Mamka mého přítele

Anonymní
24.3.24 19:44

mamka mého přítele

Nevim jak zacit aby to davalo hlavu a patu ale uz jsem fakt uplne silena z toho co se deje a potrebuju od nekoho poradit a slyset nazor druhych. mam pritele jsme spolu rok ale bavime se uz skoro dva roky. pritelovu rodinu jsem poznavala postupne a nemela jsem problem s nikym az na jeho maminku to je pro me jeden z nejvetsich zadrhelu naseho vztahu. pritele miluju je mi s nim dobre ale uz x mesicu se proste nedokazu prenest pres jeho maminku spis jeji chovani k nemu. na zacatku to vypadalo ze si sednem ze neni zadnej problem ale ja problem asi bohuzel mam. kdyz jsem u pritele a je tam tak si popovidame ale ne nic velkeho. prijde mi ze ji vadim a prekazim ale to neni az takovej problem ktery by me trapil. nejvice me zarazi vztah meho pritele s maminkou. ta zena ma neustalou potrebu mu psat a strasne ho kontroluje (coz se jeste da zkousnout) ale proste neprijde mi v pohode ze se na nej treba nastvala za to ze se nestavil doma kdyz jsme nekam sli ikdyz se ji pritel 10× ptal jestli se mame stavit a ona odpovedela ze ne a pak mu o hodinu pozdeji ve zpravach napsala ze by bylo fajn aby se stavil kdyz nemame nic extra v planu a jen jsme byli doma do naky doby. on ji nasledne volal a proste uplne byl nastvanej ze ona je nastvana za neco za co nemuze kdyz se ji ptal. no bylo z toho zbytecny drama pritel nastvany protoze nechapal co ji vadi co ma za problem atd. nejak se uklidnil neresili jsme to a ten vecer mi rekl at jeho mamce odepisu ze jsme doma a jdem spat. odepsala jsem a ikdyz jsem to asi nemela cist tak proste ve zpravach nad tim bylo napsane jak ho ma rada a nechce si s nim pokazit vztah a chce aby to mezi nimi bylo porad takove. posilaj si srdicka, dobre rano, dobrou noc, musi ji porad volat jednou volala i ona jemu a ikdyz vedela ze je se mnou vykecavala se s nim 2 hodiny o praci a o nejake kolegyni. do toho ji strasne vadi kdyz se mnou pritel je o vikendu a neni doma vic jak 1 den. proste ona ho vidi 5 dnu v tydnu (nekdy i 7) v podstate je furt doma jen na jeden den nebo dva na vikend chce byt pritel se mnou a ona ma problem ze se nestavil doma :D proste mi prijde ze je na nej strasne upnuta. ja jsem se pritele na to i ptala a souhlasil se mnou ale nechce se o tom se mnou bavit a jde videt ze je mu to neprijemne. ono takhle po zprave mozna nic z toho nezni tak hrozne ale proste v realu je to fakt silenost a pro me nepochopitelne. nikdy jsem nemela problem s nici maminkou mela jsem 2 rocni vztah od 15ti a myho ex maminku jsem milovala byla uplne uzasna. ale bohuzel ted se to nepovedlo. my se kvuli tomu kolikrat s pritelem i pohadali protoze tim ze se nevidame v tydnu tak s nim chci byt aspon vikendy ja proste nejsem clovek co by ve vztahu dokazal byt dlouho bez toho druheho tak se tesim na kazdy vikend s nim. a jelikoz jeho maminka ma problem s tim kdyz je se mnou dyl jak jeden den a nutne ho potrebuje doma aby s nim travila cas tak pritel proste ke mne jezdi vzdy na den a pak jede domu (ted teda bylo par vyjimek coz jsem se az divila ze na to pristoupil a byl se mnou cely vikend, ale take jak to dopadlo ze :roll: hadka s maminkou klasicky pokazdy naky problem). proste cely tohle mi prijde uplne zbytecny a nechapu proc by tohle neci mama delala. ja osobne kdyz bych mela syna urcite bych nemela potrebu mu porad vypisovat kde jsi? co delas? kdy prijedes domu? a tak dale tech zprav je miliony. chapu ze se zajima ale pritelovi je 19 tak snad se o sebe dokaze postarat a nemusi mamince psat porad o tom co dela a kde je. a taky jsem si vsimla ze ji kolikrat lze o tom jak odnekud jedeme domu. jeli jsme z party a ona mu pise jak se dostanem domu a on ze taxikem pritom vedel ze pojedem primym busem o taxiku nepadlo ani slovo. tak to mi vysvetlete co to jako je ja to totiz opravdu nechapu :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1931
24.3.24 19:55

A maminka je jinak sama? Má nějaké koníčky?
Podle mě ho stíhá, protože se i nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
24.3.24 20:09

To některé matky tak bohužel mají, že se hodně upnou na dítě a nejsou ochotné ho pustit, ani když je dospělé. Bude to ovšem na příteli, aby se vůči mamince vymezil a stanovil si hranice. Vzhledem k tomu, že ho ale ona tak vychovala a on je na tu extrémní kontrolu zvyklý, tak mu to nepřijde divné a bude to pro něj velmi těžké, bude si to muset sám uvědomit.
Obávám se, že tohle není úplně vhodný partner pro vztah, protože bude stát mezi tebou a mámou, dokud nedospěje a nevyřeší si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 20:13

@ALIPELI nerekla bych ze je sama. ma manzela (toho mam mimochodem moc rada priteluv tatinek je fakt skvelej chlap) krome toho normalne chodi do prace a s manzelem si stavi barak takze nekdy odjede i pryc z bytu na vikend. sama asi nekdy urcite je. ale treba co ja tak vim z moji rodiny tak moje mamka je naopak kolikrat rada kdyz nekam odjedu na vikend a ma klid pro sebe :lol: takze tohle je pro me strasne zvlastni pristup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 20:15

@AnastazieB to je prave problem ze on je na to zvyknuty. myslim ze je dobre aspon ze si to uvedomuje ze se neco deje a ze jeji chovani neni uplne v poradku. ale proste porad podleha vsemu. to jak jsem psala ze ho vyhrotila kvuli tomu protoze jsme se nestavili na chvili kdyz mu rekla ze nemusi ze ho nepotrebuje videt, tak ve finale se ji pak stejne omluvil jeste on. proste ja fakt nevim. nejhorsi je ze pritel se se mnou o tom fakt nechce bavit vubec a i mi to doslova rekl ze fakt nechce, tak to bohuzel musim respektovat ale jako stve me to hodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
24.3.24 20:24

@fuga511 je to takové patologické chování, no. Nechce se o tom bavit asi proto, že už zjistil, že úplně normální to není a začal se za to trochu stydět. Nepíšeš kolik vám je, ale pokud třeba stále studuje a je na rodičích závislý (bydlí s nimi), tak se to nezmění. Až se bude moct osamostatnit, tak se bude muset vymezit. Anebo taky ne, pokud se nebude chtít dostat s matkou do konfliktu, tak bude pořád běhat sem a tam, aby nikomu „neublížil“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 20:30

@AnastazieB mne je 18 jemu 19 stale studujem oba ale za chvili bude bydlet sam a on uz i rikal ze se na to strasne tesi az mu da konecne pokoj (rekl to v zachvatu nastvani tak nevim jestli to mysli vazne) ale ja si kolikrat vsimam ze ho jeho mama opravdu stve a chce byt chvili sam. plus je na nej prisna se skolou uplne az moc bych rekla. nevim jestli se to zmeni az bude bydlet sam. ale tak snad mu nebude vypisovat kazdy vecer dobre rano dobrou noc ne? to by bylo na zblazneni :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
24.3.24 20:39
@fuga511 píše: Více

Tak jste ještě mladičtí. Přítel studuje tak je to ještě celkem pochopitelné, než kdyby se to dělo třeba v pětadvaceti. Ale i tak to není úplně v pořádku. A snad bude tvůj přítel z těch, kteří se z toho dokážou vymanit. A bude jednou žít svůj život. Každopádně začít by měl pomalu už nyní. Protože s mamánkem, který tráví víc času s maminkou než s partnerkou žít nejde. Já vím o čem mluvím. Mám jednoho takového v okolí. Maminka mu zničí každý vztah. Brrr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21688
24.3.24 20:45
@Anonymní píše: Více

Maminka není upnutá, ale regulérně žárlí jako jeho partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13817
24.3.24 20:45

@fuga511 tak psát mu asi bude, ale on na to nebude muset reagovat. Až se osamostatní, bude bydlet sám a sám si vydělávat, tak to odstřihnutí půjde lépe, protože prostě na něj už nebude mít žádnou „páku“, jak ho přivolat. A on nebude muset snášet její nálady a naštvání.
Ale dokud se úplně neosamostatní, tak změnu nečekej. Zkus si najít tady v diskuzích nějaké příběhy o takových tchyních, které nedokáží syny pustit a jak to pak vypadá v reálném životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21688
24.3.24 20:46

tomu se říká pasivní agresivita a má v příteli vyvolat pocity viny, aby okamžitě běžel za ní, víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21688
24.3.24 20:50

Nebude bydlet sám. Nedokáže se za maminkou ani nezastavit, když jdete kolem, ani obětovat víkend, když ji vidí 5 dní v týdnu… jako opravdu tomu věříš, že on se odstěhuje? Ta ještě stihne odradit 2 -3 holky po tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 20:59

@PaníBovaryová ne to prave on se nezastavil a kvuli tomu byla ta hadka s ni. ze se nezastavil a ona se nastvala ikdyz mu do telefonu rekla ze se stavit nemusi. a kdyz neprisel tak byla nastvana. proste je to divne ale na samostatne bydleni se tesi to uz mi rikal hodnekrat. on ma rad svuj klid ale proste ta mama mu ho strasne ubira a pak to s prominutim odsiram i ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 21:02

@Karinkas no ja uz se o tom bavila s hodne kamaradkama ze je celkem mamanek ale proste mi prijde ze on by na jeho mamce zavislej nebyl kdyby ona to po nem “nepozadovala” nebo jak to rict. tim jejim neustalym vypisovanim, uhanenim. a tim ze furt bydli s rodici samozrejme nemuze mamku poslat do haje a rict ji at mu prestane budovat za nej jeho zivot a kazit mu vztah. ale proste fakt na nem hodne vidim ze ho to strasne rozciluje nekdy jak je jeho mama vlezla. proste ja nedokazu furt pochopit proc se takhle nake matky chovaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
24.3.24 21:03

@PaníBovaryová to je take mozne. ale nevim opravdu na co. ja nemam v planu ji syna vzit. vidi ho vic jak ja ma ho kazdy den na ocich doma po praci. je s nim v kontaktu po telefonu. nevim co ma za problem. asi proste ji vadi ze synacek uz s ni nedrepi doma kazdej vikend ale venuje se svoji slecne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová