Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavla7 píše:
U nas byla pred rozvodem taky. Ted bude soud teprve o malou, ze? My to meli v cervnu a rozvod v srpnu
Já nebyla vdaná, takže o to je to jednodušší, proběhne jeden soud, kde se vyřeší zároveň 3 věci: svěření dcerky do mé péče, stanoví se výživné a úprava styku otce s malou..
@Majkla píše:
Já nebyla vdaná, takže o to je to jednodušší, proběhne jeden soud, kde se vyřeší zároveň 3 věci: svěření dcerky do mé péče, stanoví se výživné a úprava styku otce s malou..
a s otcem jste v kontaktu?
@Pavla7 píše:
a s otcem jste v kontaktu?
Jojo naprosto v pohodě, bere si malou i na víkendy..
Ex si taky malou brava na vikendy… plati mi alimenty 3000 Kc. Ja mam hypoteku 7 tisic a auto 2,5 tisice. Mala bude mit v lednu dva roky, ja mam rodicak na tri roky a stejne chodim do prace na plny uvazek, jinak bychom neprezily… ![]()
ja se zase desim toho, az mi ta rodicovska zkonci! ![]()
Ahoj holky, pridam se do diskuze, ja sem zustala s cerkou sama, v lednu bude mít 3.roky. Přítel je cizinec, naštěstí mi dal povoleni s ní vycestovat do CR bez soudu. Jak je to ze socialkou, mam vubec narok na nejakej prispevek, beru rodicak, bejvalej nevim jestli mi bude neco prispivat, ja sem vdecna, ze mi ji dal bez soudnich tahanic.....sice neni jeho, ale v cizine si ji privlastnil, tady sme to jeste nestihly, ale to je jen formalita.
Budu nucena jit do azylaku, nemame kam jit…
Díky moc za rady
Ahoj maminky, brzy ze mě bude taky samoživitelka a vůbec nevím co mě čeká za vyřizování
Vím, že snad musím na sociálku a na soud, ale ráda bych se dozvěděla nějaké podrobnější informace. Hlavně mi jde o ten soud, jak postupovat atd. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, brzy ze mě bude taky samoživitelka a vůbec nevím co mě čeká za vyřizováníVím, že snad musím na sociálku a na soud, ale ráda bych se dozvěděla nějaké podrobnější informace. Hlavně mi jde o ten soud, jak postupovat atd.
ahoj, napsala jsi otce do todného listu nebo ne? mohu ti poradit jen v případě jestli ano:)ozvi se, rada pomuzu
Ahoj… tak já plánuju odchod od manžela už delší dobu, ale pořád váhám, nevím jak bych to zvládala finančně sama, máme 2 děti, já rodičák 7600Kč, který by mi stačil tak akorát na zaplacení nájmu a inkasa
Takže vůbec nevím, jak to řešit, navíc ještě dělám VŠ, sice dálkově, ale je tam celkem dost praxe, takže to vůbec nevím, jak to skloubit s prací a hlídáním.
Nerada bych, kdybych musela se školou skončit.
Naštěstí obě děti chodí do školky, tak aspoň v tomhle by byla výhoda. Hlídání ale jinak nemám žádné, moji rodiče ještě pracují. Takže pořád tak nějak váhám, jestli to ten 1,5roku ještě vydržet než dodělám školu, ale v momentální situaci mi to příjde strašně dlouhá doba ![]()
ANONYMKA XY
@tetaagáta líbí se mi ten nápad, i když samoživitelkou už nejsem tak mám s tím 7-letou zkušenost. Dost drsnou, protože během té doby umřel můj otec, velká psychická a finanční opora. Všechny samoživitelky mají můj respekt. Pokud by některá z Vás měla zájem o darování různých věcí po holce postupně od 6 měsíců, tak velmi ráda budu po domluvě posílat. Teď je holce 9 měsíců.
Ahoj maminky, v nejbližší době budu muset bohužel odejít od přítele. Mám s ním 9 měsíční holčičku. Vrátím se do svého bytu 1+1, kde budu platit 7500,– (nájem +úvěr). Rodičák mám 7100,–. Myslíte, že se pak dá nějak vyžít s alimenty, případně nějakými přídavky? A ještě mám velkého psa, tak něco sežere. Vlastně i kvůli němu od přítele odcházím. Zachází s ním hnusně. Už se na to nemůžu dívat a svého mazlíka, kterého mám od 15 let, kvůli němu pryč dávat nechci
Navíc přítel je cholerik a je strašně sprostej. V tomhle malou vychovávat nechci…
Tak zalezi na tom, kolik bude pritel ochotny (nebo schopny) platit… ![]()
Ahoj maminy,
můžu se také zapojit? Já jsem s malou (2 roky) sama neco kolem půl roku. za tu dobu nám soud nebyl schopen určit alimenty (jeden soud byl - postpoupili to do jiného města a 4 měsíce ticho po pěšině. ) Otec dcery je ale stejně bez práce, takže by asi stejně neplatit..Takže jsem pouze s RP 3800 + 500 přídavek na dítě. Nájem 7000 Kč. Mám brigádu a na živobytí nám zbydou měsičně tak 2000. Jste na to některá podobně? Jak se vám daří vyjít s takovou almužnou
? A jak to zvádáte psychicky, tu samotu a tak??? Hledáte už nekoho nového? Já nechci chlapy ani vidět… ![]()
Ahoj maminy, taky jsem byla asi 5let mamča samoživitelka a dá se to zvládnout, nebojte se, i když se skromností. zaprvé si vyřídíte žádosti o příspěvky od státu-já měla tenkrát celkem 10 tis. měsíčně na všechno. (taky jsem živila většího psa, protože bych se sama v domku bála) nakonec jsem z toho uživila i auto.
kamarádily jsme se mamky bez chlapů spolu a nebyla to špatná doba, navštěvovaly jsme se (vlastně jsme k sobě jezdily navzájem na dovču), děti po sobě dědily spoustu věcí, oblečení i hračky, kupovala jsem jen botičky. a nemusely jsme se dohadovat s chlapama nevěrníkama, alkoholikama, cholerikama a podobně.
někdy bylo smutno, pomáhal mi citát: kde je vůle, tam je i cesta.
teď mám manžela, a osud nám další dítě zřejmě nedopřeje. a někdy vzpomínám jak jsme žily s dcerou samy a mohly jsme vyrazit kdy nás napadlo a nemusely se na nic ohlížet.
a člověk se naučí skromnosti která se vždycky hodí.
přeju hodně sil ![]()
Lenk: Tak já bohužel na žádné příspěvky nemám nárok, protože mi paní odmítá dát trvalý pobyt v bytě. Neplatí dań z pronájmu
.Ani školku pro malou kvůli tomu neseženu
.
Věřím Ti, že Ti ta svoboda může i chybět. Mě to zatím, až na ty finance, vyhovuje. Bývalý byl puntičkář a chorobný žárlivec, tak teď máme doma svatý klid. Couráme venku nebo u kamarádek, vařím jen pro dvě, takže žádné patlání celé dopoledne…Ale někdy je taky smutno..Když malá večer usne..nebo když se něco nového naučí a nemáš se o to s kým podělit ![]()