Ledabylý švagr

Anonymní
19.3.24 14:35

Ledabylý švagr

Ahoj, je to dost osobní téma, proto prosím anonym. S manželem prodáváme rodinný dům, v současnosti bydlíme již jinde, dům stále udržujeme kvůli prohlídkám. K věci, manžel má mladšího bratra, který jezdí na různé soutěže a workshopy kousek od toho našeho domu, dříve si hledal ubytování v místě, kde se konaly soutěže a ty akce, ale samozřejmě musel si to platit, což vždy komentoval, jaká je to hrůza, jak to šlo strašně nahoru, kolik to stojí apod. A nyní se již několikrát zeptal, zda může u nás být, když tam teď stejně nikdo není, souhlasili jsme. No po jeho 1. nocování jsem to šla zkontrolovat (pár dní nato měli dojít zájemci na prohlídku), bylo neumyté nádobí, nadrobeno na pohovce a nepořádek z bot v předsíni, tak jsem to uklidila, nic ani tedy manželovi nepověděla a jen švagra požádala, ať to příště uklidí, jojo, řekl jen. Další soutěž a další přespání bylo tentokrát i s jeho kamarády, zase jsem se šla po pár dnech podívat a teda stejný nepořádek jako předtím a navíc takový humus - nespláchnuté WC (v jednom šmouhy hádejte z čeho a ve druhém plavající…), nadrobeno v gauči i postelích…to jsem už nafotila a ukázala manželovi. Ten jen řekl To není možné…jakože jsem si to asi vymyslela, že?! Načež jsem už dál odmítla dělat z našeho domu ubytovnu a tak si švagr postěžoval svým rodičům a ti na mě teď psují, jaká jsem zlá snacha a švagrová a švagr, že teď bude muset platit ubytování apod. Manžel říká, že to moc hrotím…tak jsem mu řekla, běž si to příště uklízet sám - na to prý, že né, že chodí do práce…a já asi né, že? Jsem fakt vytočená. Asi vyměním zámky nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
19.3.24 14:39

Jo, vyměnila bych je. Vůbec bych se s tím nemazala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
19.3.24 14:39

Zachovala jsi se správně, dokonce jsi dala švagrovi po prvním excesu šanci, nic jsi neřekla, nehrotila jsi to. Ale přeci nejsi uklízečka! Švagr je pěkný dobytek. Pokud by s tím měl někdo z rodiny problém, „pochlubila bych se“ fotkami. Manželův komentář ohledně práce bych smetla ze stolu, jen bych se zeptala, zda to myslí vážně? Nehnula bych už ani prstem, ať si ho.vna po bráškovi uklízí manžel sám. On se pak chytne za nos, až pár prohlídek nedopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
19.3.24 14:41

No ani by me nehlo po nem uklizet. Manzelovi a tchyni bych rekla, at se o ten binec postaraji, kdyz maji v rodine takove prase a pokud ne, tak tam nikdo prespavat nebude. A dodala bych, ze pripadne kecy na me si muzou rovnou odpustit, ze ten, kdo by tady mel dostat vychovne kazani je jejich syn a bratr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
19.3.24 14:51

Řekla bych mu, že tam může zůstat ale vždy po jeho pobytu objedná uklízečku na jeho náklady když je dobytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
19.3.24 14:53
@Anonymní píše: Více

tchánům pošli fotky a nech si vrátit klíče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.3.24 14:55

Tchani na tebe psuji? To by si u me dovolili jen jednou a hned bych jim na to rekla, ze vychovali ze syna pekny prase!

A pokud ma svagr stale klice, tak vymenit zamek to snad ani neni mozny, takhle zneuzivat poskytnute dobrodinni, nedej se!

Příspěvek upraven 19.03.24 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.3.24 15:00

Rekni si cenu za uklid. Mel by platit i spotreby a nejakou amortizaci. nejlip pokazde dostat nejakou praci, posekat zahradu atd… Lidi kolikrat maji dojem, ze se vsechno udrzuje samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
19.3.24 15:02

Kdybys nedělala sluzku a uklízet to musel manžel, tak teď nejsi za hysterku a nemusela se s ním dohadovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
19.3.24 15:32

Když se dobrovolně chováš jako služka, tak si nestěžuj, že se k tobě ostatní jako ke služce také chovají.

Klíče od domu předej svému manželovi a ať se celou věcí nadále zabývá výhradně on sám… je to jeho bratr, jeho rodiče, tak ať si ubytování i následný úklid také řeší on sám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
19.3.24 15:33
@Grizelda02 píše: Více

Taky bych poslala fotky tchánovcům, ať se nemontují, do čeho jim nic není, a nebo ať si příště synáčka líp vychovají, když je to takový prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
19.3.24 15:44
@BohunkaP píše: Více

S takovym pristupem by ten dum neprodali ani za dalsich 10 let, bohuzel pro zakl. je manzel ze stejneho hnizda a ma stejne smysleni jako jeho bratr a rodice dohromady.
A dle toho se musi zakl. zaridit, jestli chce aby se dum co nejdriv prodal-vymenit zamek, nezminovat to ani manzelovi, kdyz on preci stejne nema cas…bohuzel to uklidit a uz tam zadne noclezniky nepoustet.
A mezi nami-po tomhle bych nemela uz vubec zajem se videt jak se svagrem, tak s jeho rodici, nemam rada ptimitivy :?. No a v manzelstvi jsi opravdu spoko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.3.24 15:46

Tchánům bych poslala fotky se vzkazem, ze to muzou po nem jezdit uklizet. Vyměnila bych zamky a z baráku bych nenechala delat ubytovnu zadarmo…

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
19.3.24 15:48
@Pudloslava píše: Více

Už vidim dobytka, kterej po sobě nespláchne a neumí ani použít záchodovou štětku, jak jim ochotně seká zahradu…

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
19.3.24 15:50

Udelej powerpointovou prezentaci s fotkamu nepořádku

A posli jim to s 1) cenikem za profesionální uklid a 2) dotszem, kdo to tedy priste bude uklizet misto tebe. Včetně toho, ze dum prodavatr, a TY nebudes pred zajemcem a naklerem za smudlu… Jeslti vse tedy misto tebe bude resit manzel?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová