Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, tak já to řešila bohužel taky, ex absolutně nespolupracoval, takže co bylo v mých silách jsem si vzala na splátky a bohužel, co jsem věděla, že nedokážu zaplatit, tak jsem oželela. A dalo se to. Děti věděli, že na to prostě nemáme penízky a já se musela naučit, že jsem i na takové věci sama.
Ahoj u nás doma je co se týká nábytku skoro vse bazarove
děkuju ze existuje Aukro a internet. Držím palce ať postel pro prcka vyresis.
@mamaho píše:
Ahoj, tak já to řešila bohužel taky, ex absolutně nespolupracoval, takže co bylo v mých silách jsem si vzala na splátky a bohužel, co jsem věděla, že nedokážu zaplatit, tak jsem oželela. A dalo se to. Děti věděli, že na to prostě nemáme penízky a já se musela naučit, že jsem i na takové věci sama.
Dobré ráno…no je to někdy náročné jako tak na běžné věci to máme normálně nestěžuji si ale fakt co se týče takových těch věci 1500 a výše je problém. syn zas až tak moc rozmazlenýnení necpu mu vše co uvidí a je tak naučený což jsem ráda…
Já kupuji spoustu věcí bazarových. Třeba teď bylo potřeba koupit věci do školy. Na psací stůl jsem třeba šetřila půl roku po 300Kč měsíčně.
U mě funguje přemýšlet hodně dopředu a dávat si peníze bokem do obálky.
Mám jich spoustu: na skříň do ložnice, na kolo pro syna, na zimní boty, na mikrovlnku. A postupně tam přidávám peníze. Kde to spěchá tak dám víc, kde to počká míň. Ale vím, že každý měsíc musím do každé obálky něco přisypat.
Na úspory nesáhnu, pokud nepůjde o život. Nikdy nevíš, co se ůstát. Budeš půl roku na nemocenské a jsi v háji když nemáš naspořeno.
@Anonymní píše:
Já kupuji spoustu věcí bazarových. Třeba teď bylo potřeba koupit věci do školy. Na psací stůl jsem třeba šetřila půl roku po 300Kč měsíčně.
U mě funguje přemýšlet hodně dopředu a dávat si peníze bokem do obálky.
Mám jich spoustu: na skříň do ložnice, na kolo pro syna, na zimní boty, na mikrovlnku. A postupně tam přidávám peníze. Kde to spěchá tak dám víc, kde to počká míň. Ale vím, že každý měsíc musím do každé obálky něco přisypat.
Na úspory nesáhnu, pokud nepůjde o život. Nikdy nevíš, co se ůstát. Budeš půl roku na nemocenské a jsi v háji když nemáš naspořeno.
No já začala spořit synovi na vkladní knížku na postel…a řeším to tak že tam každý měsíc odesílám penizky jenže jak jsme tak kukala ty ceny postelí jsou šílené asi to taky pořeším bazarem já bych bez bazaru nebyla hodne kupuju obleceni a da se říct že i zachovalé hračky…neumím si třeba představit že mi odejde lednice?
nevím kde bych na ni vzala nebo na pračku…ono zase setrila na kazdy spotrebic tak nemám na měsíc žádné penize ![]()
Moje řešení by někdo asi označil jako „dobré leda pro socky“, ale mám vyzkoušené, že funguje. Některé věci si můžeš s jinýma půjčovat (třeba zavařovací nebo odšťavňovací hrnce, pokud je používáš…), u jiných se zase vyplatí sledovat nabídku výrobců a nabídku v obchodech a prohlížet si nové a starší výrobky. To co před rokem stálo čtyři tisíce, najednou třeba objevíš za sedmnáct stovek… No a vcelku logicky - občas je potřeba nějakou korunu přivydělat. Třeba jsem teď při hledání něčeho jiného narazil na nabídku brigády tady - jde o průzkum zvyklostí, spojených s používáním vlaků. Vezeš se, jsi mezi lidma a zpovídáš je - a po vyplnění a odeslání dotazníků máš penízky.
Takže ne jedno řešení, ale souhrn drobností…
A co třeba jednorázové sociální dávky - dávky v hmotné nouzi? Nedosáhnete na ně vy, co máte takové problémy?
Nemyslím na boty, to by asi neprošlo, ale na ledničku, pračku, postele, to ano, pokud je člověk v hmotné nouzi.
Známé samoživitelce s více dětmi teď sociálka koupila postele, lednici a pračku. Vyřídila si dávky, dostala peníze dopředu a potom přinesla účtenky, že opravdu využila účelové sociální dávky na to, na co byly přiznány.
Stěhovala se ze zařízeného bytu do jiného bytu, kde není nic..Nešlo o městský byt, ale o trvalý nájemní byt soukromého investora - ten nový. Ten původní byl soukromé majitelky a příští rok by museli tak i tak byt opustit, potřebovala by ho pro dceru, která zatím studuje.
Prosím nerušit anonymitu, nechci, aby je tu někdo poznal, na emimino se dá progooglovat.
No i na ty boty může sociálka přispět… Ale to asi bude jiný případ. (Zažil jsem situaci, kdy sociální kurátor zařídil proplacení nákupu bot klukovi po opuštění dětského domova.) Tož tak.
Nevím o příspěvky v hmotné nouzi jsem se nezajímala..já jako tak přežívám nejsem v situaci že nemáme na jídlo ale jedná s emi o vybavení do bytu… jde o to že já bydlím s rodiči na baráku ale mám svoje patro …kde semnou bydlí ještě 85ti letá babička…takže já nemám ani na přídavky na bydleni nárok…ted tady mohou padnout nazory ze kdyz bydlím u rodičů tak by mi měli pomoct ale jsou to právě oni kdo mi vše pořídili a nechci za nimi chodit a prosit se o další každou věc…jako vidím to jako krajní řešení…to jo ale nechci pokud to nehoří…máme taky jinou situaci v ordině nikdy nás nerozmazlovali a nedávali peníze tudiz nás učili postavit se na vlastní nohy…
Zakladatelko, koukni po netu, spousta lidí dává věci za odvoz nebo za čokoládu
však syn nemusí mít postel za tisíce. My když s mužem začínali tak jsme měli všechno z bazaru, ledničku, pračku, telku. A nemám pocit že by to nás nebo děti poznamenalo
a pokud jsi manuálně zručná, můžeš vzít i věc co třeba potřebuje nový nátěr, a budeš mít uplně novou postel ![]()
I teď když nemám problém s penězi, tak koukám kde co seženu levněji, protože jsem tak zvyklá a vůbec se za to nestydím
a spíš mě uspokojuje že jsem tááák šikovná, když seženu něco fakt levně
minulý týden jsem na aukru koupila dvě bundy, jedna za korunu a jedna za 50 kč, jsou jako nové
s poštovným jsem platila 100 ![]()
@K.Black píše:
Zakladatelko, koukni po netu, spousta lidí dává věci za odvoz nebo za čokoláduvšak syn nemusí mít postel za tisíce. My když s mužem začínali tak jsme měli všechno z bazaru, ledničku, pračku, telku. A nemám pocit že by to nás nebo děti poznamenalo
a pokud jsi manuálně zručná, můžeš vzít i věc co třeba potřebuje nový nátěr, a budeš mít uplně novou postel
I teď když nemám problém s penězi, tak koukám kde co seženu levněji, protože jsem tak zvyklá a vůbec se za to nestydíma spíš mě uspokojuje že jsem tááák šikovná, když seženu něco fakt levně
minulý týden jsem na aukru koupila dvě bundy, jedna za korunu a jedna za 50 kč, jsou jako nové
s poštovným jsem platila 100
já právě neumím hledat..nevím teda kde…ale budu muset pokukat …jako postel určo novou nepotřebuji a budu jen rada když najdu bazarovou…já mám taky radost když koupím levně…třeba nedávno bundičku v sekáči která byla na 120 mi ji paní dala za pulku ze ma nepojizdny zip..a jak jsem byla v aute tak jsem jen malinko zatáhla a hle on byl najdnou opravený..mám z toho radost veší než když koupim drahou věc…
@Anonymní píše:
No já začala spořit synovi na vkladní knížku na postel…a řeším to tak že tam každý měsíc odesílám penizky jenže jak jsme tak kukala ty ceny postelí jsou šílené asi to taky pořeším bazarem já bych bez bazaru nebyla hodne kupuju obleceni a da se říct že i zachovalé hračky…neumím si třeba představit že mi odejde lednice?![]()
![]()
nevím kde bych na ni vzala nebo na pračku…ono zase setrila na kazdy spotrebic tak nemám na měsíc žádné penize
Já třeba teď mám jen sporák, troubu a rychlovarku. Chci si koupit mikrovlnku, ale i těch 1500Kč je pro mě hodně. Tak si od nového roku střádám a na vánoce si ji nadělím pod sromeček ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky…zdravím vás všechny. Chci se zeptat …jak řeší maminky samozivitelky finance? třeba když potřebují diteti koupit postel či nábytek nebo něco hodnotnějšího…nemám velké finanční rezervy, jako spoření atd mám ale nechci to vybírat na postel..:) chci vědět váš názor jak to děláte vy…u nás tatínek mimo alimenty nějak aktivní není takze ho se raději neptám…nebo se spíše bojím zeptat protoze uslysím jako vzdy já nemám teď penízeje to smutné ale je to tak…
Dcera mé kamarádky je také samoživitelka a řeší to jednoduše-rodiče. Oni jí koupí, co si zamane, je to milé, ale kdyby neměli, nevím, co by holka dělala.
@Lenka002 píše:
Dcera mé kamarádky je také samoživitelka a řeší to jednoduše-rodiče. Oni jí koupí, co si zamane, je to milé, ale kdyby neměli, nevím, co by holka dělala.
To je to co říkám chci se porvat sama jako kdyby uz to fakt nešlo tak samozdřejmě si od nich pujcim ale jen v nejnutnějším případě…
Ahojky…zdravím vás všechny. Chci se zeptat …jak řeší maminky samozivitelky finance? třeba když potřebují diteti koupit postel či nábytek nebo něco hodnotnějšího…nemám velké finanční rezervy, jako spoření atd mám ale nechci to vybírat na postel..:) chci vědět váš názor jak to děláte vy…u nás tatínek mimo alimenty nějak aktivní není takze ho se raději neptám…nebo se spíše bojím zeptat protoze uslysím jako vzdy já nemám teď peníze
je to smutné ale je to tak…