maminy poradte, pls - kde rodit ??

50
27.7.05 18:02

maminy poradte, pls - kde rodit ??

Ahojte maminky,
chcela by som Vas poprosit o radu. Som v 26. tyzdni a pomaly zacinam rozmyslat o porodnici. Nejako som to neriesila, ale na kurze som sa dozvedela o „zvlastnych“ (mozno normalanych???) praktikach - ako uplatky lekarom a pod. S manzelom byvame v meste, kde nikoho nemame a nikoho v nemocnici ani nepozname, tak nasi ma prehovaraju, aby som prisla rodit „domov“, ze tam v nemocnici jednak maju znamych a jednak by mi prve dni s babatkom pomohli. Lenze ja nejako netuzim pred porodom odist od manzela a potom byt u nasich, hoci s nimi dobre vychadzam. Proste by som chcela byt u nas doma ako rodinka - ja, manzel a malicke. Co si o tom myslite? Ako by ste to riesili Vy? Rodili by ste v meste, kde byvate, hoci by ste boli na vsetko sama s manzelom a nikoho v nemocnici by ste nepoznali, alebo by ste dali na rodicov - t.z. prisli tak 2 tyzdne pred terminom k nim, mali porod vybaveny u znamych lekarov a vyuzili ich pomoc, s tym, ze manzel by Vas mohol prist navstivit len cez vikend??
Dakujem za Vase rady!
Rysulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
27.7.05 18:36

Ahoj, ja bych volila byt s manzou a mimi doma. Taky sem to tak mela. Vsichni babi a dedove sou 180km takze po porodu mi nikdo krom manzi nepomahal a taky sem rodila v porodnici kde sem nikoho neznala ani nikoho v tom meste kde por. byla. Ale kdyz sem odchazela z por. uz sem tam znamy mela a dodnes se s nekym obcas potkam, pokecame a je to fajn. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.05 20:03

Ahojka Ryšulko.
Vůbec nechápu kdo se pokouší ti do hlavy na:,–(it brouka s úplatky v porodnictví. Nikdy jsem o tom neslyšela a nikdy jsem se s ničím takovým nesetkala. jestli máš možnost vybrat si novou a dobře vedenou porodnici, pak se snad nemusíš zamýšlet nad takovou kravinou jako jsou úplatky. Neblázni. Snad si nemyslíš že za úplatu ti v obyčejné porodnici s jedním sálem dají pro porod k dispozici vířivku? Možná to zní trošku ironicky promiň, jen ti chci vypráskat z hlavy toho červíka pochybnosti. Jestli se mi to nepovede, pak si mimčo odroď v porodnici s těmi známými tvých rodičů a hned pak přece můžeš jet z porodnice do svého bydliště.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
3417
27.7.05 20:10

Ahoj, já sice rodila ve „svém“ městě, kde bydlíme s mojí mámou, ale v porodnici jsem neznala vůbec nikoho. Poprvé jsem tam přišla do poradny asi tři týdny před porodem. O úplatcích taky nic nevím, neslyšela jsem o ničem takovém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.7.05 21:10

Ahoj Rysulko,
buď v pohodě doma s manželem, protože si myslím, že k porodu vašeho miminka patří víc než rodiče.
Také jsem rodila v naprosto neznámé porodnici a bez známých a po příchodu z porodnice byl s námi doma manžel - asi čtyři dny. Jde to zvládnout, věř mi.
Ale docela se divím, že jste neslyšely o úplatcích v našem zdravotnictví a také porodnictví. Je to otřesné a dost smutné, ale tuto realitu mám teď živě za sebou, takže vím o čem píšu :(
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
486
27.7.05 21:27

Ahoj,
taky bych zůstala s manželem, tak to ostatně bylo, když jsem rodila. Úplatky v našich porodnicích (hlavně pražských) jsou asi fakt běžná věc, ale když nezaplatíš, neznamená to, že se o tebe nikdo nepostará. Moje švagrová teď rodila v Praze, porod byl komplikovaný a kolem ní skákalo ve službě 5 lékařů (3 gynekologové, anesteziolog, pediatr) - a nic neplatila. Platí většinou ty, které chtějí nadstandardní služby např. určitého porodníka, který např. nemusí mít službu v době, kdy dotyčná rodí a přijede z domu apod.
Důležité je, aby s dítětem byli jeho rodiče, pro manžela by to bylo ochuzení, které bych mu já nikdy nepřipravila.
Rozhodni se dobře :!
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
28.7.05 11:06

Rysulko, ja jsem resila neco podobneho, jsem jeste extremejsi pripad nez ty, jelikoz ziju v zahranici. Nemocnici tady neznam, je to cizi rec, ale rozhodla jsem se, ze muj partner je nejdulezitejsi a chci, aby byl se mnou u porodu i u prvnich chvil spolecne pece o miminko. Takze budu rodit tady a proste to spolecne ve trech nejak zvladneme. Myslim, ze spravnou peci ti poskytnou i tam, kde nikoho neznas, je to prece jejich prace jako lekaru a porodniho personalu.

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
28.7.05 11:16

Ano, taky si myslím, že miminko je tvoje a tvého manžela a ne tvých rodičů - první chvíle po jeho narození proto patří jen vám :wink:
Takhle vyčlenit manžela z té velké události tím, že by jsi odjela - to by se ho mohlo dotknout a dle mě zcela právem.

A úplatky? Všude jsou úplatky… Což ale neznamená, že bez úplatku tě nechají rodit na záchodě… Neboj, určitě budeš mít štěstí na personál a porod bude bezva zážitek…Na bolest zapomeneš kosmickou rychlostí, já teda hůř prožívala tu nostalgii z toho, že už je to za mnou…
Btw - děsně mě štvou ty důchodci, jak rozmazlují doktory úplatkama. S plnou igelitkou tam, s prázdnou ven - že jim to není trapný. To jsou ty začátky, končí to desetisícema do kapsy doktorovi za to, že vás vůbec „obslouží“....... :twisted: NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.7.05 18:12

Ahoj,

tak moje mamka žije a pracuje v zahraničí, přítelova mamka bydlí daleko, ale přece jen mamka je mamka. Nicméně, rodila jsem v Praze letos v červnu u Apolináře, kde jsem nikoho neznala, úplatek jsem nikomu nedala, a přesto se mi dostalo vynikající péče. Byl nedostatek míst, a přesto sestřičky z oddělení P5 mi sehnaly místo na nadstandardním pokoji. Asi jsem měla štěstí.

A s přítelem jsme na to holt sami. Aspoň budeme samostatní. I když mamka na týden přijela a moc mi pomohla, zvlaště s domácností, jako je praní, žehlení, vaření. Byla jsem po císařském řezu a dalších komplikacích, které trvaly měsíc, úplně vyřízená.

Hlavu vzhůru. Určitě Vás to s mužíčkem sblíží a vyber si porodnici, kde se ti dostane profesionální péče.

Ať ti hezky roste bříško a zdravé miminko :)

Pavlína a Lotka (6 týdnů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.8.05 11:06

Ahoj, som z BA a rodit som isla do Banskej Stiavnice kvoli ludskemu pristupu, aj s muzom. Boli sme na nadstandartnej izbe vsetci 3 a bolo to fajn. Rodicia a svokrovci si samozrejme nemohli nechat ujst prilezitost dovalit sa hned na 2. den po porode a nasackovat sa do izby a tutkat sa s malym. Aj ked mam rodicov a svokrovcov rada a dobre s nimi vychadzam uz pred porodom som ich prosila aby prisli len v pripade ze ich budem chciet, mala som tusaka ze budeme chciet skor sukromie. Neposluchli :-(. A naozaj, velmi zle mi padlo ked prisli a nasa idylka sa narusila, lebo som sa musela skor venovat im (ked uz dosli z takej dialky) a neustale ma stiskali, po:,–(ali si tam a odist sa im moc nechcelo. Je to individualne ale ja som to citila, napriek tomu ze som bola v dobrej forme hned po porode a nic ma fyzicky neobmedzovalo, predsa len ta premiera emocii z ich strany bola velmi vycerpavajuca, takzo to vysvetlit a popisat. A hned zacali dobre mienene rady co a ako robit. Brr. Aj po prichode do BA sme dokonca par tyzdnov nevelmi vyhladavali navstevy, dobre nam bolo len v trojici. Az potom postupne sme sa zacali otvarat svetu :-). cize z mojej skusenosti jednoznacne iba mamina, tatino a decino!

• Citovat
  • Upravit
1121
6.8.05 00:06

Jen tak si tady čtu a nedá mi to nereagovat - mám za sebou tři porody a čtvrté dítko na cestě a opravdu nikdy, nikdy jsem nedala žádný úplateka prostě to tak je, někdy rodičku dokáže otrávit jediná protivná porodní asistentka či doktor, který se špatně vyspal, záleží na štěstí a na průběhu porodu, ale vesměs mám dobré zkušenosti. Co mne však opravdu zaráží, že přemýšlíš o tom, že bys odjela od manžela a jak tady někdo psal, odsunula ho na vedlejší kolej, to si dobře rozvaž, vždyť je to tatínek a je to jeho právo, být s váma od začátku, i když ne třeba v porodnici, tak potom po porodu doma a navíc si myslím, že by Ti určitě taky moc chyběl. A ty společné chvíle a ty největší dojmy, které by měli patřit hlavně vám třem, byste už nikdy nedohnali. No, je to rozhodně Tvoje věc, ale dobře to promysli, abys toho později třeba nelitovala. Šťastný konec těhotenství a hodně štěstí.
Metelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
6.8.05 00:14

Ryšulko, ještě jednou jsem si přečetla Tvůj příspěvek a cítím z něj, že máš manžela opravdu ráda, tak se toho porodu v neznámém městě neboj a hlavně neopouštěj manžela - navíc to miminko bude určitě potřebovat i jeho energii, tatínkovu, nikdo by Ti neměl být blíž, než on. Promiň, že jsem taková vlezlá, čekám čtvrté, ale manželovo je to první a když vidím, jak se na to třese, neumím si představit, jak těžce by to nesl, kdybych porodila někde bez něj.
Pá, Metelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
7.8.05 20:17

Ahoj Rysulko, uplatky funguji vsude, takze i v porodnictvi.
Nejlepsi varianta by byla asi s manzelem ve „tvem“ meste a rodicema za zady a nemocnice, kde jsou znami doktori neni taky k zahozeni.
Mne osobne mamka pomohla v prvnich dnech po porodu - po navratu z porodnice, prece jen manzel je spis jaksi psychicka podpora, ale fyzicky ti pomuze min nez vic.
Tak dobry vyber!
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí