Mamka mého přítele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21416
24.3.24 21:11
@fuga511 píše: Více

Ale ano, může jí to říct - a měl by. Z potlačeného vzteku nevzejde nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
24.3.24 21:15

já zas nemůžu pochopit, proč s ním chceš být ty. Vidíte se o víkendu a to ještě jenom půlku, protože maminka chce, aby byl doma. A to ještě ten 1 den se musíte zastavit u ní, aby nebyla naštvaná.
Jako mně to zní jako peklo, ne jako mladý vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 21:19

@PaníBovaryová tak ja ho mam proste moc rada a krome jeho mamy se v tom vztahu nic extra spatneho nedeje. nebudu kvuli “tchyni” opoustet vztah. a vidime se jen o vikendu protoze pritel se pres tyden chce ucit a delat si svoje veci coz jako taky me stve ze se nevidame vic ale nejak to respektuju. aspon se na sebe vic tesime. a myslim ze kdyby se mnou travil kazdy den po skole tak jeho mama by to nedala to by ji moc chybel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21416
24.3.24 21:21

Jé, milá zlatá, tchyně/rodina-vztahy je je po hned po penězích druhý nejčastější důvod rozvodů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.3.24 21:34
@Anonymní píše: Více

Nevím jak maminka přítele, ale tvůj písemný projev mě zabil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 21:51

@Proto02 nevim co vas na tom zabilo rada si to poslechnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.3.24 22:07

No, tvůj písemný projev totiž vypadá, jako by to psala žákyně 1. stupně ZŠ.
Jinak k mamince - toto je patologické chování, které si asi ani sama neuvědomuje. Přítel se vůči tomu bude velice těžko vymezovat, ona ho bude otravovat, prudit a vyčítat dál, i když se odstěhuje. Ty budeš ta, která jí „ukradla syna“ a tím pádem nepřítel č. 1. Jeho odstěhováním to pravé psycho teprve začne, na to se připrav. Na tvém místě bych si vzala stranou jejího manžela, popsala mu, co jeho žena dělá, a poprosila ho, aby ji trochu krotil, že to není normální. Moc bych od toho ale nečekala, takovéto urputné maminky si prostě normálně říct nedají. Že by se začala chovat normálně, s tím nepočítej. Buď to dopadne tak, že se s ní přítel pohádá a výrazně utlumí kontakt (pokud na to tedy bude mít koule, což moc nevypadá), nebo se kvůli ní rozejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 22:35

@Mosie nevim proc 1 stupen zs. pisu tak jak mluvim pokud vam vadi ze nepisu hacky carky a velky pismena tak opravdu nevidim duvod proc bych mela nejsem u maturity ani nepisu zadny inzerat. pisu sem proto aby jsem vyslechla nazory lidi na moji situaci ne na muj pravopis a vyjadrovani :nevim: kazdopadne to ze si jeho mama to chovani neuvedomuje je jasny ale ze bych mela takove koule na to prijit za jejim manzelem a rict mu,,Vase manzelka je upnuta na vasem synovi vyridte ji at s tim neco dela.” tak to asi bohuzel nedokazu na to se az moc bojim a navic jsem dost mlada na to abych si tohle mohla dovolit k nekomu starsimu na to mam az moc velky respekt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
24.3.24 22:54

Víš, tohle zatím pochopit nemůžeš, dokud nemáš své děti ;). Neříkám, že to chování je správné, to vůbec, ale lépe to pochopíš až se svými dětmi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
24.3.24 22:57

@fuga511
Ptala ses, tak jsem odpověděla, nepíšu, že mi to vadí. Když nepíšeš velká písmena a čárky, řada lidí to bere jako neúctu ke čtenáři - chceš poradit, a píšeš tak, že se to dost blbě čte. Taky tím, jak píšeš, podáváš obrázek o sobě, své inteligenci a vzdělání. To jen pro tvoje info, chtělas to vědět.
Uvidíš sama, jak se to bude dál vyvíjet, ale tvému příteli rozhodně nezávidím. Bude mezi dvěma mlýnskými kameny - na jedné straně matka, která ho bude prudit a za kterou se stydí, a na druhé straně ty, se kterou chce být a dělat na ni co nejlepší dojem. Ohledně přítelova otce jsem to rozhodně nemyslela tak, abys mu vysvětlila, jak je jeho manželka nesnesitelná a doporučovala mu nějaká řešení, ale až nastane situace a bude se to hodit, tak ho poprosila, že aspoň o víkendu chcete být pár hodin spolu, tak jestli by nemohl trochu pohlídat, aby mu jeho paní pořád nepsala nějaké zprávy. Ale to musíš odhadnout ty, jestli je natolik v pohodě, že to vezme, nebo by se urazil. Je to ale jediný způsob, který mě napadá, jak to aspoň trošku pořešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
11.4.24 11:49

Jsi jeste fakt mlada a nechapes tuhle patologii. Ne, chovani jeho matky je naprosty psycho, neni to absolutne normani - emocne ho neustale vydira, manipuluje s nim, ma ho jako partnera - je jedno jestli ma manzela nebo ne - ten tam hraje druhe housle a vzdy hral - syn byl nad nim.

A je to mega problem - kvuli takovemu chovani matek a synu se deji rozvody. Je to podobne zhoubne jako zit s alkoholikem, fetakem, akorat tady je zavislost na matce. A vis, jak poznas, ze je na ni zavisly i kdyz rika, ze ho taky stve a tesi az bude bydlet sam? Obhajuje se pred ni, neustale si s ni vypisuje, neustale chodi za ni na navstevy i kdyz se mu to nehodi, necha si od ni libit emocni vydirani, manipulaci.

Co muzes delat Ty?

1. Brat ten vztah hodne s nadhledem a vyrazne se na nej nevazat. Tuhle zavislost si musi vyresit pritel.
  2. Priteli doporucit psychoterapii
  3. Nastuduj si o teto problematice vic - knih a odobornych clanku je dost. Rika se takovym patologickym vztahum “neprava manzelstvi”. Muzes tim pomoct jak priteli, tak treba kdyz uz s nim nebudes, Ti to pomuze abys takovou patologii rychle rozklicovala a takove vztahy nerozvijela.
  4. Rozchod
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
12.4.24 09:49

Já myslím, že by bylo fér podívat se na situaci i z pohledu matky…ano, syn je dospělý a svéprávný…ale pokud je to jeho první vážnější vztah, tak nejspíš se poprvé osamostatňuje a vymezuje…a máma není robot, aby dokázala lusknutím prstů vstřebat změnu ze dne na den…
Já jsem se synem domluvená, že pokud by mu vadil můj zájem a třeba bych to, dle něj, preháněla, tak mi to narovinu řekne…a vysvětlila jsem mu, že nejsem schopná se z minuty na minutu přestat starat…i já potřebuju čas zvyknout si, že věčně není doma a čas tráví jinak, než jak jsme byli doteď zvyklí…
Naštěstí to chápe a naštěstí si našel slečnu, která je v tomto úžasná a nezlobí se, když jim sem tam zasáhnu do společně stráveného času třeba telefonátem nebo sms…
Ale nutno dodat, že se snažím jim takhle zasahovat do jejich času minimálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
12.4.24 10:04
@kamima píše: Více

Moc hezky uhel pohledu. Dekuju za nej. Kazdopadne u Tebe je videt zdravy vztah k synovi, protoze si tyto veci vzajemne vyjasnujete a komunikujete a Ty mas velmi zdravy nahled na sebe sama. To, co pise prispevatelka neni totez. Jde to vycist ze znaku, ktere jsem psala v mem predeslem prispevku. Tato matka chce sveho syna ovladat, zaujimat u nej 1.misto. Ma k nemu patologicky vztah. A on k ni - opet z duvodu, ktere jsem psala ve sven predeslem prispevku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
12.4.24 12:20

@Costasgalicia uz spolu nejsme. rozesli jsme se pritel mi rekl ze se chce soustredit na sebe a urovnat si svoje problemy sam. do toho mi navykladal ze se jednou vrati az budem oba pripraveni :D ted se z toho rozchodu dostavam a neni to prijemny ale myslim ze za par mesicu se na to budu divat s usmevem a bude mi to pripadat vtipne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
12.4.24 13:06

Tak to moc gratuluju! Protoze na to budes vzpominat ne jen s usmevem, ale taky s vykricnikem, jaky vztah uz nikdy nemit. Bud rada, ze ses ho zbavila a garantuju, ze Te nemohlo potkat nic lepsiho a hlavne zbavila ses na veky jeho matky s kterou jsi byla v trojuhelniku! Jupiii.

Vyraz si dneska zaparit, zaloz si Tinder a jdi na par rande at mas srovnani jak vypada kluk se zdravyn vztahem k matce.

Jeste jednou gratuluju a mej to jako memento odstrasujiciho prikladu patologickeho prtnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová