Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, před týdnem jsem tu měla naprosto to samé, akorát já nemám babičku ani jiné hlídání žádné, chlap taky věčně v práci, děti mám 3 a všechny sopel, kašel, teplota a mimčo je ale teda 6 měsíční. Je to na palici, ale nic nenaděláš, jen vydržet. Nejdřív bych zajistila miminko, tomu nevysvětlíš, že má počkat, takže odsát nos, nakojit, přebalit aby sis byla jistá, že má vše co má mít. Pak tu starší, uklidnit, zabavit v rámci možností, podat čaj, ev. léky a věnovat se jim. Na binec se vykašli, ten neuteče. Pláči asi nezabráníš, děti, když jim není dobře jsou zkrátka nevrlé. Jen utěšovat, pohrát si, miminko pochovat a snažit se uspat, starší třeba pustit dvd s pohádkou nebo prohlížet knížku a povídat. Vše ostatní fakt počká, jinak ti potečou nervy a stejně nic jiného pořádně neuděláš. Tak pevné nervy a bude lépe neboj, znám to, nejsi v tom sama. ![]()
@Helii ono to fakt pomáhá, takhle se vypsat, když se najde osůbka, která je na tom podobně, mockrát děkuju za podporu, mamčo ![]()
Jo a ještě ber jako pozitivum, že si to odstonají společně a ne, že jeden se uzdraví, mezitím onemocní druhý a pak si to budou pořád dokola předávat, to znám taky. Nám zas pro změnu teď lezou zuby, tak propláčeme celé noci, takže už 3 dny jsem v noci prakticky nespala, výživná rodičovská dovolená
![]()
Ahoj taky se přidám před hodinou jsme se vrátili s pohotovosti starší má akutní angínu s anibiotikama po 8hodinách hlavně že jsem byla v pátek u doktorky a prej jim nic není sledujte je přes týden a to už jsem tam s rýmou a kašlem byla celkem 3krát ale nic jim není a dnes po prořvané celé noci a padání (neudržel se ráno ani na nohách) a bolavém uchu už jsem to vzdala a šla na pohotovost máme bejt 9 dnů doma
![]()
@Helii no,to je fakt síla. ale bude lépe, jak píšeš, takže v noci na tebe budu myslet, že nejsem sama vzhůru, unavená, hezký den, heli ![]()
@čtverda
at jste brzy ok. Rozumím ti.
Aktuálně mám nemocné všechny tři děti, sama mám rýmu a manžel celý víkend pryč.
No to znám dobře. Od 3m mladšího jsme byli půl roku neustále nemocný, já, dcera i miminko. Vždycky 3 týdny nemoc, týden klid a zase na novo. Já nemocná prakticky neustále, do toho miminko skoro vůbec nespalo, usínalo až ve 2 ráno po mnoha hodinách houpání, no byl to fakt mazec. Navíc mladší to chytil vždycky v mnohem horší formě, takže 3× za sebou spastická bronchitida, že jsme málem skončili v nemocnici, no nikomu bych to nepřála. Drž se, vím jak moc je to náročný.
Tohleto jsem doma měla před cca dvěma tejdnama… 3 noci jsem v podstatě nespala… jednu se začal starší budit, druhou kvůli rýmě nespal, pak to chytl mladší a zase v noci nespal on…
Do toho jsem to od nich chytla i já a manžel… My jsme teda jídlo vyřešili tak, že jsme si ho objednali v hospodě kousek od nás a nevařila jsem… ![]()
Ono to za chvíli přejde a bude to hned veselejší… ![]()
A mně teda krom manžela nepomohl nikdo, bylo mi blbý, aby mi sem mamka nebo moje babička chodily pomáhat, když jsme všichni nemocní. Aby to od nás nechytly ještě ony…
Dnes je to 16 dní, co jsem s dětma doma…nejdřív stonal jeden, pak druhý, pak oba dohromady…ATB ten mladší, čtyřicítky horečky, kašel, rýma…hrozný!!! Bez možnosti hlídání a manžel pořád v práci…v pátek jsme byli uschopněni, včera mladší dobral poslední ATB a zítra můžeme konečně ven. Hurá!!! Měla jsem jeden den opravdu velkou krizovku…únava, nevyspání, dvě znuděný nemocný děti…děs…a do toho jsem začala marodit i já…takže veselo ![]()
Brzy se uzdravte!! Tobě přeju pevný nervy ![]()
Minuly tyden jsme marodili všichny, dcerka ta to taha ze školky. malej ma oslabenou imunitu a je nachylnej.
ja snad na tom byla nejhuř.
nemam, kdo by mi pomohl. manžel přez tyden pryč. bylo to na mašly, ale už je lip
nejsme z toho uplně venku, ale je to mnohem lepší.
drž se a at jste brzy zdraví
![]()
Ahoj, holky, je to na palici. přes týden jsem tu zakládala diskuzi, o tom, že mám doma miminko, které je zdravé a starší dvouletou holčičku, která má obrovskou rýmu a kašle. no a je to tu. už tu rýmu chytla i ta třitýdenní holčička, takže jsem 24hodin na nohou už od pátku, je to hrůza, obě pláčou, obě začnou naráz, ted nevíš, kam dříve skočit, mezitím bordel, který stihne udělat ta starší, během krmení malé, a vaření. Už mi to jde na hlavu. Nemám žádné deprese, to ne, stihat se to dá, jen je o nervy, když obě holky jsou nachlazené s ucpaným nosem, a člověk neví, kam dříve skočit. chlap je věčně v práci, babičky pomohou když můžou se starší, ale to spíše víkend, ach jo, ty nemoci, je tu na tom některá podobně