Maminky, nějaké rady? Necháváte své dítě vyřvat?

Anonymní
30.9.17 18:49

Maminky,nějaké rady?

Mám téměř 6 měsíční miminko…Lámu si ted hlavu, jestli dělám vše správně…Mám zlatého chlapečka, věčně se usmívá…ale já občas melu z posledního…dělám vše aby byl spokojený…když se mu chce spát tak ho uspavam na ruce..sám neusne jinak brečí..Z kočárku ho vytahují, když začne brečet, začla jsem nosit i v manduce, jinak bych kolikrát ani nic doma neudělala…každý mi říká, že dělám chybu..ale nemám to srdce svého syna nechat vyrvat…také mě občas má jako dudlík..hlavně v noci..má přidělanou postýlku k naší posteli..několikrát v noci vstávám..někdy je to náročné…mě to nevadí…ale mám strach z toho co bude..kolikrát jak Zajdu za roh nebo prdolu položím šílené rve…občas se teda i vzteká tak dělám blbiny..tak se začne smát????každý mi říká, že budu otrokem…dělám něco špatně?? Chci vědět názory maminek. Dekuji moc :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
411
30.9.17 18:57

Nevím, jestli je to špatně. Protože vyrvat jsem své dítě taky nenechávala. Ale nebyl problematickej, takže nepotřeboval chovat a uspávat v ruce. Začala jsem hned od začátku s tímto režimem a bylo to v pohodě. Nikdy jsem si ho do postele nebrala apod.
Ale jak píšu, je zlatý dítě. Možná kdybych měla ukřičený změnila bych názor a že zoufalství, aby nerval bych ho možná taky všude nosila atd.
Ale je pravda, že když mi ho začala „rozmazlovat“ tímto stylem mamka, začínal mít moresy a zkoušel to. Tak jsem to rychle zarazila. Právě abych nebyla tím „otrokem“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13975
30.9.17 19:01
@Anonymní píše:
Mám téměř 6 měsíční miminko…Lámu si ted hlavu, jestli dělám vše správně…Mám zlatého chlapečka, věčně se usmívá…ale já občas melu z posledního…dělám vše aby byl spokojený…když se mu chce spát tak ho uspavam na ruce..sám neusne jinak brečí..Z kočárku ho vytahují, když začne brečet, začla jsem nosit i v manduce, jinak bych kolikrát ani nic doma neudělala…každý mi říká, že dělám chybu..ale nemám to srdce svého syna nechat vyrvat…také mě občas má jako dudlík..hlavně v noci..má přidělanou postýlku k naší posteli..několikrát v noci vstávám..někdy je to náročné…mě to nevadí…ale mám strach z toho co bude..kolikrát jak Zajdu za roh nebo prdolu položím šílené rve…občas se teda i vzteká tak dělám blbiny..tak se začne smát????každý mi říká, že budu otrokem…dělám něco špatně?? Chci vědět názory maminek. Dekuji moc :)

Skoro jako by si popisovala me a dceru :lol:… Plac v kocarku jsem vyresila krupkama, proste chce neco delat a doma jsem ji zacala davat do choditka, protoze v ohradce rve a to spani jsme nevyresili je s nami v posteli a skoro celou noc je pripojena… Jinak je to smisek co objevuje svet, leze, sedi a obchazi nabytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
30.9.17 19:10

Já si myslím, že pokud jsi vyzkoušela vše možné a toto je jediné co funguje, tak to špatné není. Nechat vyřvat není varianta, to je předpotopní názor minule generace - ale za nich to tak prostě bylo, takže nic proti. Děti i návyky se mění. Já vždycky zkoušela jestli to nepůjde jinak, když mi něco nevyhovovalo, např. starší syn měl období, kdy nechtěl spát v postýlce (přes den to byl kočár, večer naše postel), ale třeba vždy po týdnu jsem zkusila zda postýlka nevyjde. Když hrozil hysterák, vzala jsem pryč. A po pár týdnech zase změna, najednou tam zase zůstal. A co se tyče pláče když odejdeš - začne lézt a bude klid???? nenech se rozhodit a dělej vše jak vyhovuje tobě a synovi :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
30.9.17 19:20

Ja si myslim, ze sis na sebe upletla bic. Ja teda taky nejsem zastance toho nechavat vyrvat, ale zaroven nejsem zastance ani toho nosit dite cely dny na ruce. Jako ja svoji dceru miluji nadevsechno na svete, ale delat otroka ji rozhodne nehodlam… A do me 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
30.9.17 19:20

Tak jste mě trochu uklidnili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.17 19:21
@Miselka89 píše:
Tak jste mě trochu uklidnili ;)
  • Citovat
  • Upravit
Tunrida
30.9.17 19:25

Záleží na tom, co ti vyhovuje a co jsi schopná takhle jak dlouho unést. Za mě ano, pleteš si na sebe pořádný bič, který se bude těžko odbourávat a budeš-li to potřebovat najednou, bude to s křikem ještě větším. Ale někomu tohle prostě vyhovuje, takže pokud tobě taky, tak to děláš pro vás dobře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.17 19:29

Děkuji moc za rady..:)

• Citovat
  • Upravit
Cocka nasladko
30.9.17 19:33

A kdyby sis ho polozila vedle sebe a treba mu zpivala, tak ti neusne? Nebo u prsa? Coz teda pro mnohe taky neni uplne ideal, ale aspon to neni tak vycerpavajici…

Jinak ta potreba tebe jakozto jedineho zdroje zabavy se znacne omezi, az zacne lezt/chodit/sedet.

Jestli ti rve v kocarku, tak bych chodila na kratsi prochazky, aby to vydrzel bez rvani.

• Citovat
  • Upravit
708
30.9.17 19:36

Nikdo ti tady neřekne jestli to děláš dobře nebo špatně. Sama si musíš určit nějaké meze toho, co jsi ochotná snášet. Ale musíš samozřejmě počítat s tím, že pokud si na to dítě zvykne, tak ho to budeš těžko odnaučovat. Nemluvě o tom, že uspávání na ruce nelze provádět donekonečna :mrgreen: představ si to až bude mít třeba 12kg :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
30.9.17 19:40

Osobně si myslím, že pokud Ti něco nevadí a cítíš to tak, že je to správně, tak to dělej a vykašli se na pochyby… Občas se v nás perou instinkty s tím, co nám našeptává doba, že je „normální“… Já třeba začala kvůli kojení spát se synem v jedné posteli, spí s námi doteď, nevadí nám to a mně je to dokonce příjemné (když jsem teď byla těhotná s druhým děťátkem, krásně mi zahříval bolavá záda :-D) a jsem si jistá tím, že do 18ti s námi spát nebude. Kojila jsem ho skoro do tří let - musela jsem přestat kvůli dalšímu těhotenství. A i když už kojení nebylo an výživu, ale spíše na mazlení, tak mio to nevadilo. Když jsem nebyla doma, tak se bez něj obešel, když jsem doma byla, byla to taková naše mazlící chvilka…

Stejně tak holčičku teď nosím v šátku, protože se pořád chce chovat a v postýlce jí to nebaví, špatně se jí tam spí a ihned se budí, v noci si ji na kojení beru do postele a spí tam s námi, spí parádně a vyspím se i já. A ten fyzický kontakt je blahodárný pro všechny strany :).

Takže pokud Ti to funguje, vyhovuje, neobtěžuje to ani jednu stranu, tak bych to neřešila a dělala to tak. V okamžiku, kdy to začne Tobě nebo dítěti vadit, vymyslíte něco jiného.

rozhodně bych se v ykašlala na rady typu, že dítě rozmazlíš a že se Ti to vymstí… Dám ruku do ohně za to, že ve 20ti svoje dítě už kojit ani nosit nebudeš ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
30.9.17 19:42

Jinak u syna jsem reagovala na každé zakňourání a když někde dlouho plakal a já byla třeba na záchodě, bylo mi to hrozně líto a cítila jsem se příšerně :-). Ale teď u holčičky už vím, že beze mne nezemře, když si skočím do sprchy nebo dopiju čaj, takže člověk se i trochu otrká a pozná, kdy reagovat bezprostředně a kdy to ještě počká ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
30.9.17 19:56

Myslim si, ze spatne to rozhodne neni. Dokud dite samo nechodi, je nosenec a potrebuje i kontakt s matkou. Tak mu veli pudy. Spatne by to bylo v pripade, ze by matka vycerpanim z neustaleho noseni a nocniho vstavani nezvladala peci o dite, ale to neni tento pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.17 20:01
@Cocka nasladko píše:
A kdyby sis ho polozila vedle sebe a treba mu zpivala, tak ti neusne? Nebo u prsa? Coz teda pro mnohe taky neni uplne ideal, ale aspon to neni tak vycerpavajici…

Jinak ta potreba tebe jakozto jedineho zdroje zabavy se znacne omezi, az zacne lezt/chodit/sedet.

Jestli ti rve v kocarku, tak bych chodila na kratsi prochazky, aby to vydrzel bez rvani.

V kočárku se spíše vzteká, ale i tam usne. ale občas teda brečí..sotva ho vytáhnu je klid,…dřív mi usínal právě u prsa…ted spíše na ruce a to mu zpívám…jak ho položím brečí..dám prso a je hned tuhej…připadá mi, že nechce spát sám…dvakrát se mi stalo že usnul v postýlce ????

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure