdo v nem umi pracovat je skvely, jednoduchy, netrpi tolik chybama jako Windows, ale pokud nevis, o co jde, nerozchodis to, to mi ver ![]()
Urcite Ubuntu, je podobnej windowsum, ale klasickej Linux, tam si musis vsechno naprogramovat sama, kdezto v Ubuntu to skoro vsechno uz je a je to 100% uzivatelsky lehci jak Linux.. mam v tom zkusenosti a jako zacatecnikovi jedine Ubuntu ![]()
Ja pouzivam Linux Ubuntu (Ubuntu je jedna z free verzi Linuxu) uz nekolik mesicu. Da se na to pomerne rychle zvyknout. Podobne jsem si musela zvykat na system v chytrem telefonu. Uz jsem mela PC hrozne zasekanej, po preinstalovani se podstatne zrychlil. Misto klasickeho Wordu a Excelu ma Abiword a Gnumeric, je to skoro shodne a dokument/ tabulka se da ulozit i ve formatu .doc nebo .xls. Na domaci PC v pohode (kde pouzivam prevazne internet, sem tam se podivam na film a vyjimecne otevru neco z Officu), v praci bych s tim asi trochu bojovala.
Kdyby sis ho nainstalovala a s necim si nevedela rady, dej vedet- zeptala bych se manzela ![]()
http://www.ubuntu.cz/…jte/stahnout ..tady mas primo odkaz kde si stahnes nejnovejsi verzi, vse zdarma.. uz je to prizpusobeno k co nejpohodlnejsimu uzivani, tak se neboj.. kolikrat ma vic vyhod jak klasickej win
Já ho chci zkusit na druhým notebooku, co mám jen na prohlížení na netu. No co, zkusím ten Ubuntu, když mě to nepůjde, vrátím tam W. jenže na tom notebooku mám visty a ty jsou fakt „perfektní“
Tak bych zkusila tohle, nic horšího než visty to snad nebude ![]()
@Hanulka82
nesouhlasím, jsem průměrný uživatel PC a spokojenost. Není to nic složitého, jde o zvyk, to je celé.