Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@monika32 píše:
Chci zkusit tolik opěvovaný linux. Všude mi to nabízí unbutu, že je to novější než linux? V čem je linux tak dobrý?
Jestli programuješ tak jo, je jednoduchej pokud ráda zadáváš příkazy…
@stazinka09 píše:
@Hanulka82
nesouhlasím, jsem průměrný uživatel PC a spokojenost. Není to nic složitého, jde o zvyk, to je celé.
myslis klasicky linux? pokud ano, tak te obdivuju
s tou verzi Ubuntu zkusenost nemam, ale pokud holky pisou, ze je podobny win, tak pak ok…
@stazinka09 píše:
nesouhlasím, jsem průměrný uživatel PC a spokojenost. Není to nic složitého, jde o zvyk, to je celé.
Presne tak. Navic uz ma ovladaci prvky v cestine (aspon ty hlavni, sem tam se tam zamota anglictina), takze je to prehledny.
A jak je to s těma ovladačema? To na to nejsou třeba? protože na můj noťas ke stažení na stránkách HP nejsou ![]()
Pro mě byl přechod z Windows docela šok, i když Ubuntu vypadá docela podobně. Na prohlížení internetu je fajn, ale něco v něm instalovat moc neumím..
Moni - u Ubuntu programovat nemusis, to bylo u starsich verzi (nebo jako muzes, ale nemusis), nainstaluj si ho a pak tam mas normalne jakoby ikony kde si muzes vybirat z programu, ktery si nainstalujes do Ubuntu, kdezto ve win je hledas treba na netu.. u Ubuntu uz mas takovou =schranku= odkud cerpas co se ti hodi..
Myslim, ze Ubuntu je lepsi jak Visty.. myslim si, ze k nauceni je to do pul hodky ![]()
@Sifa píše:
Myslim, ze Ubuntu je lepsi jak Visty.. myslim si, ze k nauceni je to do pul hodky
asi tak nějak! ![]()
@Sifa
děkuji, zkusím ho. zase nejsem úplné střevo, jen prostě když něco neznám, tak se zeptám ne? Já tam mám fakt jen net. a otvírá se v pohodě soubory v adobe? tak zatím děkuji a až dám spát toho mého malého barbara, pustím se do toho ![]()
Jasny, vsechno je skoro stejny jako ve win, jen se to treba jinak jmenuje.. uvidis az to nainstalujes, ze to neni tak hrozny.. vsechno mas v ty liste po levy strane a nebo v nastrojich.. ![]()
Tak manzel tady na me vola, ze my jsme to prvne zkouseli tak, ze jsme si nahrali Ubuntu na USB, spustili, ja jsem to zkusila a pak az jsme to nahrali do PC. Na tehle strankach: http://www.pendrivelinux.com/…-ubuntu-610/ je nekolik verzi ke stazeni, mozna by to bylo pro zacatek lepsi, po restartu si zase skocis do sveho OS.
Jinak zadne prikazy ani programovani nejsou potreba, jak pise Sifa: vlevo nahore se rozbali menu a tam je vsechno. Na plochu se da klasicky ulozit zastupce…
Ubuntu si ovladače najde sám, v tom je výhoda proti windows
@monika32 Ubuntu je linuxová distribuce proslavená agresivním marketingem a údajnou blbuvzdorností
. S trochou odvahy nainstaluje linux i malé dítě. Většina důležitých programů je už součástí instalace, takže žádné brousení po netu a kradení softu. Programovat v něm vážně není potřeba, má hned několik hezkých grafických prostředí. Jinak já osobně raději http://www.opensuse.org/cs/ Má ovládací centrum, kde se dá nastavit skoro všechno včetně instalace a buildservice. A jako většina distribucí má i verzi běžící z DVD nebu usb.
Podle mě je Ubuntu pro absolutního začátečníka v pohodě, není tam nic náročného, pokud teda člověk nechce nějaké speciality a nevadí mu určitá specifika této distribuce, která už se spíš blíží Windowsům ![]()