Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@renyx ahoj, já jsem si teda jistá že trvalý pobyt nepotřebuješ, ale potřebuješ doklad o tom, že platíš nájem, a s tím teda asi bude problém, když paní nechce platit daně. takže jedině najít si oficiální nájem, ne načerno, ale tak asi by sis musela spočítat, jestli se to vyplatí. známí platí nájem 5000 a příspěvek na bydlení mají 1400, to jen tak orientačně.
a jinak se teď doma s chlapem hádáme tak, že možná budu sama znova (a těším se na ten klid, a nemuset vařit, jak píšeš) ale zas problém že dcera je tu spokojená a jak bude dcera dojíždět do školy když se odstěhuju… no, nemáme to jednoduché.
aspoň že se tady máme navzájem ![]()
@lenk ten TP je bohuzel stopro
.. Ale ja platim. najem 7000 tis.,RP beru 3800, 500 pridavek na dite, vydelam si max. 6tis, takze podle kalkulacky bych dostala 4000 tis. Coz by bylo super, konecne by jsme. mohly normalne fungovat. Ja hodne projedu do. prace, takze nam fakt zbyva jen na jidlo. Obleceni kupuji v akci v sekacich a boticky jen nove a na ne vzdy setrim treba 3 mesice…je to hruza..a stehovat se, to je taky financne narocny, hlavne budou vsude chtit zalohu a tu tady nemam, takze bych musela nasetrit treba 10 000 tis.. Pujcovat si nehodlam…takze dost nerealne..
To mne mrzi, ze se doma hadate! A jeste, kdyz je tam mala rada, uz tam ma skolu, kamarady.. Je zvykla.. To je mnohem horsi ten krok udelat.. Ja to mela fajn, ze male byl.rok a pul.. A to je tatka holcicky?
Presnee tak, je super se poradit, pokecat tu.. Ale sileny kdyz vidis, kolik maminek s detma jsou doma akorat nestastny, nebo jsou samy…je to smutny ![]()
@renyx no já si fakt myslim že tp není třeba…přeptej se na to ještě.
ty jo a 7000 v Poděbradech mi přijde strašně moc, jak máš velký byt? To je teda asi i se zálohama, že jo.
napadá mě sdružit se s jinou mamčou samoživitelkou. no ale jasně že to není jednoduchý jen tak s někým bydlet. škoda že nebydlíš blíž, nastěhovala bych se k tobě, dala ti půl nájmu, ještě bysme si navzájem pohlídaly děti a bylo by veseleji ![]()
zatím se s chlapem nehádáme před dcerou, až to chlap poruší tak se fakt sbalim a půjdu. už trochu sonduju ve vedlejší vsi, jaké jsou tam možnosti bydlení.
@lenk to jsem zapomnela zminit, ze tech 7000 je i s poplatkama. No Podebrady jsou dost drahy
. Byt je malickej, 1 plus 1,ale ze mini kuchynka a obyvak kde i spime. TV vecer nehrozi, malou budi, pocitac nemam, takze veceriavim s mobilem na internetu, na kuchynsky zidli..kolikrat jdu radsi spat. Shanela jsem na vecery praci domu, ale nic neni.. ![]()
No spolubydleni s jinou maminou, to by bylo super! Ja bohuzel nikoho nesehnala, skoda no.. Ale spis vam preju, at se to doma zlepsi!!
@renyx to mi stejně přjde drahý, manželovi rodiče mají byt 2+1 (město 24tis.obyv.) a pronajímají ho za 8 i s poplatkama. Jsou tam tři samostatné místnosti, takže 2 matky v nouzi by se uživily.
ale co naděláš, snad jen se rozhlížet po levnějším. zas máš takhle soukromí.
nebo zažádat o městský byt. nejsou drahé, ale čekací doba je dlouhá.
@lenk ja nevim, shanela jsem mesic a toto bylo nejlevnejsi. Ale mozna se zmenila situace
.. Na mestsky byt opet potrebuji TP :…me ani to soukromi nelaka, radsi bych bydlela s nekym..nebylo by tak smutno a financne vychom si polepsily…
A co u Vas? Jak to vypada? Ty jsi z KH? Tam je hezky vid? A vim ze Ty byty jsou tam vlastne levnejsi nez v PDY..
@renyx no jsem z vesnice celkem nedaleko KH. KH je moc pěkný město, ale s prací je to špatný, krom fabrik se už skoro nikdo neodvažuje tu podnikat. ale 10 km je kolín a tam snad je to výrazně lepší. vlastně taky jezdím do práce do kolína, ale jen na jeden den v týdnu.
ale já bych chtěla v budoucnu bydlet tady v jednom městečku 10km od KH, dcera tu má školu a s tou jsme moc spokojené. (rodiče mám v KH)
napíšu ti sz.
Monco, co se domluvit s nějakou jídelnou ve škole, že by Ti dávali třeba maso, které se nedojí pro pejska. Jestli je velkej, tak toho dost sní a ted by Ti to asi pomohlo… Taky mám hypotéku a jsem s dcerkou sama, myslím, že jsem Ti to i psala v jiné diskusi…
Ahoj, můžu se k vám přidat? Zůstala jsem také sama se synkem (9 měsíců)…
Manžel mi oznámil už před porodem, že mě nemiluje… bylo to hodně krušné období, ale jakštakš se z toho vzpamatovávám postupně… ![]()
Ahoj, mužu se zeptat jak to u vás dopadlo? Já jsem v podobně situaci a přemýšlím co dál…mám strach co bude…Dej vědět prosím, díky
@blumchen píše:
Ahoj, mužu se zeptat jak to u vás dopadlo? Já jsem v podobně situaci a přemýšlím co dál…mám strach co bude…Dej vědět prosím, díky
Nevím, koho se ptáš, ale u nás dobrý. Pomalu ale jistě se z toho vzpamatováváme. Já mám teda děti dvě, cž je náročnější finančně. Příští měsíc mi končí mateřká a mohla bych jít do práce, ale zas mi nevzali malého do školky. Taky masakr ![]()
Ahojky děvčata, můžu se taky přidat? Jste někde na uzamčené strance?