Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepochopila jsem na jakou operaci má on jít a kdo jsou holky?
Tak jako tu lepsi verzi bych videla to, ze mate oba nervy na pochodu a ty jeste hromony k tomu. ty jsi nervozni z obav z predcasneho porodu a urcite uz jsi i unavena. on je asi nervozni ze sve operace a do toho se pravdepodobne boji i o tebe (chlapi to vetsinou nereknou, spis se zacnou chovat jak posuci…).
byt tebou tak se fakt sbalim a jedu na par dni k mamce. procisti se vzduch, odpocinete si od sebe a jesti on ma operaci, tak by ti stejne nepomahal, i kdyby chtel, takze proc si nedat par dni pauzu, ne?
Nepíšeš jakou operací, ale třeba je mimo z toho, že se mu blíží… on to asi není zrovna fajn pocit ![]()
@jenny.fields píše:
Nepochopila jsem na jakou operaci má on jít a kdo jsou holky?
predpokladam, ze uz maji nejake deti doma.
Oba dva toho máte ažaž a on se uzavřel, a řeší to tak nějak sám v sobě, zkus s ním hodit řeč,…
Ty máš před porodem, on má před operací, jste na tom stejně. Jenomže chlapi jsou bábovky, takže se toho nejspíš bojí mnohem víc. On tě vozí do nemocnice a chodí na návštěvu, ale přitom on se chce taky cítit jako chudáček, chce abys ho obskakovala a starala se o něj, když bude mít tu operaci ![]()
Jestli ti s ničím nepomáhá a tebe to vysiluje, tak se sbal a jeď k mamce, tam budeš mít klid a nepolezete si s mužem na nervy.
@Ali-Ali píše:
predpokladam, ze uz maji nejake deti doma.
Jenže je nějak nezmiňuje, kde byly, když byla v nemocnici atd ![]()
Unor, depka, spousta zvratu pred vama. Nevidela bych v tom nic zvlastniho, ale chapu, ze to je pro vas narocny a pro tebe pod palbou hormonu jeste daleko vic. Vydrz, rozdejchate to a zase bude lip.
Jdi k mame chlap ma pravdu… ty se nervujes zbytecne… a chlap pred operaci / mrtvy chlap… nic vic za tim nehledej… kor kdyz je od prirody sobec..
@jenny.fields píše že neprojevil zájem o malého pak zase holky…nějak nechápu kolik těch dětí zakladatelka má ![]()
@jenny.fields: Holky jsou naše dcery, obě byly u babiček v době mého pobytu v nemocnici.
Záleží, co za operaci ho čeká. Ale ty taky zrovna neoplýváš zájmem o jeho zdravotní stav. Prostě jste oba přešlý a oba máte „své“ starosti a nějak už ani jednomu z vás nezbývá síla na řešení problému toho druhého..
@Lejaa: Asi to vidím stejně jak si to napsala. Mně taky nikdo neutěšoval před operací žlučníku, taky jsem se s tím musela sama „sžít“. Popsala jsem mu jak probíhala operace u mě a jak to bude mít po své operaci. Ale nevím, co jiného bych mu k tomu měla říct, popřeju mu samozřejmě hodně štěstí než tam zítra pojede.
Počkej až bude v nemocnici on, to bude zase on chtít ať jsi na drátě…já to měla podobně, pupek a přítel šel na operaci, podotýkám, že úplnou banalitu. 3 dny před nástupem jsem tu slyšela jak určitě umře, do nemocnice jsem musela jet s ním, za 2 dny šel domů a v den operace nejsou návštěvy, tak jsem za nim nejela. Volal mi, psal mi,…a kdyby by jsi ho pak viděla doma, no ubožáček největší. ![]()
Prostě ti chlapi, to je bez komentáře. ![]()
Drž se, všechno dobře dopadne a ty si to bez něho doma uží. A schválně bych mu napsala jenom po narkoze, ať ví jaké to je. ![]()
Ahoj holky a možná i muži. Potřebuji se dobrat k tomu, proč se manžel chová tak, jak se chová. Až do čtvrtku se choval normálně, měl docela dobrou náladu, byl i milý ke mně. Jenže ve čtvrtek jsem měla pravidelné tvrdnutí břicha, musela jsem do nemocnice. Odvezl mě do nemocnice a tam taky nevypadal nějak jinak co se týče chování. V pátek za mnou po práci přijel na návštěvu a to vypadal dost unaveně, jen mě zarazilo, že místo toho, aby si se mnou povídal vytáhl mobil a kdybych mu něco neřekla, tak by si tam klidně listoval v mobilu a ani se nezajímal o to, jak se cítím. Včera pro mě přijel do nemocnice a byl divný, 2× odbočil jinam, než měl. Ptala jsem se ho, co se děje, že je nějaký bez nálady. Prý nespal pořádně večer a je ještě unavený. Doktorka mi nařídila klidový režim doma, ale stejně ho nemám. Jeho ani nenapadlo mi s něčím pomoct, nebo vyjádřit zájem o malého. Celý víkend sedí u počítače rozhodně ho nenapadlo aby mi s něčím pomohl, když jsem se o tom zmínila, tak říkal, že mě prý upozorňoval, že bude chtít před operací odpočívat a nebude nic dělat. Já peru pro malého oblečení, chystám si pro případ nouze věci do porodnice a on se stará jen sám o sebe. Říkal mi, že by byl raději, kdybych byla s holkama u své mamky, aby tu mohl být sám po operaci a měl klid. Chápu, že chce mít klid před operací, jenže mně taky hrozí předčasný porod (dnes 32. týden) a jeho zajímá jen jeho vlastní zdravotní stav. Do toho mi říkal, že mu připadá jako vynucování aby mi psal když jsem v nemocnici. Já jsem prostě ráda za každou jeho zprávu a on jen řekne, že to má cítit sám a ne jako povinnost mi psát. Jenže aby to necítil jako povinnost, tak to by mi taky nenapsal třeba i týden kdybych tam ležela. Přemýšlím, proč se od doby mého příjezdu z nemocnice chová chladně, pusu mi nedá… začínám v tom vidět špatné věci. Místo toho, aby se zajímal o mně a malého se zajímá jen o internet, počítač a ty jeho zbraně. Mám pocit, že mě začal ignorovat a nejradši by si žil sám pro sebe. Nejradši bych se sebrala a byla u mamky třeba měsíc. Evidentně mu má a od holek přítomnost vadí. A jestli budu u mamky, nejraději bych mu taky nenapsala nic a pokud bych rodila dřív, tak bych ho snad u porodu ani nechtěla s jeho chováním. Připadá mi, že se ani na malého netěší a to tak chtěl být u porodu.