Maminky samoživitelky, jak řešíte finance?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1267
13.11.15 12:52
@j.a.n.i1 píše:
To, že je to na předpis ještě neznamená, že je to nezbytně nutný, povětšinou filtruju co nám doktorka napíše a vyzvedávám jen to, co uznám za podstatné. V tomto případě ATB, pokud bylo vysoké CRP.

Přesně to samé jsem teď chtěla napsat. Když to nejde přírodně, tak si beru ATB. Nic víc. V září jsem měla zinnat, doplácela jsem nějakých 30Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
13.11.15 12:54
@MilijonDolarBejby píše:
Me teda jo a napíšu ti za co… Spiropent, antibiotika, kapky do nosu, fenistil, tussin a ještě něco na zklidnění plus mořská voda nebo vincentka. Fenistil nezabral ani jednomu, tak jsem musela koupit ještě něco jinýho. Jo a naštěstí nemel ani jeden ze synů horečku, to bych pak musela ještě koupit paralen nebo tak něco, ale to je par korun.

a víš co? Malá měla chycený i plíce, zajíkala se, nemohla moc dýchat. Jenže antibiotika ani žádné kapky na kašel do ní nedostanu. Takže jsem hned druhý den volala doktorce a ta řekla aspoń Spiropent a naprostý klid. Ten si naštěstí vzala a stačilo to. Poslech se jí zlepšil i tak. Tím nikoho nenabádám k neužívání předepsaných léků, sama bych to bez porady s ní taky nevysadila (tedy pokud by řekla, že jsou nutné, tak holt injekce) ale píšu to jen pro zamyšlení, zda-li je to opravdu vše potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
13.11.15 12:56

@katty89 - za jeden sirup bylo na účtu 80 kč za 1(dostala 2 balení). :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
13.11.15 12:56

@Králičice Tak zrovna aerius jsme měli a přišel mi úplně na prd, už to víckrát kupovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
13.11.15 13:02

@j.a.n.i1 - no jo, každému pomáhá něco jiného..

Takových mimořádných situací může být spousta, nejen doplatky za léky..Ale ráno mě napadlo, co bych dělala, kdybych ty peníze prostě neměla.. nic víc, nic míň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.15 13:10
@Run píše:
a víš co? Malá měla chycený i plíce, zajíkala se, nemohla moc dýchat. Jenže antibiotika ani žádné kapky na kašel do ní nedostanu. Takže jsem hned druhý den volala doktorce a ta řekla aspoń Spiropent a naprostý klid. Ten si naštěstí vzala a stačilo to. Poslech se jí zlepšil i tak. Tím nikoho nenabádám k neužívání předepsaných léků, sama bych to bez porady s ní taky nevysadila (tedy pokud by řekla, že jsou nutné, tak holt injekce) ale píšu to jen pro zamyšlení, zda-li je to opravdu vše potřeba.

No tak mladší byl i v nemocnici skrz to. Nic mu nezabiralo. Ale to mu byly asi 4 měsíce

@j.a.n.i1 píše:
@Králičice Tak zrovna aerius jsme měli a přišel mi úplně na prd, už to víckrát kupovat nebudu.

Jojo, ten jediný zabral nám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.15 13:12

Starší syn, to je kapitola sama pro sebe… Toho jsem tahala hrobnikovi z lopaty a v lékárně to byla teprve palba. Tam to šlo do tisíců. A to nemluvím o nepovinnych očkováních, který poté musel absolvovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.15 13:33
@Cuddy píše:
@Králičice Jak? Proste toto neni mimoradna situace, to, ze dite bude X krat za rok nemocne je stejne pravdepodobne, jako ze se bude v prosinci platit pojistka domu a v cervenci pojistka auta. Je potreba udelat odhad, kolik se v te lekarne za rok necha a mesicne odkladat podilnou castku.

Jasně, mám 50,– Kč na den, odložím a půjdeme se pást, ne?!?! :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
13.11.15 13:42
@Anonymní píše:
Jasně, mám 50,– Kč na den, odložím a půjdeme se pást, ne?!?! :zed: :zed: :zed:
to tady ani nezminuj, dočkás se odpovedi „jaký si to uděláš, takový to máš“ „jdi makat“ atd. Ja pracovala celý život. Od 15ti let brigády, po škole hned do práce, nikdy žádná neschopenka, az v těhotenství. Před tím jsem 7 let byla normální zaměstnanec, veskery doktory atd jsem vyrizovala mimo pracovní dobu. A taky se kolikrát dočkám podobných odpovědí

A proč nemáš nárok na nic? Klidně mi napiš do zprávy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
13.11.15 13:46
@Anonymní píše:
Jasně, mám 50,– Kč na den, odložím a půjdeme se pást, ne?!?! :zed: :zed: :zed:

A jak to tedy udelas, az budes mit vydaje za ty leky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
13.11.15 14:17
@Králičice píše:
@j.a.n.i1 - no jo, každému pomáhá něco jiného..Takových mimořádných situací může být spousta, nejen doplatky za léky..Ale ráno mě napadlo, co bych dělala, kdybych ty peníze prostě neměla.. nic víc, nic míň..

Jak už tady padlo, zeptat se zda to nejde levněji. :nevim: Věřím, že levnější cesta se najít dá.

A potom jsou nějaké rezervy na mimořádnosti, ale ty tu spousta lidí nemá. Já bych bez nich žít nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.15 14:19
@MilijonDolarBejby píše:
to tady ani nezminuj, dočkás se odpovedi „jaký si to uděláš, takový to máš“ „jdi makat“ atd. Ja pracovala celý život. Od 15ti let brigády, po škole hned do práce, nikdy žádná neschopenka, az v těhotenství. Před tím jsem 7 let byla normální zaměstnanec, veskery doktory atd jsem vyrizovala mimo pracovní dobu. A taky se kolikrát dočkám podobných odpovědíA proč nemáš nárok na nic? Klidně mi napiš do zprávy ;)

Kašlu na něčí narážky, je mi jasné, že si některé „chytré“ rýpnou.
Já jsem ale tvrdě makala celý život, nechala jsem ve fabrikách zdraví.

Klidně to napíši zde - utekla jsem s dětmi z domácího násilí. Sice jsem na tom, jak jsem, ale za život a klid mi to stojí.
Makat bych šla, ale nemám kam. Jsem 4. měsíc na ÚP, předtím jsem celý život makala. Z předchozího zaměstnání jsem musela odejít ze zdravotních důvodů.
Všude, kde jsem se teď hlásila mi řekli, že kvůli zdr. omezení mě nechtějí. :,( :zed:

@Cuddy @Cuddy - léky nepoužívám. Většinou. Teplotu u dětí řeším teprve, až trvá dlouho nebo jsou vysoké horečky. Tělo si musí teplotou poradit samo (praktikuji to tak už 16 let a děti ještě žijí), Jinak na kašel si dělám tymiánový sirup se slézem nebo jsem letos dělala sirup ze smrkových výhonků.
Nic víc jsem nepotřebovala. Doma máme 20°C, když venku hooodně mrzne, tak max. 21°C. A kupodivu jsou děti zdravé.

:palec:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.15 14:23
@zvidavajanca píše:
Jak už tady padlo, zeptat se zda to nejde levněji. :nevim: Věřím, že levnější cesta se najít dá.A potom jsou nějaké rezervy na mimořádnosti, ale ty tu spousta lidí nemá. Já bych bez nich žít nemohla.

Já v lékárně - když už tam tedy jdu - vždy říkám, že chci náhradu, kterou hradí pojišťovna. A VŽDY to jde. Jenom lidí o tom neví, tak si neřeknou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.15 14:26
@MilijonDolarBejby píše:
to tady ani nezminuj, dočkás se odpovedi „jaký si to uděláš, takový to máš“ „jdi makat“ atd. Ja pracovala celý život. Od 15ti let brigády, po škole hned do práce, nikdy žádná neschopenka, az v těhotenství. Před tím jsem 7 let byla normální zaměstnanec, veskery doktory atd jsem vyrizovala mimo pracovní dobu. A taky se kolikrát dočkám podobných odpovědíA proč nemáš nárok na nic? Klidně mi napiš do zprávy ;)

Ještě k té práci - taky makám od 15, kdy mě matka vyhodila z domu. Ale zaplať Pánbůh za to - týrala mě stejně, jako pozdějí můj manžel.
Přitom jsem si ale ještě dodělávala střední školu, abych neskončila jen se základním vzděláním.
Od té doby pracuji, na ÚP jsem byla jen 2× a to ještě ne vždy celou dobu. Práci mi NIKDY nenašel ÚP, ale já sama.

• Citovat
  • Upravit
30975
13.11.15 14:26
@Cuddy @Cuddy - léky nepoužívám. Většinou. Teplotu u dětí řeším teprve, až trvá dlouho nebo jsou vysoké horečky. Tělo si musí teplotou poradit samo (praktikuji to tak už 16 let a děti ještě žijí), Jinak na kašel si dělám tymiánový sirup se slézem nebo jsem letos dělala sirup ze smrkových výhonků.
Nic víc jsem nepotřebovala. Doma máme 20°C, když venku hooodně mrzne, tak max. 21°C. A kupodivu jsou děti zdravé. :palec:

No tak to pak neni co resit, kdyz umis vetsinu nemoci zvladnout bez leku, to te necekane vydaje v podobe leku nezastihnou a nemusis si na leky prubezne odkladat. Ale pokud nekdo vi, ze je v te lekarne nekolikrat mesicne, tak proste s timto pocita jako jiz s pravidelnym nakladem a odklada pravidelne. Srovnavejme srovntelne.

A je dobre, ze umis nemoci resit i jinak a nedostatek penez ti neni prekazkou v leceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová