Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ja mam 4 roky po operaci,mela jsem 2 bulky v levem prsu a do posledni chvile si nebyli doktori jisty,jestli je to spatne nebo dobre,pred operaci mne nechali podepsat papir ze mne mohou vzit prso,kdyz to bude pozitivni.Nakonec to dobre dopadlo a po pul roce po operaci jsme otehotnela a kojila maleho 3 roky a 10 mesicu
Jinak mamograf je neprijemny a malicko bolestivy ,ale da se to vydrzet ![]()
Kamco ses mlada, udelaji ti ultrazvuk. Pokud mas nalez, ne jen prevence, vezmou te brzy. Kdyby ne, obtelefonujes vic pracovist a nekam se nacpes. Bude to dobry, v prsou se rady delaji cysty.
Kamčo, věřím, že to určitě bude v pořádku.
Já byla na mamografu 2×, mám prsa č. 2 a bylo to jen malinko nepříjemný, ale šlo to v pohodě přežít. Vůbec se toho není třeba bát. U nás je mamograf přímo tam, kde mám gynekologa. Musím ale mít vždy papír/žádanku od dr. Když není mamograf hned k dispozici tak se asi dá ten utz.
Držím palce
Holky díky.V noci už sem měla s toho divoké sny,ale už sem zas v klidu
.Díky všem za reakce
Ahoj, já chodím na sonograf do DTC v Praze, oni tam dělají mamograf až od 40ti let. Sonografem to nebolí vůbec a při mamografu to právě spíš bolí ty, co mají větší prsa. Oni je nějak jak musí zmáčknout, aby to pořádně prosvítili. Ty malá prsa se asi prosvítí líp podle mě. Je to asi jako když ti malý dítě zmáčkne prso. To mě řikala kamarádka, co tam byla. Nepříjemný ,ale nic co by jsi si pamatovala dýl než pár minut.
A pozor na samovyšetřování před menstruací, to se tam dělají cysty a bulky tak třetině ženských a po mensezu to zmizne.
Ale každopádně je dobrý na prevenci chodit a když to máte v rodině, tak máš chodit každý rok maximálně dva.
Pak se to odhalí včas, vyřízne a máš pokoj celý život. Držím palce, ať je to jen cysta. ahoj ![]()
Kamčo, jestli to máte v rodině, tak choď i v tomto věku jednou ročně preventivně na UZ - vzhledem k anamnéze ti gyn.dr. napíše žádanku a neplatíš.
Jinak samozřejmě doufám jako všichni ostatní, že je to tukové.
Dobrý den, ve čtvrtek byla maminka poprvé na mamografu a našli jí tam nějáký „šlic“ který má velikost asi 4mm. Raději si jí pozvaly za půl roku na další kontrolu. Má někdo prosím podobné zkušenosti jestli by to nebylo něco vážného nebo podobně? Máme o ní hrozný strach. ???? ???? ????