Mamograf-pár otázek

48576
8.10.10 18:00

Mamograf-pár otázek

Ahojky
Nedávno zde proběhla diskuze o samovyšetření prsa.Samozřejmě sem se do toho vrhla :-? a něco našla.Dnes jsem zjistila že ta bulka je oproti poslednímu zkoumání o dost větší a samozřejmě sem dostala strach.

v pondělí zajedu na gynekologii kdy si nechám napsat doporučení na mamograf.
Chtěla bych vědět zda se mamograf dělá i když mám malá prsa(větší 2ky).Četla jsem že se dělá až od velikosti 3

Jak dlouhá je přibližně čekací doba?Jak dlouho se pak čeká na výsledky?

Někdo říká že takové vyšetření bolí?Máte zkušenost?

Všem díky za odpovědi :mavam:
V rodině rakovinu prsa máme.Je mi 28 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
anonym99
8.10.10 18:09

Myslim ze cekaci doba je podle mista kde se objednavas a podle akutnosti, tu posoudi lekar, takze u nas tzden az mesic a pul. Vetsinou ale pro takto mlade zeny se neprovadi mamograf(velikost prsou myslim az takovou roli nehraje) ale ultrazvukove vysetreni.Chtela bych jen rict at se nedesite, bylka muze byt cokoli-treba tukoveho puvodu. E.P.

• Citovat
  • Upravit
12225
8.10.10 18:26

Presne tak, na Slovensku posielaju do 40ky na UTZ, kde su ovela kratsie cakacie lehoty :wink: A v sukromnych sa da aj priplatit a ist hned. Mne aj bulku nasli, ale kazali o 3mesiace kontrola a ona medzitym dokonca zmizla :wink: Netreba sa bat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.10.10 18:40

ono boli to jak ty prsa zehleji mezi tema deskama, jako nic prijemnyho..
jo a muze to byt jen tukova bulka, neboj, hlavne, ze jsi na to prisla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.10.10 18:42

Ahoj. A nezvětšila se v závislosti na menstruačním cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.10.10 18:47

:cry: Děkuji.Děsim se občas :-? ,ale spíš proto že si říkám že jsme prokletá rodina.
Tak to vubec nedokážu posoudit zda se nezvětšila díky ms atd..Šahám si na ní už asi 3 týdny.Pořád byla spíš jen maličká a tet už jí nahmátne i muž :-? .
Doufám že mě opravdu čeká jen ultrazvuk.To bych opravdu byla radši už jen kvuli tomu že se nebudu nervovat zbytečně dlouho :hug:

Měla jsem už jednu bulku v pubertě,ale nakonec se sama vstřebala.taky sem byla na ultrazvuku,ale už je to velmi dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.10.10 18:47

Já si našla bulku před víc jak 7 lety. Hned jsem běželak obvoďákovi, ten mě poslal do mamologické poradny (u nás na chirurgii). Doktorka mě poslala na UZ. Už si nepamatuju, za jak dlouho, ale pro mě to bylo moc dlouho. Nebylo to do Motola, protože tam bych prý musela čekat mnohem dýl. Od té doby chodím na kontrolu co půl roku, mimo těhu a kojení (což u mě bylo prakticky od roku 2005 doteď s párměsíční pauzou). Během prvního těhotenství a kojení bulka zmizela, během druhého těhotenství se zas objevila a teď při třetím se dost zvětšila (fakt o dost). Strach mám a doufám, že než přestanu kojit, zase zmizí. Prý je to tukové, tak snad se doktoři nemýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12738
8.10.10 18:48

AHoj, taky jsem to takhle měla…našla jsem si něco v prsu a okamžitě mě poslali na ultrazvuk, pak na mamo a byly to jen zduřelé žlázy :wink:
Přeji hodně štěstí, dopadne to dobře :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Kami-máš SZ,a dělá se jen UTZ nejdřív :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Kamčo, a nemáš teď kolem ovulace? To se mi vždycky zvětšila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
8.10.10 18:50

Kamčo vsetko bude dobre :hug: silno drzim palce a moc na teba myslim.. u nas su cakacku na mamografiu dlhokanske, ale ak si clovek vybavi sukromne, hned ide vsetko rychlejsie, tie peniazky za ten cas fakt stoji.. drz sa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.10.10 19:14

Děkuju moc :hug: .Jsem zatim vcelku v klidu a pokusim se vecpat všude co nejdřív :hug: .Kojila jsem skoro 3 roky,tak si stejně myslim že to je s kojení,ale raději to nepodcením :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
8.10.10 19:22

ja jsem v Brne cekala na vystereni 2 mesice, sileny!!! ale delali mi UTZ, mamograf pry skutecne az po te 40.
dr. mi tam rikala, ze pokud je bulka pohybliva vuci kuzi, ze je to tukovy, me se behem tehotenstvi vstrebala
urcite to bude v poradku, preju hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.10.10 19:30

Hanul to jsem právě taky četla,tak sem si s ní chtěla šoupnout a nic.je jako by na prsním svalu :nevim: ,tak doufám že tam se taky muže usadit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
8.10.10 19:45

Ahoj, myslim, ze kdyz pri objednani reknes, ze sis nasla bulku, tak nebudes cekat tak dlouho. Aspon ja to tak mela, objednali me na sono behem tydne. Bulka je pry jen tukova, ale chodim pravidelne do prsni poradny na kontroly. Tak drzim palce, at to dobre dopadne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí