Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tuším, že máš šanci na cca 2,500Kč-3000Kč…úplně v pohodě. Soud nezajímá jestli má např. hypotéku, exekuce atd…výživné je na 1. místě.
Příspěvek upraven 02.02.14 v 19:47
No muj ex mi taky furt vyhrozuje ze mi da tak max tisicovku alimentu, ze chce syna do stridavy pece (ma 2 roky) a tak dale, momentalne budu vyplnovat svereni ditete do pece a pujde to pres soudy no achjo
![]()
Holky…!!! Co říká ex je úúúúplně fuk..o alimentech rozhoduje SOUD…ne expatrneři…
a tuším, že to je cca 20% platu…
Drž se.. to víš, že Ti bude samotné líp.. hlavně jak se uklidní situace. Při tomhle příjmu? ty 2500,– by mohly být naprostro v pohodě
Jinak rozhoduje soud, takže ať on si říká, co chce..
Určitě najdeš někoho lepšího
a alimenty, nenapsala jsi, kolik máš příjem ty? ![]()
@Jitka1976 píše:
Holky…!!! Co říká ex je úúúúplně fuk..o alimentech rozhoduje SOUD…ne expatrneři…a tuším, že to je cca 20% platu…
jenze ten muj argumentuje tim, ze malymu plati stavebko a jeste neco a ma ho u sebe kazdy vikend, tak vubec netusim, jestli se to do toho zapocitava nebo ne
ale fakt taky je, ze sme od sebe uz snad pul roku zatim sem to chtela vyresit nejakou domluvou jenze od ty doby co sem od nej odesla mi na malyho nedal ani korunu ![]()
Jéééje, to jste mně uklidnili..malinko..
Exe nemá, hypo také ne. Pouze mým rodičům splácí 5000,–/měs. co mu půjčili. Normálně na to mají smlouvu.
@hanzbl00 píše:
No muj ex mi taky furt vyhrozuje ze mi da tak max tisicovku alimentu, ze chce syna do stridavy pece (ma 2 roky) a tak dale, momentalne budu vyplnovat svereni ditete do pece a pujde to pres soudy no achjo![]()
to sis ty starosti mohla ušetřit a mít ještě bezstarostné mládí. ale takto jsi aspon mladá maminka.
![]()
Já mám RD ještě ted v únoru poslední 7600,– a pak šlus. Ale pracuji. Krátký, dlouhý týden a nějakých 11-12.000 mám.
@Janiiska píše:
to sis ty starosti mohla ušetřit a mít ještě bezstarostné mládí. ale takto jsi aspon mladá maminka.![]()
znas me z jiny diskuze?
no jo ted je starosti nad hlavu ale co uz se da delat ![]()
@hanzbl00 píše:
jenze ten muj argumentuje tim, ze malymu plati stavebko a jeste neco a ma ho u sebe kazdy vikend, tak vubec netusim, jestli se to do toho zapocitava nebo neale fakt taky je, ze sme od sebe uz snad pul roku zatim sem to chtela vyresit nejakou domluvou jenze od ty doby co sem od nej odesla mi na malyho nedal ani korunu
tak pozor…to, že mu platí stavebko, je jeho dobrá vůle…to se nezapočítává do výživného…a ani to, že si ho bere každý víkend-pokud máte soudně určené, že si ho má brát 2 víkendy v měsíci a on si ho bude brát častěji, je to jeho problém…jeho dobrá vůle…ať dá návrh na střídavku..pak nebude platit nic..bude to půl na půl…ale pokud je svěřený do tvé péče, i kdyby ho měl půl měsíce, má platit alimenty vyměřené soudem…pokud jste ještě u soudu nebyli, tak tam jdi…nech si vyměřit alimenty, styk s dítětem…
@hanzbl00 píše:
znas me z jiny diskuze?no jo ted je starosti nad hlavu ale co uz se da delat
Jsem také mladá mamča.. Zakladatelka
@Anonymní píše:
Jéééje, to jste mně uklidnili..malinko..
Exe nemá, hypo také ne. Pouze mým rodičům splácí 5000,–/měs. co mu půjčili. Normálně na to mají smlouvu.
to na to taky nemá vliv…
Ahoj holky,
nechápu, kde žije!! 
poprosím o zachování anonymity.Jdu k Vám, těm, které jste s prckama sami a žijete si lépe než s nějakým otrapou.
Mně dělí od tohoto momentu, kdy zůstanu sama s malou nejspíše tak do 15.tého, než dostane výplatu, ale vykopala bych ho nejraději už teď..
Já totiž v bytě zůstávám.
Horší je to se psem..jelikož je větších rozměrů a také něco sežere, že.. a „partner“, dá-li se mu tak říkat, mi několikrát denně předhazuje, jak od něj uvidím maximálně tisícovku alimenty a budu ráda
Takže se tu tak dohadujeme, urážíme..už je to únavné a vyčerpávající

Ale vydržela jsem to dosud..vydržím i dál..
Holky, podpořte mě a řekněte, že bude líp.. že najdu někoho, kdo nás bude milovat a vážit si nás.. aspon trochu
A ještě tak informativně… jak vidíte alimenty, při 14.000 čistého + stravenky.
Máme tříletou dcerku.
Moc Vám děkuju.